Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nastavený bramborový salát a řízky trochu jinak

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 10. 2019 06:34

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie90 kJ / 22 kcal
Bílkoviny0,84 g
Tuky0,06 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy4,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

https://www.jumboshop.cz/1942-tenderizer-na-krehce... - tenderizér

Tento salát vznikl zcela náhodou. V lednici jsem měla misku uvařených malých kolínek a mozkovými závity mi proběhl nápad, dát je do salátu. Nebudete mi věřit, ale tak nám chutnal, že ho s těstovinami už od té doby dělám již cíleně.

Těstoviny salát pěkně nakypří a velmi zjemní. Určitě nedávejte velké vrtule, opravdu něco drobného, pokud dáte tarhoňu, tak ani nepoznáte, že tam je. Dělala jsem tento salát i pro rodinnou oslavu a všichni ho chválili.

Řízky připravené výše uvedeným způsobem jsou měkoučké, voňavé a prudce jedlé :-)

Zde je odkaz na dopékání v troubě: https://www.toprecepty.cz/recept/12935-smazeni-a-d...

a bramborový salát se všemi surovinami, tento ještě bez těstovin: https://www.toprecepty.cz/recept/9274-bramborovy-s.... Nemusíte se držet mých receptů, klidně si udělejte váš rodinný oblíbený, jen do něj zkuste přidat těstoviny, stojí za vyzkoušení. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

6. 1. 2020 00:23

tenderizér
jsem si pořídil před časem...
zkoušel jsem ho zatím 6x, vedle naklepaného masa z jednoho kusu vepřového
z masa byly odřezané stejně silné plátky (filé, krkovice, ořech)
vždy jeden kus perforovaný tenderizérem, druhý kus naklepaný paličkou
po osolení obě porce obaleny v trojobalu
řízky byly smaženy společně do růžova, naklepaný stačilo smažit vždy kratší dobu
tenderizerovaný 1x pustil šťávu (prskalo to při smažení)
obě porce byly stejně šťavnaté
pominuli, že naklepaný řízek byl VĚTŠÍ:-D tak byl vždy chutnější :-!
Občas dělám krávoviny:-8 tak příště MOŽNÁ zkusím perforovat kus hovězího:-8

zdenka.s zdenka.s

5. 1. 2020 18:01

yanull : ta poslední věta mi vehnala slzy do očí , ale vystihla jste to přesně a hlavně krásně :-K děkuji

yanull yanull

5. 1. 2020 14:41

Janja: Děkuji Vám za krásný a milý komentářv<3, váží nás stejné vzpomínky na naše babičky, ty moje měly také hrnec se sádlem a jedna navíc ještě se švestkovými povidly, byla tak dobře uvařená, že se dala krájet. A vzpomínky jsou rájem, do kterého se můžeme kdykoli vracet :-K

Janja

28. 12. 2019 11:18

Ve svých receptech často používáte sádlo. Nejsem militantním zastáncem "zdravé výživy" za každou cenu. Vzpomínám na babičku, která měla sádlo v obrovském hrnci v chladné místnosti (naplnila ho vždycky po zabijačce) a přidávala ho do buchet, smažila na něm zvolna řízky (zcela ponořené v tuku), atd. Prostě bez sádla se v kuchyni neobešla. Protože kupované sádlo v kostce je úplně "mimo", tak jsem ho začala kupovat od jednoho venkovského řezníka, který pravidelně přiváží jak maso, tak masné výrobky ze svého chovu. Jen jak si ke kbelíku se sádlem přivoním, jsem u babičky....je vynikající i na chleba<3 . Vaše štrúdle budou na silvestrovském stole:-* Děkuji za recepty, které mají chuť a kouzlo mého dětství:-K

yanull yanull

11. 10. 2019 08:08

mika59: Děkuji :-K, když jsem včera v TV viděla ceny brambor, kg až 30 Kč :-O, tak těstoviny jejich část aspoň nahradí ;-)

mika59 mika59

10. 10. 2019 17:14

Řízky taky tak dělám, ale ten salát se mi líbí moc..:yes::yes::yes:

yanull yanull

10. 10. 2019 16:35

MamlajdaD: Na tyto řízky tenderizér používám, palička také jde použít ;-). Těstoviny mě samotnou překvapily, množství by mělo být asi třetinové ku bramborám a opravdu to od té doby dělám už opakovaně, rodina si to žádá. Počkám na Tvoji reakci, ale netvrdím, že musí chutnat každému. Sto lidí, sto chutí a o tom to je, také zdravím :-K

MamlajdaD MamlajdaD

10. 10. 2019 13:49

Salát s těstovinami musím určitě vyzkoušet, jsem na takové věci vždy zvědavá! ;-) Řízky dodělávám troubě již dlohá léta, to je moc dobrý fígl, i když mám trochu jiný postup, než je v odkazu. Jen s tím tederizérem, který jsem si koupila před pár lety, moc nadšená nejsem, tak jsem se pokorně vrátila k paličce na maso. Ale ještě mu dám asi poslední šanci. ;-) :-8 Zatím jde receptík do oblíbených, abych na něj nezapomněla! :yes: Moc zdravím! :-K:-K

magdalenka magdalenka

10. 10. 2019 09:27

Skvelý nápad, tá cestovina. Geniálne veci sú jednoduché!:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborový salát s těstovinami bramborový salát s rizkem cena řízky jinak bramborový salát a řízek bez masa tenderizér - nahradí paličku? bramborový salát jinak recept salat a rizky

Suroviny: brambory, mrkev, šunka, slanina, směs zeleninová, hořčice, česnek, těstoviny, pepř bílý, pažitka, kotleta, řízky stehenní, olej, sůl, strouhanka, vejce, sádlo

TopRecepty.cz

Nastavený bramborový salát a řízky trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p3JV