Podmáslové vdolky s posýpkou
Podmáslové vdolky jsou jemné a vláčné. Ideální pro víkendové pečení, kdy máte trochu více času na přípravu, protože ta skvělá chuť doma vyrobeného voňavého pečiva ke kávě nebo snídani, za to stojí.
Suroviny pro 1 dávka
9-12 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 466 kJ / 2 501 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,20 g |
Tuky | 54,27 g |
Vláknina | 16,47 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 139 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 427,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Umícháme omládek a necháme ho hodinu kynout.
Krok 2: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme 60-90 minut vykynout. Během té doby ho jednou nebo dvakrát promísíme.
Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na dílky (9-12). Z každého uděláme bulku, z ní pak na prst nízkou "placku". Všechny uložíme na plech s pečicím papírem nebo fólií a necháme vykynout.
Krok 4: Po vykynutí všechny potřeme vejcem, posypeme posýpkou a upečeme ve vyhřáté troubě (190 °C asi 20 minut).
Krok 5: Vychladlé pocukrujeme.
Zveřejněno 11. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslové vdolky s posýpkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LzyD
Moje poznámka
Podmáslové vdolky s posýpkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LzyD
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 3 hodinami
Krenex
dragomirac před 5 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 5 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 5 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 5 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 6 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 6 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 6 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 7 hodinami
Tématické fráze:
zdravé vdolky,
zdravé vdolky recept,
podmáslové koblížky,
recepty s podmáslím,
pečené bulky na vdolky,
vdolek s posýpkou,
pernikova posypka,
potírání vdolku,
vdolek s podmáslím nekynuté,
podmáslové muffiny,
vdolky s podmáslím recept,
podmaslové placky,
recept na vdolky,
pernikova posypka recept,
nekynute podmaslove vdolky,
zdrava podmaslova tvarohová buchta,
vdolky zdravě,
zdravý tvarohový vdolek,
vdolky postup,
staročeská posypka recepty
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
podmáslí,
žloutek,
máslo,
cukr,
mouka hladká,
sůl,
vejce,
posýpka
Komentáře (5)
http://www.pekarnomanie.cz/sladove-vytazky-sladenk...