Rozstřelené ptáčky
Recept na velmi oblíbenou omáčku. Díky tomu, že nebudete maso plnit a vázat jako klasické ptáčky, ušetříte čas při přípravě. To jistě uvítáte. V uspořené době můžete připravit domácí knedlíky, které jídlo skvěle doplní.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 212 kJ / 2 441 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 184,48 g |
| Tuky | 167,02 g |
| Vláknina | 10,35 g |
| Cholesterol | 1,15 g |
| Sodík | 2,55 g |
| Sůl | 6,01 g |
| Sacharidy | 47,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce si uvaříme natvrdo a po vychladnutí oloupeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme.
Krok 2: Na sádle nebo oleji orestujeme nakrájenou cibuli a anglickou slaninu.
Krok 3: Když začne cibule lehce zlátnout, přidáme do hrnce k cibuli maso, které orestujeme, aby se zatáhlo.
Krok 4: V okamžiku kdy začne cibule hnědnout do tmava, přidáme hořčici, promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem. Necháme dusit pod poklicí asi hodinu. V průběhu dušení občas promícháme a pokud je třeba, doléváme vodou nebo vývarem.
Krok 5: Dusíme do změknutí masa. Celkově asi 1-1,5 hodiny, záleží na druhu a kvalitě masa a taky na velikosti kousků.
Krok 6: Když je maso měkké, přidáme nakrájené okurky a následně zahustíme záklechtkou z mouky rozmíchané ve vodě. V případě potřeby naředíme vodou nebo vývarem. Za častého míchání necháme pozvolna cca 20 minut provařit. Dochutíme solí a mletým pepřem. Úplně nakonec přidáme nakrájená vejce, necháme projít varem a odstavíme.
Krok 7: Podávat můžeme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Zveřejněno 26. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozstřelené ptáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Z0P
Moje poznámka
Rozstřelené ptáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Z0P
Nejnovější recepty
Losos s hráškovým pyré
Přidáno před 1 hodinou
Krémová rychlá rajčatová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Jednohubky s mini mozzarellou a cherry rajčátky
Přidáno před 5 hodinami
Kapr v listovém těstě s peperonatou
Přidáno před 5 hodinami
Slovenský skopový guláš
Přidáno před 5 hodinami
Kroupy se zeleninou a sušenými rajčaty
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Adamova žebra-kosti
topsysel před 1 minutou
Karlovarský knedlík
Olympus před 21 minutami
Domácí kmínový chleba
Pavluska75 před 2 hodinami
Rajská omáčka
Elektronka007 před 3 hodinami
Hraběnčiny řezy II.
Lida-veverka před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
Reveroger před 3 hodinami
Masové kuličky v rajské omáčce
Leni1970 před 3 hodinami
Segedínský guláš
coolbinsz před 3 hodinami
Jablečný šťavnatý koláč
beruska22 před 3 hodinami
Cuketová polévka s kuskusem
Andyzvesnice před 3 hodinami
Tématické fráze:
rozstřelený ptáček,
španělský ptáček recept,
rozstřelený španělský ptáček,
rozstřelení ptáčci,
rozstřelený ptáček recept,
roztřelený ptáček,
španělský ptáček rozstreleny,
rozstřelení ptáčci recept,
rozstřelený ptáček z vepřového masa,
rostreleny ptacek,
rozstřelený španělský ptáček recept,
roztřelené ptáčky,
rozstřelené španělské ptáčky,
ptáčky,
roztřeleny španělský ptáček,
roztreleny ptacek recept,
rozstrileny ptáček,
rostřelené ptáčky,
rostreleny španělský ptáček,
rozstřílení ptáčci
Suroviny:
maso vepřové,
vejce,
cibule,
okurky sterilované,
slanina anglická,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
hořčice plnotučná,
vývar masový,
mouka hladká,
voda
Komentáře (8)
Druhá věc, že každý dělá ,,rozstřelené ptáčky jinak" i když nějaký zásadní rozdíl v tom není.
Já třeba, když něco hledám, tak kouknu po více stejných receptech a potom se až rozhoduji podle, kterého uvařím. Nevidím na tom nic špatného.
A třetí věc, že pokud se mi něco nelíbí, tak to přejdu a jdu dál.
Určite máte v "repertoári" aj niečo netradičné a zaujímavé, čo zaujme a bude väčším prínosom. (Kvalita je lepšia ako kvantita.) Berte to ako radu, ja sa teším na vaše ďalšie recepty.