Suroviny
Porce: 5 mini koláčů (formičky na créme brulee)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 947 kJ / 2 855 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,21 g |
| Tuky | 194,84 g |
| Vláknina | 24,30 g |
| Cholesterol | 610 mg |
| Sodík | 669 mg |
| Sůl | 1,75 g |
| Sacharidy | 216,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Začala jsem těstem. Do mísy jsem prosela hladkou mouku se špetkou soli a udělala do ní důlek. K mouce jsem přidala na kousky nakrájené studené máslo a pomocí nože vytvořila takovou drobenku. Potom jsem k těstu postupně po lžících přidávala studenou vodu a rychle vytvořila hladké těsto. Z těsta jsem udělala placku, zabalila do folie a nechala půl hodiny chladnout v lednici.
Krok 2: Mezitím jsem připravila společnou náplň - v pánvi na slunečnicovém oleji jsem osmažila na plátky nakrájenou cibuli. Po chvíli smažení jsem cibuli zalila smetanou, osolila, opepřila a zhruba 4 minuty společně povařila.
Krok 3: Jako další jsem nakrájela žampiony na plátky, pórek a jarní cibulku na kolečka. Mangold jsem krátce spařila vroucí vodou.
Krok 4: Hermelín a Nivu jsem nakrájela na malé kousky, ementál a parmazán nastrouhala nahrubo.
Krok 5: Po půl hodině jsem těsto vyndala z lednice, nechala trochu povolit a rozdělila na 4 díly. Na pomoučeném vále jsem rozválela každý kus těsta na ne úplně tenký plát a natlačila ho do forem. Z odkrojků jsem vyválela další plát a naplnila poslední pátou formičku.
Krok 6: Na dno každé z nich jsem nandala zchladlou smetanovou směs a potom jsem je naplnila každou zvlášť jinými surovinami - mangold, muškátový oříšek, vlašské ořechy, Parmazán, další Niva a pórek…a tak dál.. Poslední formičku jsem naplnila tím, co zbylo.
Krok 7: Quiche jsem pekla při 160°C v programu horký vzduch zhruba 35-40 minut (během pečení jsem je zakrývala alobalem, aby náplň nezčernala..).
Krok 8: Z formiček jsem je vyklopila, až když úplně vychladly.
Zveřejněno 15. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mini quiche čtyřikrát jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PXJ
Moje poznámka
Mini quiche čtyřikrát jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PXJ
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 3 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 3 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 4 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 4 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 6 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 8 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 10 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 10 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 10 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 10 hodinami
Tématické fráze:
mini quiche,
quiche niva,
miniquiche,
quiche s mangoldem,
formicky na quiche,
quiche s nivou,
forma na mini quiche,
mini quisch,
mini quiche recept,
miniqiche,
mini quiches,
ovocne misy mini,
mini kiš,
naplně do quiche s nivou,
mini quiche recepty,
quiche mangold,
quiche ve formickach,
mini quiche lorraine,
recept na mini quiche,
mini quieche
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
voda,
sůl,
smetana ke šlehání,
cibule,
olej rostlinný,
sůl,
pepř,
sýr hermelín,
cibulka jarní,
sýr ementál,
žampióny,
sýr niva,
pórek,
mangold,
ořechy vlašské,
ořech muškátový,
parmazán,
Komentáře (3)