Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní stehýnka s bylinkovým máslem

Šťavnatá a křupavá kachní stehýnka pečená s červeným vínem a bylinkovým máslem z tymiánu, libečku a petrželky. Dokonalá kombinace chutí pro sváteční nebo nedělní oběd, zejména pro milovníky tradiční české kuchyně.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Středně náročný

Doba přípravy 155 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 105 min

155 min (50 min příprava + 105 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Tymián (bez dvou snítek), libeček a petrželku nasekáme najemno, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, osolíme a promícháme se změklým máslem. Krok 2: Ve stehýnku vytvoříme prsty pod kůží kapsu, naplníme bylinkovým máslem. Stehno z druhé strany osolíme. Krok 3: Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na sádle v pekáči. Krok 4: Rozehřejeme troubu na 180 °C. Krok 5: Připravená stehna klademe do pekáčku se sádlem a cibulkou. Pod každé stehýnko vložíme snítku tymiánu a majoránky. Krok 6: Podlijeme vývarem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Po 45 minutách stehýnka otočíme kůžičkou dolů a podlijeme červeným vínem. Po 30 minutách otočíme a jdeme na křupavou kůrčičku (zhruba 15 minut). Krok 7: Podáváme s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.

TIP: Recept na jednoduché bramborové knedlíky

Zveřejněno 12. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kachní stehýnka s bylinkovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0gwv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kachní stehýnka s bylinkovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0gwv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jendo, fakt se mi sbíhají sliny, jak na to koukám:-) :-*:-* Bodík:yes::yes:

Jendo:-)vy to popisujete tak živě(třeba-a jdeme na křupavou kůrčičku:-*-,že vás přímo vidím jak to zrovna děláte;-).No ode mne letí boďka a ačkoliv nejsem velký ani častý konzument této drůbeže,tak na tuhle bych se teda nechala ukecat;-):-D.Je to prostě voňavá nádhera:-)

:yes:Ta teda je!:-p:-8 Bodík!;-)

Jeníku, to vypadá hodně voňavě:-p. Posílám ti +:yes:

Jendo, moc hezká varianta z kachničky:-p. S vínem jsem to ještě nezkoušela a tu bylinkovou náplň taky ne. Určitě to budu chtít zkusit, až mi zeť donese z restaurace kalibrovaná stehna;-):yes:

Tématické fráze:
pečená kachní stehýnka, kachní stehna na grilu, plněná kachní stehna, pečené kachní stehýnko, křupava kachna, recept na kachní stehna, kachní stehna, kachni stehna recept, pečené kuřecí stehno s bylinkovým máslem, pečené kachní stehýnka, kuřecí stehna s bylinkovým máslem, kachní stehna na sádle, kachni stehna recepty, pečená kachn, recepty s bylinkovym maslem, kačení stehna se zelím recept, kachn stehnka, recepty pečene kachní stehynko, pečený kachní stechynko, pečené kuře s bylinkovým máslem

Suroviny:
stehno kachní, cibule, vývar drůbeží, víno červené suché, kmín drcený, majoránka, sůl, sádlo, máslo, tymián čerstvý, libeček čerstvý, petrželka zelená, kůra citronová, sůl

Přidat fotografie receptu