Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 375 kJ / 2 241 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,79 g |
| Tuky | 178,71 g |
| Vláknina | 18,47 g |
| Cholesterol | 276 mg |
| Sodík | 394 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 50,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky.
Krok 2: Prolisovaný česnek a všechno koření bez zázvoru smícháme s masem a necháme uležet nejméně hodinu.
Krok 3: Před pečením smícháme maso s nakrájenou cibulí, hořčicí, protlakem a zázvorem.
Krok 4: Vyhřejeme troubu a maso zatím bez podlití dáme na 10 minut zapéct.
Krok 5: Poté ho zalijeme pivem, přikryjeme poklicí a pečeme při 180 stupních do měkka. Podle potřeby podléváme vývarem nebo horkou vodou. V polovině pečení vsypeme brusinky. Zahušťovat se nemusí.
Zveřejněno 23. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové výpečky na pivu a zázvoru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dlqq
Moje poznámka
Vepřové výpečky na pivu a zázvoru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dlqq
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 1 hodinou
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 18 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 23 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový salát s cizrnou
Evellinka před 31 minutami
Moje domácí tlačenka
bartonik před 37 minutami
Piškotový korpus
Michal19 před 2 hodinami
Masová paštika
Nanina před 3 hodinami
Vosí hnízda
kolarz90 před 11 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 12 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 13 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 14 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 15 hodinami
Tématické fráze:
vepřové na zázvoru,
vepřové výpečky na.pivu,
vepřové kostky na zázvoru,
vepřové na zázvoru recept,
vepřové výpečky,
vepřové maso na zázvoru,
vepřové kostky na pivě,
vepřové na pivu a zázvoru,
vepřové kostky na pivu,
vepřové výpečky na pivě, zázvoru a brusinkách,
recept na vepřové výpečky,
vepřové výpečky recept,
vepřové výpečky na černém pivu,
vepřové na pivě,
recepr vepřové maso a zazvor,
veprove na zazvoru a pivu,
bůček na zázvoru a brusinkách,
vepřové kostky na pivu a zázvoru,
jaké maso na výpečky,
recept veprove vypecky obrázky
Suroviny:
bůček,
cibule,
česnek,
pivo světlé,
vývar,
protlak rajčatový,
hořčice,
zázvor čerstvý,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
brusinky sušené,
sůl,
pepř,
kmín celý
Komentáře (17)
Jinak tenhle recept je popsán moc hezky, určitě bude dobrý
Opět musím citovat převzatý bonmot od pana Trošky " ... nebe v hubě ...".
Našťastie, ešte mi ostali aj sušené brusnice
hanahcotton: děkuji