Rumfordská polévka (jušele)
Rumfordská polévka - kdysi polévka pro chudé, dnes zpestření menu pro hladovějící rodinku. Je sytá, horká a opravdu velmi dobře vymyšlená pro rychlé zasycení. Doplňte ji krajíčkem dobrého chleba, může se stát i vaší oblíbenou podzimní polévkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 863 kJ / 206 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,87 g |
| Tuky | 1,28 g |
| Vláknina | 22,31 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 340 mg |
| Sůl | 0,74 g |
| Sacharidy | 31,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Večer před vařením polévky namočíme loupaný hrách, do druhého hrnce kroupy. Omyté, posolené a opepřené kuřecí skelety dáme do pekáčku spolu s rozkrojenou neloupanou cibuli, podlijeme trochou vody a upečeme.
Krok 2: Druhý den nakrájíme brambory, mrkev, celer a nadrobno zázvor i česnek. Opečené skelety dáme i s výpekem a cibulí do hrnce, přidáme zeleninu a brambory a propláchnuté kroupy, namočený hrách a vaříme doměkka.
Krok 3: Když je zelenina v polévce uvařená a brambory také, vyndáme skelety, obereme je a maso přidáme do polévky. Podle chuti dosolíme, můžeme ještě přidat čerstvý nastrouhaný (nebo sušený) zázvor. Do hotové polévky přidejte nasekanou petrželku.
Zveřejněno 5. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rumfordská polévka (jušele)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3xqn
Moje poznámka
Rumfordská polévka (jušele)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3xqn
Nejnovější recepty
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 48 minutami
Kapr na křenu
Přidáno před 15 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 22 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 23 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno 11. 12. 2025 07:00:02
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno 11. 12. 2025 07:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové tyčinky špaldové
80Katerina.M před 7 minutami
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 10 hodinami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 10 hodinami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 10 hodinami
Vánočka II
Sojkal před 11 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 12 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 13 hodinami
Uherská pěna
Daami před 14 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
rumfurdská polévka,
polévka rumfurdská,
rumfurdska polévka recept,
rundfordská polévka recept,
polívka rumfordská,
rumfurdska,
rychtarska polievka,
runfurdská polévka recept,
runfordská polévka recept,
rumfordská polívka,
- polévka rumfurdská recept,
polivka pro chude,
rumfrtská polévka,
rychtarska polívka,
polívka s čerstvého hrachu,
recept rumfurdska polevka,
rundfurdska polevka,
rumfurdská polévka recept nejlepší,
bavorska gulasova polevka recept,
runfurdska polevka
Suroviny:
skelet kuřecí,
cibule,
česnek,
zázvor,
brambory,
mrkev,
celer,
kroupy,
hrách,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (14)
No, asi proto, že jsem byl za školou když se brala B.N.
tejaja:
Zmrzlinu taky občas peču; úspěch vždy zaručen
Ale avšak dosud jsem, bláha, žil v domnění, že izolantem jsou vzduchové bublinky ve sněhu...