Pampelišková polévka podle Lidušky
Zdravá pampeliška má v kuchyni mnoho využití. Z listů pampelišky, chleba a vývaru můžeme připravit tuto dobrou polévku, která je díky smetaně krásně jemná. Podáváme ji například se ztraceným vejcem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 835 kJ / 1 156 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,71 g |
Tuky | 79,17 g |
Vláknina | 61,30 g |
Cholesterol | 252 mg |
Sodík | 414 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 68,62 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pampelišková polévka podle Lidušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/orgN
Moje poznámka
Pampelišková polévka podle Lidušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/orgN
Nejnovější recepty
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 6 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 6 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 7 hodinami
Steaky z kapra
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 32 minutami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 34 minutami
Bramborové knedlíky
Alamatej před 2 hodinami
Cikánské cukroví
Annnn před 2 hodinami
Koláč s jablečnou nádivkou
Evajira před 2 hodinami
Rajská omáčka s plněnými paprikami
Evajira před 2 hodinami
Cuketové polévka s vepřovým vývarem
Kajkajak před 3 hodinami
Myšky z ředkvičky
Sahula před 3 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Barbuna před 3 hodinami
Bílá zelňačka s koprem
Sahula před 3 hodinami
Tématické fráze:
pampelišková polévka,
polévka z pampelisky,
pampilšková polévka,
pampelišková polévka recept
Suroviny:
listy pampeliškové,
cibule,
máslo,
smetana ke šlehání,
chléb toustový,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř bílý mletý,
květ muškátový,
krutony,
vejce
Komentáře (3)