Zimní podkrkonošská polévka
Vydatná polévka z brambor, hub a vajec, zahuštěná moukou a dochucená kmínem, pepřem a cibulkou smaženou na sádle, která zahřeje a zasytí v chladných dnech. Tradiční recept z Podkrkonoší spojuje jednoduchost s poctivou chutí české kuchyně.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 104 kJ / 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,70 g |
Tuky | 18,90 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 648 mg |
Sodík | 249 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 1,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zimní podkrkonošská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mjlm
Moje poznámka
Zimní podkrkonošská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mjlm
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 20 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 23 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 21 minutami
Buchta Fešák
LuccHansel před 43 minutami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 59 minutami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 1 hodinou
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
perseus před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 3 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 4 hodinami
Bramborové knedlíky
essinKa před 4 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 4 hodinami
Tématické fráze:
polévka ze zavařených hub,
zavarene houby,
podkrkonošská cibulačka,
podkrkonošská kuchařka,
krkonošská couračka,
zimní houby,
krkonosska cibulačka,
zavařené houby na kyselo,
podkrkonožska polevka,
houbova polevka z podkrkonoši,
zavařené houby v polévce,
zavařené houby v sádle,
recept krkonošská cibulačka,
recept na podkrkonošké kyselo,
podkrkonošké kyselo,
polevka se zavarenych hub,
houby zavařené v sádle,
podkrkonošská houbová polévka,
houby v sádle recepty,
zavarene houby polevka
Suroviny:
houby čerstvé,
brambory,
mléko,
cibule,
vejce,
kmín drcený,
pepř mletý,
sůl,
mouka polohrubá,
sádlo
Komentáře (5)