Domácí bramborové gnocchi
Recept na domácí bramborové gnocchi pochází přímo z italských stránek o vaření. Díky radám a přesnému postupu se vám domácí gnocchi povedou určitě hned napoprvé. Budete mít tak vždy po ruce recept na tuto, i u dětí, oblíbenou přílohu.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 253 kJ / 1 973 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,18 g |
| Tuky | 14,56 g |
| Vláknina | 31,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 162 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 381,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce.
Krok 2: Ještě horké je oloupeme a propasírujeme do mouky, osolíme, přidáme rozšlehané vejce a zlehka prohněteme těsto. Opravdu jen zlehka, žádné velké a dlouhé hnětení. Těsto má být pevné, ale měkké.
Krok 3: Z částí těsta vyválíme na desce prameny asi 2 cm silné, které nařežeme na kousky. Jednotlivé kousky pak zakulatíme o hroty vidličky, která v nich zároveň zanechá charakteristické rýhy. Hotové odkládáme na vál, posypaný hrubou moukou. Několik kousků můžeme zkusit uvařit - pokud by se rozvářely, je třeba přidat trochu mouky.
Krok 4: Všechny gnocchi uvaříme v dostatečně velkém hrnci s osolenou vodou, když vyplavou na povrch, jsou hotové.
Zveřejněno 16. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí bramborové gnocchi
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWg3
Moje poznámka
Domácí bramborové gnocchi
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWg3
Nejnovější recepty
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 6 hodinami
Jablíčka z listového těsta s plátky jablek
Přidáno před 6 hodinami
Linecký koláč s jablky a mrkví
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátek z mletého masa pečený na zelném listu
Přidáno před 7 hodinami
Matjesový tatarák na topinky
Přidáno před 7 hodinami
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzské palačinky
káťa před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jabarka před 5 hodinami
Krémová květáková polévka
zdenioka před 5 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
káťa před 5 hodinami
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách
Sahula před 5 hodinami
Dušená plec s hlávkovým zelím
Sahula před 5 hodinami
Květákové karbanátky
Kajkajak před 5 hodinami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
Sahula před 6 hodinami
Tukové rohlíky
brabjan4547 před 6 hodinami
Brokolicová polévka
KetyHu před 6 hodinami
Tématické fráze:
domáci gnocchi,
domácí gnocchi recept,
recept na domácí gnocchi,
bramborove gnocchi,
bramborové gnocchi recept,
bramborové noky,
bramborové gnocchi recepty,
domácí bramborové noky,
recept na domácí bramborové noky,
domácí gnochi,
recept na bramborové gnocchi,
domácí noky,
domácí bramborové noky recept,
gnočchi recept,
domácí gnoci,
gnochi recept,
recept na gnocchi,
domácí gnocci recept,
bramborové noky recept,
bramborové gnochi
Suroviny:
brambory,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
mouka hrubá
Komentáře (18)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Knedliky vs. noky
No, už chápu, proč se v "Pelíšky" fotřík nebyl štonc domluvit s dcééérou
Nevím jaká mouka se dává do noků ale do knedlíků zpravidla hrubá a do gnocchi jen výjimečně jiná (kukuřičná "krupice") než hladká (pšeničná)
Edit:
Vzpomněl jsem si, že paní casinová dělává noky na špeku, s vejci a k tomu hlávkový salát
No a ty dopředu vařené noky dělává z krupice