Suroviny
Porce: 18 menších
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 175 kJ / 5 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,29 g |
Tuky | 429,03 g |
Vláknina | 8,70 g |
Cholesterol | 1,52 g |
Sodík | 229 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 421,55 g |
Postup přípravy
Zbývající suroviny použijeme při přípravě vodového těsta. V mouce uděláme důlek, ve kterém smícháme vodu, ocet, sůl a žloutek. Vypracujeme vláčné těsto. Dostatečně vypracované těsto by se nám nemělo lepit na vál, ani na ruce. Poté z těsta vytvoříme bochánek a necháme na poprášeném vále zakryté nějakou nádobou odpočívat 15 minut.
Z pečícího papíru vytvoříme čtvercovou obálku o straně 20 cm. Máslové těsto vložíme do obálky a rozválíme ho na její rozměr. Krok 2: Z vodového těsta vyválíme čtverec, který je o trochu větší než čtverec z máslového těsta. Je nutné, abychom mohli na vodové těsto šikmo položit máslové těsto. Rohy vodového těsta přeložíme přes máslové, tak, abychom ho zcela zakryli. Spoje vodového těsta dokonale utěsníme, aby se nám máslové těsto při vyvalování těsta nedostalo ven.
Výsledný čtverec opatrně rozválíme na dlouhý pás (na váleček příliš netlačíme). Oba konce těsta přeložíme do středu a v polovině těsto ještě jednou přeložíme. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho odpočinout na 30 minut do lednice. Poté opět těsto rozválíme po délce na dlouhý pás a znovu překládáme, jako dříve na čtyři vrstvy. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho opět odpočívat do lednice na minimálně půl hodiny.
Pak znovu vyválíme na dlouhý pás, přeložíme na čtyři vrstvy, dáme chladit, vyválíme a zase stejně složíme. Celkem vyválíme a složíme těsto 4 krát. Krok 3: Těsto opět zabalíme do fólie a dáme ho odpočívat minimálně na hodinu do lednice. Poté je již těsto připraveno ke zpracování. Krok 4: Těsto rozpůlíme a vyválíme na dva stejné čtverce, jeden necháme vcelku, druhý pokrájíme na čtverce či trojúhelníky a upečeme v troubě na 180°C do zrůžovění. Krok 5: Uvaříme vanilkový pudink, který mícháme do studena, po přidání a vymíchání s máslem vznikne krém. Krok 6: Na plát těsta naneseme krém a na něj položíme čtverce či trojúhelníky, které jsme nakrájeli a taky upekli, necháme cca hodinu vychladit v lednici. Naneseme polevu, kterou jsme umíchali z surovin na polevu, necháme opět vychladit a krájíme dle vrchních tvarů.
Zveřejněno 23. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy z listového těsta s pudinkovo-máslovým krémem a s třešňovo-citronovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nW2p
Moje poznámka
Řezy z listového těsta s pudinkovo-máslovým krémem a s třešňovo-citronovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nW2p
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 15 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 17 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 18 minutami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 8 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 10 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 11 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 13 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 14 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 14 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 15 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 16 hodinami
Tématické fráze:
krémeš z listového těsta,
kremove rezy z listoveho testa,
rezy z listoveho testa,
krém do listového těsta,
řezy z listového těsta s pudinkem,
řezy z listového listového těsta,
krém na listové těsto,
recepty z listového těsta s pudinkem,
recepty z listového těsta,
listové těsto s pudinkem,
listove testo s kremem,
krem naz listoveho testa,
listové řezy s pudinkem,
pudinkové řezy z listového listového těsta,
recept listové těsto s pudinkem,
kremes s citronovou polevou,
krém do listových řezů,
citronový koláč z listového těsta,
pudinkovomáslový,
krémeš listove testo
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
mouka hladká,
voda,
žloutek,
ocet,
sůl,
pudink vanilkový,
mléko,
máslo,
cukr,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
marmeláda,
voda
Komentáře (9)
Listové těsto francouzské
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9https://www.toprecepty.cz/recept/46804-listove-tes...
(...a fakt pečete jenom při 180°C ?)