Burgery z hovězího mletého masa
Ideálním hlavním jídlem grilovacího večera je snad všemi oblíbený burger. Salát, kyselá chuť okurek, příjemně okořeněné mleté maso doplněné výraznou chutí čedaru a to vše v křupavé bulce. Po této kombinaci chutí se rychle zapráší.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 700 kJ / 1 123 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 161,93 g |
Tuky | 46,63 g |
Vláknina | 4,27 g |
Cholesterol | 676 mg |
Sodík | 936 mg |
Sůl | 2,63 g |
Sacharidy | 13,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Salát omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Cibuli oloupeme a společně s nakládanými okurkami nakrájíme na tenká kolečka.
Krok 2: Maso rozdělíme na 4 stejně velké díly a rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme z každého kousku cca 2 cm vysoký burger. Každý v dlaních lehce promneme s olivovým olejem, z obou stran osolíme, opepříme a dáme stranou.
Krok 3: Jednotlivé plátky masa v dlaních promneme s olivovým olejem, z obou stran osolíme, opepříme a dáme stranou.
Krok 4: Bulky podélně rozkrojíme. Zapneme elektrický kompaktní optigril, zvolíme ikonu programu „hamburger“ a zmáčkneme tlačítko OK. Jakmile je optigril rozehřátý na optimální teplotu, upozorní nás pípnutím.
Krok 5: Vložíme připravené burgery a grilujeme do zaznění zvukového signálu. První pípnutí znamená Rare (jemně propečený), druhé pípnutí Medium (propečený) a třetí pípnutí Well done (dobře propečený). Stupně propečení je možné sledovat i podle barvy kulatého displeje
Krok 6: Pak optigril odklopíme, na každý burger dáme plátek čedaru a necháme ještě minutku opékat na odklopeném optigrilu společně s půlkami bulek otočenými řeznou stranou dolů.
Krok 7: Spodní části opečených bulek potřeme majonézou, rozložíme na ně listy salátu, přidáme maso s rozpečeným sýrem, na něj plátky červené cibule, okurky a přiklopíme vrchní části housky, potřenou z opečené strany kečupem.
Zveřejněno 13. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Burgery z hovězího mletého masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pANX
Moje poznámka
Burgery z hovězího mletého masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pANX
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 9 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 23 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 1 hodinou
Krenex
dragomirac před 3 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 3 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 3 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 3 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 4 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 4 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 5 hodinami
Tématické fráze:
maso na burgery recept,
maso na burger,
maso na burgery,
příprava masa na burger,
burger z hovězího masa,
burger recept,
maso na burgry,
maso do burgeru,
hovězí maso na burger,
jake maso na burger,
mlety burger,
burger maso recepty,
maso na burgr,
jak pripravit maso na burger,
maso na hovezi burger,
burgr z hovězího masa,
jake maso na burgery,
jake maso na burgry,
mleté hovězí maso recepty,
maso do burger
Suroviny:
maso hovězí mleté,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
bulka,
sýr chedar,
majonéza,
salát,
cibule červená,
okurky sterilované,
kečup sladký
Komentáře (1)