Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 344 kJ / 799 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
Tuky | 51,41 g |
Vláknina | 17,70 g |
Cholesterol | 156 mg |
Sodík | 72 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 70,91 g |
Postup přípravy
Do každého kusu vsuneme pod kůži plátek másla. Krok 2: 3 plátky másla dáme do pekáčku, přidáme nakrájený česnek, cibuli a jablka zbavená jadřinců.
Posypeme nadrceným hřebíčkem a skořicí, položíme čtvrtky a podlijeme brusinkovou šťávou. Krok 3: V předehřáté troubě pečeme za občasného přelévání šťávou cca 40 minut doměkka. Krok 4: Poté maso vytáhneme a uchováme v teple. Krok 5: Šťávu propasírujeme přes husté síto do hrnce.
Vzniklé pyré naředíme smetanou a 2minuty provaříme.
Podáváme s noky, hodí se i rýže.
Zveřejněno 30. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na jablku a voňavém koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RDLq
Moje poznámka
Kuře na jablku a voňavém koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RDLq
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 2 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 2 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 2 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 3 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 3 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 4 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 4 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 4 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 4 hodinami
Tématické fráze:
kureci ctvrtky na jablku,
kuřecí čtvrtky na s jablky,
kuře a jablka,
kuřeci čtvrtky na jablkach,
pečené kuře na voňavém koření,
kure na jablkách a na česneku,
čim se koření kuřecí plátek,
recept kuře na jablka,
voňavé kuře se zelím,
kuřecí na jablkách a zázvoru,
recept kuřecí čtvrtky jablka
Suroviny:
kuře čtvrtky,
jablko,
cibule,
česnek,
máslo,
skořice,
koření hřebíček,
zázvor sušený,
džus brusinkový,
smetana,
sůl
Komentáře (12)
Ale většinou používám jen tu obyčejnou žlutou.Do obchodu se nedostanu a zlatouš mi jinou nekoupí(tak ještě nanejvýš lahůdkovou s natí,nebo červenou
Jo tady do těchto receptů mám raději bílou cibuli nebo šalotku,
JARUŠ:Když mám,tak používám jablečnou,nebo pomerančovou šťávu.Tentokrát jsem použila načatou brusinkovou.
Jinak můžete podlít vínem,nebo obyčejnou vodu a po propasírování šťávu(pyré)dochutit troškou citronové šťávy
Bibinka:Janinko,šťávy bylo dost.Jen u porce na focení ji bylo míň,aby jídlo nebylo"utopené"
spagetka:Laděnko,máme moc rádi čerstvý zázvor
Ladi,prosím Tě,čím ředíš to propasírované pyré
Jo, zkus místo sušeného zázvoru použít kousek čerstvého nádherně to s hřebíčkem a skořicí sladíš,