Zimní podkrkonošská polévka
Vydatná polévka z brambor, hub a vajec, zahuštěná moukou a dochucená kmínem, pepřem a cibulkou smaženou na sádle, která zahřeje a zasytí v chladných dnech. Tradiční recept z Podkrkonoší spojuje jednoduchost s poctivou chutí české kuchyně.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 104 kJ / 264 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 21,70 g | 
| Tuky | 18,90 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 648 mg | 
| Sodík | 249 mg | 
| Sůl | 0,53 g | 
| Sacharidy | 1,75 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Zimní podkrkonošská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mjlm
Moje poznámka
					
				
Zimní podkrkonošská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mjlm
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 38 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 44 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 1 hodinou
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 5 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 7 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							polévka ze zavařených hub, 
						
						
							zavarene houby, 
						
						
							podkrkonošská cibulačka, 
						
						
							podkrkonošská kuchařka, 
						
						
							krkonošská couračka, 
						
						
							zimní houby, 
						
						
							krkonosska cibulačka, 
						
						
							zavařené houby na kyselo, 
						
						
							podkrkonožska polevka, 
						
						
							houbova polevka z podkrkonoši, 
						
						
							zavařené houby v polévce, 
						
						
							zavařené houby v sádle, 
						
						
							recept krkonošská cibulačka, 
						
						
							recept na podkrkonošké kyselo, 
						
						
							podkrkonošké kyselo, 
						
						
							polevka se zavarenych hub, 
						
						
							houby zavařené v sádle, 
						
						
							podkrkonošská houbová polévka, 
						
						
							houby v sádle recepty, 
						
						
							zavarene houby polevka
						
					
						Suroviny:
						
							houby čerstvé, 
						
						
							brambory, 
						
						
							mléko, 
						
						
							cibule, 
						
						
							vejce, 
						
						
							kmín drcený, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							sádlo
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (5)