Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččiny kynuté buchty

Babiččiny buchty tak, aby je zvládl i ten, kdo chce kynuté buchty péct úplně poprvé. Podrobné postupy jsou požehnáním pro všechny začátečníky. Babiččiny buchty můžete naplnit i hustým džemem nebo tvarohovou nádivkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 180 min Doba tepelné úpravy: 30 min

210 min (180 min příprava + 30 min tepelná úprava)

11. 4. 2018 20:13

Suroviny pro 24 kusů

24 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 052 kJ / 4 793 kcal
Bílkoviny119,88 g
Tuky145,05 g
Vláknina54,18 g
Cholesterol 658 mg
Sodík 353 mg
Sůl0,79 g
Sacharidy724,82 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lemurka Lemurka

26. 10. 2020 05:06

Buchty jsem včera dělala podle tohoto receptu a byly opravdu luxusní :yes: Daleko lepší než z polohrubé mouky nebo jejím přidáním. Ukládám recept a doporučuji :-)

Petra Dvor. Petra Dvor.

3. 9. 2020 08:14

Dobrý den, přidávám fotečku. Buchty jsou výborné. Mohla bych je péct obden, jak mizí. <3

denisab

17. 5. 2020 14:00

Moc děkuji! :-K
Hned na poprvé se vše povedlo :yes: Určitě doporučuji!

nananan

16. 5. 2018 12:28

Ráda v Top receptech hledám inspiraci a v komentářích zkušenosti, zda se povedlo, chutnalo, či nikoliv. Vaše komentáře tady jsou silně mimo - i kdyby byl recept zadán několikrát, prostě to projdu a vyberu si, co mi vyhovuje.

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 4. 2018 12:17

Lenunka: Kriste pane, už toho nechejte! :-//. Zase orná půda pro lidi, co si potřebují za každou cenu pokecat :-//

Lenunka Lenunka

13. 4. 2018 12:06

dvevtroube: vy jste otrávená z mých tří komentářů (píši záměrně tří, protože čtvrtý byl odpovědí na komentář mikklik, nebyl adresovaný Vám) k Vašemu receptu (jindy jsem Vám ani pod Vaše recepty nic nepsala) ? :-D Tak to Vám teda stačí málo, píšete, že si snad zvyknete, já věřím, že ano, ale asi to bude s Vaším přístupem chvíli trvat.
Podle mě, pokud někdo napíše, že jeho recept je jiný, než ostatní stejné (obzvlášť v komentáři pod receptem, kterými se podle Vás řídí začínající kuchtíci - no nevím), měl by být schopen vysvětlit, v čem. Pokud je jeho vysvětlení ve stylu: "protože já to tak mám a můžu si dělat co chci a vy jen rejpete a dupy dup", pak je jasné, že se ničím neliší. I to je vlastně odpověď:-)

dvevtroube dvevtroube

13. 4. 2018 11:42

Lenunka: To je přesně ono. Snad si mohu nazvat recept tak, jak chci já. Pokud je pro mě mazanec luxusní, napíšu to. A nebudu přeci u každého receptu obhajovat to či ono. Jsme zase u toho. Chytáte za slovíčka :-D.
To, že jsem vám už neodpovídala je proto, že jsem z vašich komentářů prostě a jednoduše otrávená. Přijde mi, že jen rejpete. To je celé. Ale jo, klidně takto komentujte dál. Já už to prostě budu ignorovat :-8. Zatím jsme tu nová, ale časem si třeba i zvyknu :-D.

dvevtroube dvevtroube

13. 4. 2018 11:37

Frantiska: Myslím, že recept jsem srozumitelně napsala, ale sama taky, když si najdu nějaký recept, koukám do komentářů. Mohou tam být nějaké postřehy, dodatky apod. ;-)

Lenunka Lenunka

13. 4. 2018 11:21

dvevtroube: nevím, co je na mých komentářích jedovatého, slušně jsem se zeptala, co je na nich jiného, to je celé. Že jsou vláčné a nadýchané, to je super, takové by měly být - píšete, že jste takové dříve nejedla, tak nevím, co jste pekla před tím, za mě je tohle klasický recept na buchty, nevidím na něm nic výjimečného. Na mazance se moc nepamatuji, matně si vybavuji ten Váš "luxusní", v diskuzi pod ním jsem myslím také četla dotazy, co je na něm luxusního, Vaše odpovědi byly podobné jako tady, že je nadýchaný - no však kdyby byl tvrdý jako beton, tak byste ho sem asi nedávala, ne? Můj názor je, že Vaše recepty se od ostatních podobných liší hlavně množstvím superlativ, kterými je popisujete, to je celé. Navíc se divíte, že se v komentářích někdo na něco zeptá - hned je "jedovatý, dělá z toho sci-fi". Já, pokud se pod mými recepty někdo na něco zeptá, tak prostě odpovím, ale Vaše věta:
"Vám jsem už neodpovídala, přišlo mi zbytečné se dohadovat o nesmrtelnosti brouka"
vypovídá jednoznačně o Vaší aroganci.
Přeji pěkný den:-)

Frantiska Frantiska

13. 4. 2018 11:18

dvevtroube: tak snad pro zacinajici kuchare ma byt recept napsan srozumitelne a ne, ze si maji hledat postup v komentarich

dvevtroube dvevtroube

13. 4. 2018 10:36

Lenunka: Jsou jiné v tom, že jsou krásně vláčné, nadýchané a hlavně pro mě jiné, protože jsem takové poprvé jedla před 3 lety. Než jsem začala dělat tyto, tak ty, které jsem pekla byly vždy tužší. Nebyly tak nadýchané. Možná vám to jako vysvětlení stačit nebude, ale ten recept tu je proto, aby si ho mohl někdo zkusit a sám si na něj utvořit názor. Jak už jsem psala, buď se k němu vrátí nebo ne. Ale vy tu ze všeho děláte děsný sci-fi.
Vám jsem už neodpovídala, přišlo mi zbytečné se dohadovat o nesmrtelnosti brouka. Podmínky byly mířené na Dajdu. Asi aby už trochu zvolnila. Mám z vás takový pocit, že jediné, co tu děláte je, že rozebíráte názvy každého receptu, který zde přistane, chytáte druhé za slovo a útočíte. Komentujte si recepty, to je OK, ale ať je to k věci.
Kolik tady před Velikonocemi přistálo Mazanců? To jste byly takhle jízlivé u každého? :-O
Nevím, kde berete ten čas na tyhle žabomyší války, ale já ho tolika zase nemám. A chudák právě onen začínající kuchtík... ;-( Mezi těmito jedovatými komentáři už nikdy nenajde to, co by třeba hledal... :no:

dvevtroube dvevtroube

13. 4. 2018 10:26

casino: Nedělám to kvůli nějakému obohacování mléka tukem, ale jednoduše proto, protože mi mléko ochladí rozehřátý tuk. Samozřejmě můžete droždí zalít vlažným mlékem a až poté, co kvásek vykyne, můžete rozpuštěný tuk smíchat s mlékem.

Lenunka Lenunka

13. 4. 2018 10:25

mikklik: proč frfly? Autorka zde psala, že její buchty jsou jiné, a já, že mi recept, například výčtem surovin, přijde běžný, stejný jako ostatní. Mohla vysvětlit, v čem je tedy jiný, místo toho začala do komentářů vypisovat podmínky vložení receptů a hájit své právo na vkládání multiplicitních receptů (které jí mimochodem neberu). Tak jsou teda ty buchty jiné nebo ne? Co si má začínající kuchtík, který je půjde dělat po prvé, myslet?:-O

casino casino

13. 4. 2018 10:16

dvevtroube:
Koukám, že račte být poněkud oprsklá, ale snad mi odpovíte i bez příkras:
ad. 2: droždí necháváte vzejít s mlékem a TUKEM:-O
PROČ:-? (pominuli takovou "zásadní" věc, že tento krkolomný způsob používáte k temperování mléka):-p

Zdenka1

13. 4. 2018 10:12

Dajda: naprosto s tebou ve všem souhlasím:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: babiččiny buchty nadýchané kynuté buchty babiččiny makové buchty babiciny buchty babiciny kynute buchty makové buchty kynuté recept cim potrit kynute buchty kynuté makove buchty babiciny buchty recept babicciny buchty recept kynuté buchty cim potrit buchty čím potřít buchty po upečení cim potrit upecene buchty babiččiny recepty kynuté buchty bez vajec babiččiny buchty s tvarohem babičtiny kynuté buchty babiččiny buchty na sadle cim potrit kynute buchty po upečení

Suroviny: mouka hladká, droždí, cukr krupice, cukr vanilkový, mléko, máslo, vejce, žloutek, sůl, sádlo, máslo, mléko, cukr, mák mletý, rum, povidla švestková, rum

TopRecepty.cz

Babiččiny kynuté buchty

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nmn6