Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 853 kJ / 2 355 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 139,22 g |
Tuky | 165,52 g |
Vláknina | 20,56 g |
Cholesterol | 584 mg |
Sodík | 373 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 53,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cejny vykucháme a očistíme. Rozdělíme na porce. Porce co 2 – 3 mm prořízneme – viz foto.
Tímto proříznutím přerušíme drobné kostičky, které pak nevadí při konzumaci, zůstanou jen žebra a páteř. Navíc proříznutí umožní lepší prosolení v masitějších částech ryby.
Porce cejna osolíme, necháme chvíli odležet. Krok 2: Jemně nakrájíme česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno.
Připravíme si rajčata, která spaříme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky.
Porce cejna osušíme a obalíme v hladké mouce.
Obalené porce opečeme z obou stran na oleji. Opečené porce vyjmeme, do zbylého základu přidáme drobně nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, pak k cibuli vložíme nakrájené houby a podusíme.
Přidáme víno a ještě krátce podusíme. Před skončením dušení přidáme rajčata, jemně nakrájený česnek, dochutíme mletým pepřem a solí.
Ještě chvíli dusíme. Krok 3: Porce cejna na talíři přelejeme omáčkou, ozdobíme kolečky v horké vodě omytého citronu, můžeme posypat petrželkou nebo cibulovou natí.
Podáváme s vařenými brambory.
Tímto proříznutím přerušíme drobné kostičky, které pak nevadí při konzumaci, zůstanou jen žebra a páteř. Navíc proříznutí umožní lepší prosolení v masitějších částech ryby.
Porce cejna osolíme, necháme chvíli odležet. Krok 2: Jemně nakrájíme česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno.
Připravíme si rajčata, která spaříme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky.
Porce cejna osušíme a obalíme v hladké mouce.
Obalené porce opečeme z obou stran na oleji. Opečené porce vyjmeme, do zbylého základu přidáme drobně nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, pak k cibuli vložíme nakrájené houby a podusíme.
Přidáme víno a ještě krátce podusíme. Před skončením dušení přidáme rajčata, jemně nakrájený česnek, dochutíme mletým pepřem a solí.
Ještě chvíli dusíme. Krok 3: Porce cejna na talíři přelejeme omáčkou, ozdobíme kolečky v horké vodě omytého citronu, můžeme posypat petrželkou nebo cibulovou natí.
Podáváme s vařenými brambory.
Zveřejněno 25. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cejn ,,Marengo"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogkK
Moje poznámka
Cejn ,,Marengo"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogkK
Nejnovější recepty
Kuřecí sendvič
Přidáno před 2 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 2 hodinami
Hermelínová pomazánka se šunkou a pažitkou
Přidáno před 12 hodinami
Pivní sekaná
Přidáno před 12 hodinami
Jahodový mixík
Přidáno před 12 hodinami
Jemné kynuté jahodové knedlíky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová omáčka od babičky
curling3v před 21 sekundami
Krůtí nudličky v zakysané smetaně
Leni1970 před 36 minutami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Pavla P. před 44 minutami
Kuře na paprice
kneblovaemma1 před 48 minutami
Borůvkový koláč s tvarohem
Veronika_1 před 1 hodinou
Bublanina z kefíru
Beruna před 1 hodinou
Sýrové placičky s pórkem a brokolicí
Kacenecka před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Kacenecka před 2 hodinami
Langoše z jogurtu
Kacenecka před 2 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
martiline před 2 hodinami
Tématické fráze:
cejn recept,
cejn recepty,
cejn,
recepty z cejna,
recept na cejna,
recept cejn,
recepty na cejna,
recepty cejn,
pomazánka z cejna,
cejni v oleji,
recepty z cejnů,
cejn v oleji,
recept z cejnů,
cejn v kuchyni,
cejn obecný,
cejni recepty,
pomazanka z cejnů,
příprava na cejna,
uzený cejn,
cejn obecný recept
Suroviny:
cejn,
rajče,
houby,
olej,
cibule,
česnek,
víno červené,
mouka hladká,
pepř mletý,
petrželka zelená,
sůl,
citron
Komentáře (2)