 
		
Hřibová čalamáda
Houbová čalamáda s paprikou, ve které zpracujeme přebytek hub. Použít se dají jak lesní houby, tak třeba i žampiony. Čalamádu využijeme například jako základ pod maso, do leča, nebo do rizota.
Suroviny pro 1 dávka
10 středních sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 458 kJ / 2 500 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 55,00 g | 
| Tuky | 8,40 g | 
| Vláknina | 136,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 24,24 g | 
| Sůl | 60,00 g | 
| Sacharidy | 500,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Hřiby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na měsíčky a papriku na plátky. Hřiby 5 minut povaříme a necháme vychladnout.
	Krok 2: Z vody, octa, cukru, soli a koření svaříme nálev a necháme ho vychladnout.
	Krok 3: Hřiby, cibuli i papriku napěchujeme do čistých, dobře umytých sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Otřeme hrdla a zavíčkujeme čistými víčky. Necháme 24 hodin uležet.
	Krok 4: Sterilujeme 20 minut při 85 °C.
Zveřejněno 21. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Hřibová čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APq1
Moje poznámka
					 
				
Hřibová čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APq1
Nejnovější recepty
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 1 hodinou
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 29 minutami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 32 minutami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 1 hodinou
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 3 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 3 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 4 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 5 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 5 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 5 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 6 hodinami
						Tématické fráze:
						
							hřibová omáčka, 
						
						
							čalamada s hřibama, 
						
						
							čalamada se žampiony, 
						
						
							hřibové lečo, 
						
						
							čalamada, 
						
						
							vaječina z hřibu, 
						
						
							facebook josef stehlik, 
						
						
							nálev na hřiby, 
						
						
							houbová čalamáda, 
						
						
							jak sterilizovat žampiony, 
						
						
							lečo s hřibama, 
						
						
							hřibovová čalamáda, 
						
						
							kuchařka recepty čalamáda, 
						
						
							hřibová kuchařka, 
						
						
							hriby recepty, 
						
						
							hřiby v nálevu, 
						
						
							hribova omacka recept, 
						
						
							hřiby se zelim, 
						
						
							čalamada s žampiony, 
						
						
							vajecina s hriby
						
					
						Suroviny:
						
							houba hřib, 
						
						
							cibule, 
						
						
							paprika čerstvá červená, 
						
						
							voda, 
						
						
							ocet, 
						
						
							cukr, 
						
						
							sůl, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							bobkový list
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (7)