Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruzi s bylinkovými bramborami

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ingrid.W

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 245 kJ /
1 015 kcal
Bílkoviny37,00 g
Tuky8,50 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 260 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy186,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pstruhy omyjeme, osušíme a na půl hodiny naložíme do mléka. Poté je vyjmeme, necháme okapat, osolíme, opepříme, zakapeme citronem a dáme do vymaštěného pekáčku. Krok 2: Pečeme asi 40 minut při 180°C. Průběžně podléváme vodou a ke konci pečení je potřeme máslem. Krok 3: Brambory očistíme a ve slupce nakrájíme na půlměsíčky. Krok 4: Pečeme je v troubě do měkka. Bylinky používáme čerstvé, pokud nemáme, dáme asi čtvrt lžičky sušeného od každého. Promícháme, přidáme asi dvě lžíce másla a poté smícháme v míse s pečenými bramborami.

Zveřejněno 7. 4. 2009

Poznámka autorky Ingrid.W

Pstruhy namáčím v másle kvůli synkovi, který nemá rád rybí pach, ale maso je pak i takové měkčí a šťavnatější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruzi s bylinkovými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zmXZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruzi s bylinkovými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zmXZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recepty na pstruhy, pstruh recepty, recepty pstruh, jak dlouho se peče pstruh, pstruh pečený s bramborami, jak dlouho péct pstruha, pstruh s bylinkovým máslem, pstruh doba pečení, mražený pstruh úprava, pstruh s bylinkovým máslem recept, jak na pstruhy, mražený pstruh recept, pstruh celý recept, pečený pstruh s bramborami, pstruh na rozmarýnu, pečený pstruh s bylinkovým máslem, pstruh recept, dresing k pstruhovi, pstruh na bramborach, kure s anglickou slaninou

Suroviny:
pstruh, brambory, mléko, rozmarýn, tymián, saturejka, bazalka čerstvá, estragon, paprika sušená sladká, sůl, pepř, citron, máslo

Přidat fotografie receptu