Worcesterská marináda
Klíčem ke křehkému a šťavnatému grilovanému masu je dobrá marináda a správná doba odležení. Jemně pálivá marináda z worcesterské omáčky je určitě tou správnou volbou. Perfektně se hodí k vepřovému, nebo kuřecímu masu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 337 kJ / 559 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,22 g |
Tuky | 42,26 g |
Vláknina | 9,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5,34 g |
Sůl | 14,20 g |
Sacharidy | 39,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibule oloupeme a pokrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: Worcester, olivový olej, vinný ocet, kečup, cibuli, česnek, majoránku, petrželku, pálivou papriku, sůl a cukru smícháme.
Krok 3: Do takto připravené marinády naložíme námi zvolené maso. Necháme odležet do druhého dne.
Krok 4: Na druhý den pečeme v troubě nebo grilujeme na ohni.
Zveřejněno 1. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Worcesterská marináda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xG89
Moje poznámka
Worcesterská marináda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xG89
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 15 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 8 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 8 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 9 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 14 hodinami
Tématické fráze:
marináda,
marináda na bůček,
marináda na žebírka,
naložení žebírek,
naložení bůčku na grilování,
worcesterská omáčka,
worcesterová marináda,
recepty na grilování bucku,
marinada z worcestru,
marinada naloženi bučku,
blesk magazin,
marináda na grilovaná žebírka,
marináda na žebírka bůček,
bůček marináda,
marináda bůček,
pečeme bůček,
blesk marinády,
top recepty marinády,
marináda na žebírka top recepty,
worcester omáčka
Suroviny:
omáčka worcesterová,
olej olivový,
ocet vinný,
kečup sladký,
cibule,
česnek,
majoránka,
petrželka,
paprika sušená pálivá,
sůl,
cukr
Komentáře (17)
Použila jsem na pečená vepřová žebra.
Jak jsem slíbil,tak i konám.Marináda,kterou jsem použil je velmi dobrá a rád dávám bodík a pochvalu!