Bůčková kapsa s jednoduchou nádivkou
Bůčková kapsa plněná nádivkou ochucenou lahůdkovou cibulkou, červenou paprikou a česnekem se hodí jako oběd například s bramborem a zelím, ale skvěle chutná také zastudena, takže ji můžeme podávat jako pohoštění na oslavách.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 20 608 kJ / 4 926 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 195,34 g |
Tuky | 345,08 g |
Vláknina | 90,55 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 1,51 g |
Sůl | 2,93 g |
Sacharidy | 246,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud chceme zkrátit čas pečení, můžeme bůček předem podusit v papiňáku. Do papiňáku dáme na rozehřátý olej osmahnout cibuli s česnekem a kmínem.
Poté do hrnce vložíme ze všech stran zatáhnout naplněný bůček, který ke konci otočíme nakrájenou kůží dospod hrnce. Podlijeme 200 ml horké vody, osolíme, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni 25 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme a vše přendáme do kastrolu vhodného k pečení. Bůček necháme kůží nahoru, dáme do předehřáté trouby a za častého přelévání šťávou pečeme cca 30 minut do měkka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 11. 2015 17:10
Pavel Vaner:Děkuji
4. 11. 2015 14:58
Jojojo.Tohle můžu.úplně super.
2. 11. 2015 19:59
Všem za komentáře i hodnocení děkuji
ota:Na Karolínu se sice nedívámale náplní do bůčku je hrozně mocJá vždy plním podle toho,co zrovna mám doma v ledničce.Nikdy neplánuji dopředuProstě když honí mlsná,tak jede sporák na 100%Děkuji
ota:Na Karolínu se sice nedívámale náplní do bůčku je hrozně mocJá vždy plním podle toho,co zrovna mám doma v ledničce.Nikdy neplánuji dopředuProstě když honí mlsná,tak jede sporák na 100%Děkuji
1. 11. 2015 19:07
krása
1. 11. 2015 15:48
Drahuško, Ty mi děláš chutě. Vypadá tato bůčková kapsa luxusně
1. 11. 2015 01:03
Je mi 70,neměl bych asi mastné,ale tento bůček si udělám.
31. 10. 2015 21:32
Tak jsem se díval dne na Karolinu a měla stejný recept.
Ale bůček je vždy jednička, dobře promastí cévy.
Ale bůček je vždy jednička, dobře promastí cévy.
31. 10. 2015 18:57
Nádhera, Aničko, ale chuť si musím nechat zajít, protože s bůčkem bych doma nepochodila, leda bych použila jiný kus z vepře
31. 10. 2015 17:32
vyborný recept už se mi zbýhají sliny.
31. 10. 2015 14:02
klukodvody: pravda pravdoucí - máš recht
31. 10. 2015 13:54
No dámy a pánové, nevím jak kdo, ale dobrý bůček je nade vše. Nějak si myslím, že při všech těch bio a semínkách se v 71 letech asi nebudu předělávat. Super receptík. Něco jiného je, když to fakt nejde.
31. 10. 2015 11:04
31. 10. 2015 11:04
Absolutně to nemá chybu. Spolu se selskou roládou jsou to jedny z nejlepších jídel z bůčku. Přidal bych i fotky co má junior "z postupu prací" když vaří.
30. 10. 2015 22:03
Anna Kocikova: sem s tou kapsou!
30. 10. 2015 21:59
Anna Kocikova:
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 7 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 13 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 47 minutami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 4 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 4 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 5 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 5 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 5 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 6 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 6 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník
Butikové dorty v běžné cukrárně nekoupíte: Jsou precizní, luxusní a neobvyklé
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
Další recepty
Tématické fráze: buckova kapsa vepřová kapsa s nádivkou kapsa z bucku plněná bůčková kapsa karolína domácí kuchařka plněný bůček nadivka do bucku plněná bůčková špička pečený bucek kapsa bůček kapsa bůčková roláda s nádivkou karolína domácí kuchařka 31.10.2015 jak se dela kapsa z bucku pomalu pecena buckova kapsa pečeny buček s nádivkou karolína plnena kapsa z bucku vepřová kapsa bucek vepřová špička s nádivkou vepřové kapsy z nádívkou buček-kapsa recept nadívaná bůčková špička
Suroviny: bůček bez kosti, smetana 33%, rohlík, vejce, cibulka lahůdková, paprika čerstvá červená, česnek, pepř mletý, sůl, kmín celý, olej, cibule, česnek
Bůčková kapsa s jednoduchou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/64VQ
17 názorů