Rumfordská polévka (jušele)
Rumfordská polévka - kdysi polévka pro chudé, dnes zpestření menu pro hladovějící rodinku. Je sytá, horká a opravdu velmi dobře vymyšlená pro rychlé zasycení. Doplňte ji krajíčkem dobrého chleba, může se stát i vaší oblíbenou podzimní polévkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 863 kJ / 206 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,87 g |
| Tuky | 1,28 g |
| Vláknina | 22,31 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 340 mg |
| Sůl | 0,74 g |
| Sacharidy | 31,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Večer před vařením polévky namočíme loupaný hrách, do druhého hrnce kroupy. Omyté, posolené a opepřené kuřecí skelety dáme do pekáčku spolu s rozkrojenou neloupanou cibuli, podlijeme trochou vody a upečeme.
Krok 2: Druhý den nakrájíme brambory, mrkev, celer a nadrobno zázvor i česnek. Opečené skelety dáme i s výpekem a cibulí do hrnce, přidáme zeleninu a brambory a propláchnuté kroupy, namočený hrách a vaříme doměkka.
Krok 3: Když je zelenina v polévce uvařená a brambory také, vyndáme skelety, obereme je a maso přidáme do polévky. Podle chuti dosolíme, můžeme ještě přidat čerstvý nastrouhaný (nebo sušený) zázvor. Do hotové polévky přidejte nasekanou petrželku.
Zveřejněno 5. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rumfordská polévka (jušele)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3xqn
Moje poznámka
Rumfordská polévka (jušele)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3xqn
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 17 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 17 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka
Tamarilka před 1 hodinou
Pečená červená řepa
Hanawagy před 1 hodinou
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 1 hodinou
Domácí vánočka
Zuzu10 před 1 hodinou
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 2 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 2 hodinami
Mila kuličky
Marule před 3 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 4 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 5 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 22 hodinami
Tématické fráze:
rumfurdská polévka,
polévka rumfurdská,
rumfurdska polévka recept,
rundfordská polévka recept,
polívka rumfordská,
rumfurdska,
rychtarska polievka,
runfurdská polévka recept,
runfordská polévka recept,
rumfordská polívka,
- polévka rumfurdská recept,
polivka pro chude,
rumfrtská polévka,
rychtarska polívka,
polívka s čerstvého hrachu,
recept rumfurdska polevka,
rundfurdska polevka,
rumfurdská polévka recept nejlepší,
bavorska gulasova polevka recept,
runfurdska polevka
Suroviny:
skelet kuřecí,
cibule,
česnek,
zázvor,
brambory,
mrkev,
celer,
kroupy,
hrách,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (14)
No, asi proto, že jsem byl za školou když se brala B.N.
tejaja:
Zmrzlinu taky občas peču; úspěch vždy zaručen
Ale avšak dosud jsem, bláha, žil v domnění, že izolantem jsou vzduchové bublinky ve sněhu...