Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 709 kJ / 647 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,93 g |
| Tuky | 41,88 g |
| Vláknina | 9,16 g |
| Cholesterol | 132 mg |
| Sodík | 184 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 17,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů nebo je dáme upéct společně s naplněnými klobouky, případně použijeme do polévky...
Krok 2: Na minimálním množství oleje osmažíme menší drobně pokrájenou cibuli dosklovata, k ní přidáme osmažit na plátky pokrájený celer a na kostičky pokrájenou papriku. Následně přidáme mleté maso (hovězí nebo z vepřové plece) a za častého míchání smažíme do vysmažení šťávy. Nakonec přidáme protlak, nastrouhaný česnek, osolíme, opepříme, krátce osmažíme a odstavíme.
Krok 3: Do klobouků žampionů rozdělíme směs z mletého masa, klobouky dáme do olejem vytřené zapékací mísy a zaklopíme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 25 - 30 minut, pak odklopíme a posypeme strouhaným sýrem, který se nám na horkém povrchu sám rozpustí, takže není už nutné žampiony dále zapékat.
Krok 4: Podáváme s těstovinami, bramborovou přílohou nebo opečeným toustem.
Zveřejněno 15. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Portobello Bolognese
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7m5y
Moje poznámka
Portobello Bolognese
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7m5y
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 6 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 20 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 22 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:57:18
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:05:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 4 minutami
Salát z hlávkového zelí
poirotka před 30 minutami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
poirotka před 30 minutami
Mrkvový salát
poirotka před 31 minutami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
poirotka před 31 minutami
Jehněčí kotletky v marinádě
[email protected] před 1 hodinou
Domácí veka
KucharkaRenata před 1 hodinou
Patero slaných závinů
ladiksubrt před 1 hodinou
Kanadské kuře
pesinova.k před 2 hodinami
Vepřová kýta se zeleninou a klobásou
Leni1970 před 3 hodinami
Tématické fráze:
portobello,
portobello recept,
steakové žampiony recepty,
portobello masové kuličky,
recept na přípravu portobello,
recepty hovězí s portobelo,
portobelo mleté maso,
jak upect portobello,
hovězí portobello,
náplň do steakových žampiónů,
mleté hovězí s portobello,
portobello s testovinami recept,
boloňské ragů s portobello,
portobello mlete maso
Suroviny:
portobello,
maso mleté,
cibule,
celer řapíkatý,
paprika čerstvá červená,
protlak rajčatový,
česnek,
sůl,
pepř,
olej,
sýr tvrdý
Komentáře (1)