Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 858 kJ / 2 117 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 150,32 g |
| Tuky | 141,68 g |
| Vláknina | 9,52 g |
| Cholesterol | 2,44 g |
| Sodík | 949 mg |
| Sůl | 2,18 g |
| Sacharidy | 57,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso smíchejte se žloutky a kukuřičným škrobem a směs osolte a opepřete.
Oloupaná, natvrdo uvařená vejce rovnoměrně obalte masovou směsí. Krok 2: Masové koule pak dále obalte v rozšlehaném osoleném vejci a strouhance.
V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a obalené bochánky osmažte dozlatova. Krok 3: Brambory dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byly ponořené. Přiveďte do varu a na mírném ohni vařte 20 minut.
Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a máslo, přidejte cibuli a větvičku rozmarýnu a restujte asi 20 minut, dokud nebude cibule karamelizovat Krok 4: Brambory slijte a dejte je zpátky do hrnce, přidejte mléko, dobře vše prohřejte, odstavte z plotny a rozmačkejte na kaši. Vmíchejte dvě třetiny cibule a dochuťte.
Podávejte ozdobené zbytkem cibule a dalším rozmarýnem.
Oloupaná, natvrdo uvařená vejce rovnoměrně obalte masovou směsí. Krok 2: Masové koule pak dále obalte v rozšlehaném osoleném vejci a strouhance.
V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a obalené bochánky osmažte dozlatova. Krok 3: Brambory dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byly ponořené. Přiveďte do varu a na mírném ohni vařte 20 minut.
Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a máslo, přidejte cibuli a větvičku rozmarýnu a restujte asi 20 minut, dokud nebude cibule karamelizovat Krok 4: Brambory slijte a dejte je zpátky do hrnce, přidejte mléko, dobře vše prohřejte, odstavte z plotny a rozmačkejte na kaši. Vmíchejte dvě třetiny cibule a dochuťte.
Podávejte ozdobené zbytkem cibule a dalším rozmarýnem.
Zveřejněno 4. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pštrosí vejce a kaše s karamelizovanou cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jrPy
Moje poznámka
Pštrosí vejce a kaše s karamelizovanou cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jrPy
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 15 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 17 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 23 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Patriktesar před 1 hodinou
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 9 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 10 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 10 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 10 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 10 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 11 hodinami
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 11 hodinami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 12 hodinami
Tématické fráze:
pštrosí vejce recept,
recept na pštrosí vejce,
recept pstrosi vejce,
pštrosí vejce recepty,
recepty z vajec,
recepty masová pštrosí vejce,
placky z mletého masa v housce
Suroviny:
vejce,
maso mleté,
škrob kukuřičný,
vejce,
žloutek,
strouhanka,
olej rostlinný,
sůl,
pepř mletý,
brambory,
cibule,
olej olivový,
máslo,
rozmarýn,
mléko
Komentáře (3)
No, já slévám vodu
...a stačí mi k tomu jen poklice