Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhové dortíčky s jahodovým krémem

Lehké pusinky z bílků se doslova rozplývají na jazyku. Křehké sněhové dortíčky s jemným ovocným krémem a čokoládou tvoří dokonalou sladkou tečku pro slavnostní příležitosti i letní posezení. Okouzlí nejen svým vzhledem, ale i chutí.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenunka Lenunka

Středně náročný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 80 min

125 min (45 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 263 kJ /
2 453 kcal
Bílkoviny21,70 g
Tuky163,23 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 383 mg
Sodík 380 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy221,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 100 °C. Krok 2: Bílky pokojové teploty vyšleháme se špetkou soli, citronovou šťávou a cukrem dotuha. Krok 3: Na plech s pečicím papírem pomocí cukrářského sáčku tvoříme kolečka a kolem krajů uděláme špičky. Krok 4: Pečeme (sušíme) na horkovzduch asi 80 minut. Krok 5: Korpusy necháme vychladnout. Krok 6: Rozpustíme ve vodní lázni čokoládu s tukem. Košíčky máčíme spodní částí do čokolády. Vkládáme na mřížku a necháme okapat. Krok 7: Přendáme na alobal nebo pečicí papír a necháme ztuhnout. Krok 8: Vyšleháme bílky s cukrem a pomalu po částech zašleháváme změklé máslo. Nakonec přidáme jahodovou nebo jinou marmeládu a prošleháme. Krok 9: Košíčky naplníme krémem a ozdobíme např. želé bonbony.

TIP: Pavlova, lehoučký zákusek z bílků - rady a tipy

Zveřejněno 15. 6. 2019

Poznámka autorky Lenunka

Tento zákusek jsem milovala jako dítě, ale už nevím, jak se jmenoval, poslední dobou jsem ho už nikde neviděla, tak jsem se pokusila o rekonstrukci. Do krému se dá použít ovocné pyré a navrch dát čerstvé ovoce, ale já chtěla, aby to bylo "retro - autentické":-D.

V dnešních 36°ve stínu to moc netuhlo, ale přesto byl výsledek chutný, děti se postaraly o to, že nezbyl ani jeden kousek:-)

Košíčky se samozřejmě dají plnit i šlehačkou a zdobit ovocem nebo plnit různými krémy, jaké má kdo rád.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhové dortíčky s jahodovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gorZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhové dortíčky s jahodovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gorZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Skoro jako klasika z cukrárny v podobě ježka se šlehačkou. 😊

Na tyhle dortíky se taky pamatuju. Někde tomu říkali bezé (i když bezé v Domě potravin vypadalo úplně jinak), někde se tomu říkalo ježci. Mělo to obvykle jako náplň růžový sníh, máslo tam určitě nebylo. Se sestrou jsme to sněhové pečivo milovaly. V jedné velké cukrárně za Prašnou bránou prodávali jen ty korpusy, a tak jsme odtamtud nosily velké pytle. Ani se zdobit nemusely, snědly jsme je jen tak. Dneska mi to sněhové pečivo nechutná, je škrobovité, což dřív nebývalo. V mrazáku nějaké bílky mám, až nebudou tahle vedra, mohla bych to zkusit.:yes:

JanaHl: k tomu heslu, píšete něco špatně...buď malá a velká písmena nebo háčky čárky, ono to musí být úplně přesně:-) nejlepší je si přihlašovací údaje uložit do paměti prohlížeče, přece jen topky nejsou NASA, aby se to zneužilo a ohrozilo lidstvo:-D
k receptíku: s tou čokoládou je to zajímavé, daly by se z toho udělat i kuličky:-)

Lenunka: Do hesla píšu jenom malá, pokud některá nechtějí nějakou kombinaci.
Ty kuličky by asi vyžadovaly menší kousky. Takhle se to dalo po vychlazení z toho talíře vyklopit, a krájet jako dortík. To pěnové trochu povolí a malinko natáhne tu čokoládu.

Lenunka:
...říkalo se tomu (sněhoví) ježci :-)
***
"Košíčky se samozřejmě dají plnit i šlehačkou a zdobit ovocem"
Máte odzkoušeno? Jak dlouho po naplnění vydrží?
Náhodou jsem tento týden zkoušel něco podobného - jednoporcovky PAVLOVA (stejné suroviny + škrob)
No, co se výdrže týká, byl to propadák... ;-(

casino: no moc dlouho ne, po naplnění šlehačkou bych tomu dala tak den max
našla jsem odkaz, kde paní plní košíčky pařížskou šlehačkou a taky doporučuje tak den:
https://www.ekucharka.net/dortiky-z-bilku

no jo, ježci :-D:-D

Vypadá to moc dobře:yes: , lákavé sněhové pusinky - takový krém dělávám taky, z vařeného sněhu https://www.toprecepty.cz/recept/50863-maslovy-kre..., je super, dobře drží špička;-)

Tématické fráze:
sněhový ježek, sněhoví ježci, zakusek snehovy jezek, sněhové pečivo s krémem, snehovy ježci, sněhovy ježci se šlehačkou, retro zakusek jezek, pěnový ježek recept, sněhový ježek s e sněhovou náplní, sněhových jezci, ježci ze sněhového těsta, sněhové dortíky, dezert pavlova roman petr vaněk, sněhový ježek recept, sněhove pecivo pavlova recept, jezci ze snehu, kosicky ze snehoveho testa, ježek dortík ruzovy, dort s bílkovou náplní, sněhových jezek

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, šťáva citronová, sůl, bílek, cukr moučkový, máslo, jahodová marmeláda, čokoláda na vaření, tuk ztužený

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu