Sněhové dortíčky s jahodovým krémem
Suroviny
Porce: 10 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 10 263 kJ / 2 453 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,70 g |
Tuky | 163,23 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 383 mg |
Sodík | 380 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 221,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento zákusek jsem milovala jako dítě, ale už nevím, jak se jmenoval, poslední dobou jsem ho už nikde neviděla, tak jsem se pokusila o rekonstrukci. Do krému se dá použít ovocné pyré a navrch dát čerstvé ovoce, ale já chtěla, aby to bylo "retro - autentické":-D.
V dnešních 36°ve stínu to moc netuhlo, ale přesto byl výsledek chutný, děti se postaraly o to, že nezbyl ani jeden kousek:-)
Košíčky se samozřejmě dají plnit i šlehačkou a zdobit ovocem nebo plnit různými krémy, jaké má kdo rád.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 6. 2019 18:59
Ty kuličky by asi vyžadovaly menší kousky. Takhle se to dalo po vychlazení z toho talíře vyklopit, a krájet jako dortík. To pěnové trochu povolí a malinko natáhne tu čokoládu.
16. 6. 2019 16:46
k receptíku: s tou čokoládou je to zajímavé, daly by se z toho udělat i kuličky
16. 6. 2019 16:30
Já věřím, že do pravé Pavlovy ten škrob musí přijít, aby tak velký kus hmoty držel pohromadě. Ale u těch ježků mi to připadalo zbytečné, ty držely i bez něj. A jak byly ty dortíky dobré, klidně i bez té náplně.
Teď když si na Vánoce pěnové koupím, je to opravdu samý škrob a tvrdé jak broky. Někdy to dělám s tím pečivem tak, jako to dělávala kdysi mamka, když se jí některé kousky rozbily. Rozpustím ve trošce smetany dobrou hořkou čokoládu. Ta smetana tam není znát. Hluboký talíř vypláchnu ledovou vodou, klidně přidám i kousky ledu, pak tu čokoládu vyleju do talíře a nasypu kousky toho sněhového pečiva. Nechám vychladnout, vyklopím. Pravda, trochu se to někdy drobí, ale chuť je někde úplně jinde.
Ale to už jsem od ježků i Pavlovy daleko.
Technická: Proč mi to při každém novém přihlášení nabízí obnovu hesla, s odůvodněním, že kombinace jména a hesla neexistuje?
16. 6. 2019 14:47
https://dadala.hyperlinx.cz/hypsladkuch/dor/dorr00...
a celkem mi to přišlo povedené, i když musím přiznat, že nejsem žádný velký cukrářský expert
dokud jsem používala klasický šlehač, tak ten sníh nebyl tak dobře provzdušněný, přesně jak píšete v tom komentáři na Labužníkovi,10 minut intenzivního šlehání někdy pomalu nepřežil a šlehání se muselo přerušovat, teď mám robot s takovým tím ramenem, a to je tedy opravdu prima vynález
já jsem zase přemýšlela i včera u těch ježků. zda použít horkovzduch či ne, je pravda že ty špičky dortíků se vlivem ventilátoru trochu naklonily, ale zase to podle mě bylo lépe vysušené...je to holt o vychytávání much
btw, na provaz se vykašlete, to spraví pár panáků
16. 6. 2019 13:59
Lenunka: JanaHl:
Myslím, že v PAVLOVA škrob není samoúčelně...
Před lety se mi bez problémů podařila PAVLOVA podle komentáře odtud: https://www.labuznik.cz/diskuse/pavlova-dezert-436... Byla to špica, vč. marshmallownůůů vo vnútri
Obrátili se na mě z bistra, že mají problémy s jednoporcovkami - úspěšnost asi 60%
Včera zkoušel podle https://www.vitalia.cz/clanky/tajemstvi-dortu-pavl...
Dnes zkouším podle https://kousekdortu.cz/pavlova/
Neúspěšnost je 100% Ty marshmallowny se ne a ne vytvořit
Právě suším další plech: zvyšuji tloušťku korpusů, snižuji čas sušení a hledám dva metry kvalitního konopného provazu...
16. 6. 2019 13:12
16. 6. 2019 09:42
16. 6. 2019 09:33
16. 6. 2019 09:02
15. 6. 2019 21:09
našla jsem odkaz, kde paní plní košíčky pařížskou šlehačkou a taky doporučuje tak den:
https://www.ekucharka.net/dortiky-z-bilku
no jo, ježci
15. 6. 2019 20:52
...říkalo se tomu (sněhoví) ježci
***
"Košíčky se samozřejmě dají plnit i šlehačkou a zdobit ovocem"
Máte odzkoušeno? Jak dlouho po naplnění vydrží?
Náhodou jsem tento týden zkoušel něco podobného - jednoporcovky PAVLOVA (stejné suroviny + škrob)
No, co se výdrže týká, byl to propadák...
15. 6. 2019 20:48
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 6 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 6 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 7 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 7 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 32 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 2 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 2 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 2 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 5 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kvíz na téma retro zákusky: Vyzkoušejte své znalosti o sněhových dezertech
Retro zákusek Mánička: Upečte si nadýchaný dezert se šlehačkou podle originálního receptu!
Superlevná kopřivová polévka: Kromě perfektní chuti překvapí i velmi snadnou přípravou. Lehce ji zvládne každý
Další recepty
Tématické fráze: sněhový ježek sněhoví ježci zakusek snehovy jezek sněhové pečivo s krémem snehovy ježci sněhovy ježci se šlehačkou retro zakusek jezek pěnový ježek recept sněhový ježek s e sněhovou náplní sněhových jezci ježci ze sněhového těsta sněhové dortíky dezert pavlova roman petr vaněk sněhový ježek recept sněhove pecivo pavlova recept jezci ze snehu kosicky ze snehoveho testa ježek dortík ruzovy dort s bílkovou náplní sněhových jezek
Suroviny: bílek, cukr moučkový, šťáva citronová, sůl, bílek, cukr moučkový, máslo, jahodová marmeláda, čokoláda na vaření, tuk ztužený
Sněhové dortíčky s jahodovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gorZ
12 názorů