 
		
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 879 kJ / 1 405 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 240,32 g | 
| Tuky | 18,59 g | 
| Vláknina | 28,96 g | 
| Cholesterol | 475 mg | 
| Sodík | 973 mg | 
| Sůl | 2,44 g | 
| Sacharidy | 58,52 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Oloupejte cibuli, česnek, brambor a kedlubny. Cibuli překrojte na půl a nakrájejte na půl kolečka. 5 stroužků česneku rozmáčkněte čepelí nože. Brambor nakrájejte na malinkaté kostičky a kedlubnu nakrájejte třeba na kostky. V hrnci rozehřejte asi lžíci oleje a orestujte na něm cibuli a rozmáčknutý česnek.
	Krok 2: Maso nakrájejte na plátky, ty osolte a opepřete. Když je cibulka a česnek dozlatova, odhrňte je na stranu hrnce a maso opečte z obou stran.
	Krok 3: Přidejte kedlubnu, hořčici, brambor, kmín, snítku tymiánu a zalijte vodou, aby bylo vše ponořené, ne víc.
Duste na mírném plamenu zhruba dvě hodiny. Krok 4: Měkké maso vyndejte bokem na talíř, stonky tymiánu vyndejte a vyhoďte. Zbytek obsahu v hrnci rozmixujte dohladka. Omáčku ještě zahřejte a vypněte. Pokud je omáčky dost a není příliš hustá, zredukujte ji. Krok 5: Prolisujte dva stroužky česneku, oberte lístky ze dvou stonků a nechte rozpustit dvě lžíce másla. Dle chuti dosolte a opepřete.
Servírujte s bramborovým knedlíkem, ale i rýží nebo kuskusem.
Duste na mírném plamenu zhruba dvě hodiny. Krok 4: Měkké maso vyndejte bokem na talíř, stonky tymiánu vyndejte a vyhoďte. Zbytek obsahu v hrnci rozmixujte dohladka. Omáčku ještě zahřejte a vypněte. Pokud je omáčky dost a není příliš hustá, zredukujte ji. Krok 5: Prolisujte dva stroužky česneku, oberte lístky ze dvou stonků a nechte rozpustit dvě lžíce másla. Dle chuti dosolte a opepřete.
Servírujte s bramborovým knedlíkem, ale i rýží nebo kuskusem.
Zveřejněno 6. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Hovězí maso v kedlubnové omáčce s tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vvGX
Moje poznámka
					 
				
Hovězí maso v kedlubnové omáčce s tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vvGX
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 19 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 20 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 7 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 8 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 9 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 10 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 10 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 10 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 10 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 11 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 11 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 11 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kedlubnová omáčka s masem, 
						
						
							recepty z hovězího masa, 
						
						
							kedlubnová omáčka, 
						
						
							omáčka z hovězího masa, 
						
						
							kedlubny recepty, 
						
						
							hovězí omáčka, 
						
						
							použiju, 
						
						
							omacka s hovězím, 
						
						
							omáčky s hovězím, 
						
						
							omáčky recepty, 
						
						
							hovězí maso v kedlubnou, 
						
						
							recept z hovězího masa, 
						
						
							kedlubnová omáčka z masem, 
						
						
							hovězí maso omáčky, 
						
						
							hovězí maso, 
						
						
							hovězí maso s kedlubny, 
						
						
							kedlubnová omáčka s hovězím masem, 
						
						
							hovezi maso s kedlubnou, 
						
						
							hovězí s kedlubnovou omáčka recept, 
						
						
							kedlubnová omáčka s hovězího masa
						
					
						Suroviny:
						
							maso hovězí, 
						
						
							kedlubna, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							brambory, 
						
						
							hořčice dijonská, 
						
						
							máslo, 
						
						
							olej, 
						
						
							tymián čerstvý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							kmín celý
						
					
 
	 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (2)
Jinak ještě jednu věc, to mne naučila mamka - když použiju jen lístky z jakékoli bylinky, stonky nevyhazuju, ale buď je zmrazím a použiju na dochucení dalšího jídla, nebo z nich udělám bylinkový vývar, který zmrazím. Takže já použiju rovnou jen lístky, stonky prostě nechám na další použití. Recept se mi líbí