Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 36 380 kJ / 8 695 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 200,86 g |
| Tuky | 473,32 g |
| Vláknina | 28,10 g |
| Cholesterol | 1,82 g |
| Sodík | 565 mg |
| Sůl | 1,09 g |
| Sacharidy | 893,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do studeného mléka nadrobte droždí a metličkou vmíchejte vejce a žloutky. Zvlášť v míse promíchejte mouku s cukrem a solí, přidejte nastrouhané máslo a vaječnou směs. Zadělejte těsto, zakryjte folií a uložte do druhého dne v lednici.
Krok 2: Druhý den těsto lehce rukou přepracujte a rozdělte na 4 díly. Tři díly odložte zpět do chladu a postupně je odebírejte.
Díl těsta vždy rozválejte na sílu 4 mm a vypíchněte formičkou kolečka o průměru 3-4 cm. Na každý pomocí sáčku s hladkou trubičkou naneste trochu tvarohové náplně, vtlačte rozinku nabobtnalou v rumu a vše do plátku těsta zabalte. Krok 3: Na tvarohovou náplň si vyšlehejte bílky do tuhého sněhu, postupně přidávejte cukr a citronovou kůru a nakonec tuto pěnu lehce vařečkou zamíchejte do tvarohu promíchaného vidličkou. Krok 4: Drobné bochánky pokládejte spojem dolů na pečícím papírem vyložený plech a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C mírně do růžova asi 8-10 minut. Krok 5: Ještě horké je po jednom smočte v rumu smíchaném s rozehřátým máslem a a hned je obalte ve směsi strouhaných ořechů s cukrem.
Díl těsta vždy rozválejte na sílu 4 mm a vypíchněte formičkou kolečka o průměru 3-4 cm. Na každý pomocí sáčku s hladkou trubičkou naneste trochu tvarohové náplně, vtlačte rozinku nabobtnalou v rumu a vše do plátku těsta zabalte. Krok 3: Na tvarohovou náplň si vyšlehejte bílky do tuhého sněhu, postupně přidávejte cukr a citronovou kůru a nakonec tuto pěnu lehce vařečkou zamíchejte do tvarohu promíchaného vidličkou. Krok 4: Drobné bochánky pokládejte spojem dolů na pečícím papírem vyložený plech a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C mírně do růžova asi 8-10 minut. Krok 5: Ještě horké je po jednom smočte v rumu smíchaném s rozehřátým máslem a a hned je obalte ve směsi strouhaných ořechů s cukrem.
Zveřejněno 13. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláčky nebesky nadýchané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O0BB
Moje poznámka
Koláčky nebesky nadýchané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O0BB
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 6 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 7 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 10 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 13 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 31 minutami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 58 minutami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 1 hodinou
Grilování zeleniny
babkalenka před 1 hodinou
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 1 hodinou
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 1 hodinou
Pórková polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Massa před 2 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Limek před 2 hodinami
Koláč z tvarohu s jablky
Cinderka před 3 hodinami
Tématické fráze:
nadychane kolace,
nebesky dobré,
nebeský perník,
nebeský nadýchaný perník,
nadýchané tvarohové koláče,
jak se pečou mraky,
svatečni kolače mekke druhy den,
koláče nadýchané,
kolacky,
japonske nadychané kolace,
nadychana tvarohova buchta,
nadychane moravske kolace,
nadychany tvarohový koláč z piskotoveho těsta,
jaké se pečou koláčky na moravě,
nadychane mraky buchta,
jak zdobit koláče,
svatecni nadychany pernik,
jemné nadýchané koláčky,
nadýchané tvarohové muffiny,
jak zdobit kolacky
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
máslo,
žloutek,
droždí,
mléko,
sůl,
tvaroh,
bílek,
cukr krupice,
citron,
rozinky v rumu,
máslo,
rum,
ořechy strouhané,
cukr moučkový
Komentáře (4)