Vepřová játra špikovaná slaninou, na smetaně
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 755 kJ / 1 136 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,29 g |
Tuky | 52,14 g |
Vláknina | 19,30 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 840 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 57,56 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová játra špikovaná slaninou, na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jN0l
Moje poznámka
Vepřová játra špikovaná slaninou, na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jN0l
Nejnovější recepty
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 4 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 19 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 5 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 6 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 7 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 10 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 11 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 13 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 14 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 17 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan 15. 9. 2025 20:19
Rychlý švestkový koláč
Macek13 15. 9. 2025 19:39
Tématické fráze:
vepřová játra na smetaně,
vepřové játra na smetaně,
vepřová játra recepty,
játra na smetaně,
prospikovana jatra,
vepřová játra,
vepř.jatra na smetaně,
recepty na vepřové játra na smetaně,
recepty vepřová játra na smetaně a rozmarýn,
ohřívání vepřových jater,
veprová játra na smetane recept,
vepřová játra vcelku,
vepřová játra recept na smetaně,
top recepty vepřová játra na smetaně,
vepřová jatra na na smetaně,
špekovaná játra recept,
špikovana minutky jatra,
vepřové jatra na smetane top,
vepřové na smetaně,
recepty na vepřová játra
Suroviny:
játra vepřová,
špek,
dýně hokkaido,
petržel,
celer,
cibule,
rozmarýn,
koření nové koření,
pepř,
voda,
smetana,
hořčice,
olej,
máslo,
voda,
sůl
Komentáře (11)
toš snáď sme na jedné chuťové vlně.
Dělám to velmi podobně, jen při výběru jater jsem na řezníka asi nepříjemný, neb chci ešpičky jater, nikoliv ty játra s kanálky. (je jasné, kdo je dělá, je to nahořklé, i když kanálky odřežem, , navíc je vyhodíme kočce, ale zaplatíme.
Tak že mám takový slovní obrat pro řezníka, ,,chcu 3/4 kila jaterní špičky a pokud mi je dáte k ojí spokojenosti, udělám ještě útratu třeba aj za 500 korun. Většinou to má úspěch a tak nakoupím ještě slaninu a dál, co potřebuju, ale už jen to co je hotové v kelímkách a podobně.
Potom špek na kostičky lehce osmažím ( lehce) nechám zchladit a teprve jej zasunu do připravených otvorech na špikování. Takto upravený špek přinese více vůně a je i barevnější.
ALE ZAS E VĚC NÁZORU. Jako příloha je zvyk u nás k játrům rýže a šťáva.
Játra dělám tak, aby byly lehce mazlavé, nikoliv tvrdé , nebo krvavé.
Až po jejich konzumaci si vždy uvědomím , že můj cholesterol úpí a úpí.
,,TOŠ TAK,,
Tom Beyk:Tome u jater to ochucení rozmarýnem nebylo na škodu.Jen je lepší použít ten kupovaný v marketu.Je jemný včerně stonku na rozdíl od pěstovaného doma,který používám já.Ten má ty větvičky dřevnaté a musí se pak na talíři při konzumaci z části odstranit