Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 580 kJ / 617 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,78 g |
Tuky | 8,95 g |
Vláknina | 7,55 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 401 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 24,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nadrobno nakrajenou cibuli osmazime na oleji do zlatova, pote polozime na vetsi kostky nakrajene maso, aby se zatahlo, posypeme paprikou, kminem a podle chuti chilli.
Jakmile se to zacne prichytavat, podlejeme vodou - skoro cele maso pod vodou. Krok 2: Vyvarime vodu za staleho michani a znovu podlijeme, to opakujeme cca 3x. Pak prikryjeme a nechame probublavat. Pokud by maso bylo porad tuhe, pridame pomerancovou stavu (maso zmekne). Maso dusime a podlevame, dokud nezmekne a nerozpada se. Krok 3: Jakmile je maso hotove, zahustime tmavym chlebem (rozdrolime), nakonec pridame majoranku a na uplnem konci dosolime.
Podavat muzeme s knedlikem, s chlebem nebo posypane cerstvou cibuli.
Jakmile se to zacne prichytavat, podlejeme vodou - skoro cele maso pod vodou. Krok 2: Vyvarime vodu za staleho michani a znovu podlijeme, to opakujeme cca 3x. Pak prikryjeme a nechame probublavat. Pokud by maso bylo porad tuhe, pridame pomerancovou stavu (maso zmekne). Maso dusime a podlevame, dokud nezmekne a nerozpada se. Krok 3: Jakmile je maso hotove, zahustime tmavym chlebem (rozdrolime), nakonec pridame majoranku a na uplnem konci dosolime.
Podavat muzeme s knedlikem, s chlebem nebo posypane cerstvou cibuli.
Zveřejněno 30. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš z hovězího ...
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mmZ3
Moje poznámka
Guláš z hovězího ...
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mmZ3
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 4 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 16 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 2 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 2 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 2 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 2 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 2 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 3 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 3 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Tématické fráze:
poctivý hovězí guláš,
příprava hovězího guláše,
hovězí guláš recept,
poctivý guláš,
hovezy gulas,
nejlepší hovězí guláš,
s kuchařem u plotny recepty hovězí guláš,
s kuchařem u plotny hovězí gulas,
hovězí guláš,
s kuchařem u plotny gulas,
s kuchařem u plotny recepty,
s kucharem u plotny,
poctivi hovezi guláš,
hovězi gulaš recepty,
priprava gulase,
nejlepší maso na hovězí guláš,
poctivi gulas,
hovězý guláš recept,
guláš recept,
gulas pro 6 lidi
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
paprika sušená sladká,
chilli,
majoránka,
kmín mletý,
olej,
sůl,
pepř,
chléb
Komentáře (18)
S množstvím cibule je to ± autobus
Kdysi jsem zvážil maso a dal cibule 1:1
Myslíte, že někdo poznal rozdíl? Nepoznal! ...akorát šťávička byla "plnější"
Důležitější je, jak moc je cibule udělaná. Občas se píše, že by měla chrastit. Ale smažte 2kg cibule aby chrastila... To by spíše jeden u plotny zapustil kořeny
No a když náhodou nezkaramelizuje, tak se nasládlý gulášek zastříkne octíkem, že
Také s nálepkami pravý, poctivý nejlepší je lepší raději šetřit.
...nevím jak kdo ale já do hovězího guláše nikdy kmín nedávám. Hovězí a kmín mi nějak nejde dohromady. Kmín nesmí chybět ve vepřovém guláši (dávám ho hned do cibulky).
...říká se, že nejlepší hovězí guláš má být jednou přiměřeně připálený. Mě se to jednou nechtěně povedlo, byl fakt dobrý ale vědomně se o to už nepokouším