Pochoutkový a pařížský salát retro (podle ČSN z roku 1976)

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Saláty 26 názorů

Suroviny

Na přípravu 1 kg salátu budete potřebovat:
Pochoutkový:
(Suroviny jsou v očištěném stavu a bez nálevu)
400 g šunkového salámu
180 g sterilovaných okurek
55 g sterilovaného hrášku
25,5 g cibule
300 g majonézy
20 g plnotučné hořčice
10 g cukru krupice
6 g octa
8 g worcesteru
5 g soli
0,5 g mletého pepře
Pařížský:
400 g pařížského salámu
180 g sterilovaných okurek
60 g sterilovaného hrášku
25,5 g cibule
300 g majonézy
20 g plnotučné hořčice
10 g cukru krupice
5 g octa
8 g worcesteru
10 g soli
0,5 g mletého pepře
Recept si zatím oblíbilo 46 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. U obou salátů je postup stejný. Salám a okurky nakrájejte stejnoměrně na tenké nudličky a vložte do mísy. Přisypte hrášek a najemno nakrájenou cibuli. Vmíchejte worcester, hořčici, ocet, cukr, pepř, spojte majonézou a nakonec postupně osolte. Každý salám i majonéza mohou být už od výrobce jinak slané, tak opravdu postupně, ať to se solí nepřeženete. Nechte uležet v lednici.

Poznámka

Jsou to skoro totožné saláty jen s malým rozdílem v použitém salámu. U pochoutkového se používá kvalitní šunkový salám a u pařížského, jak už název napovídá, salám pařížský. V současné době je tento salám opět na trhu, vyrábí například http://www.schneider-group.cz/mekke-salamy. Jinak jsou saláty až na pár gramů u některých použitých surovin stejné.

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 682 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pochoutkový a pařížský salát retro (podle ČSN z roku 1976)

  • Kadla Kadla

    1974andrea: Měl jsem to v lednici asi dva dny... Přemýšlel jsem jestli se to snažit opravit, nebo to vyhodit. Pak jsem to ochutnal a jak se to uleželo, tak už se to normálně dalo jíst a opravdu to chutnalo dobře... Je mi jasný že ta sůl v tom pořád byla, ale tohle zrovna mám jako chuťovku a ne jako večeři, takže jsem to nakonec postupně po malých porcích snědl všechno
    tak jak to bylo. :) Příště už to bude lepší.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Kadla: Já jsem ale psala, solit postupně ;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Kadla: Vážit takhle miniaturní množství je vždycky trochu risk - spolehla bych se na selský rozum, osolila, pak ochutnala a případně dosolila. Pekla jsem o Vánocích tohle cukroví https://www.toprecepty.cz/recept/58738-linecke-cuk... podle původního receptu a taky jsem zjistila, že 20 g skořice je strašně moc a raději ubrala. ;-)

    Odpovědět

  • Kadla Kadla

    Dal jsem tam 10g soli a nebylo to k jídlu. 8-( s tou solí opatrně. Teď zbejva jedině přidat brambory a udělat z toho vlasak... :-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    dastin01@seznam.cz: Ano. A není to tak snad v receptech uvedeno? ;-)

    Odpovědět

  • dastin01@seznam.cz dastin01@seznam.cz

    oba saláty jsou stejné.Jen u pařížského dáváte místo šunky,pařížský salám.;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    1974andrea: Já bych požádala moderátorky o smazání příspěvků, které nesouvisí s receptem...což tímto činím...už se to z mé strany nebude opakovat....

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Dajda: Já to napsala obecně k těm všem novým příspěvkům, které nejsou přímo k receptu ;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    1974andrea: To nepatřilo Vám a Vašemu salátku - vždyť jsem psala, že do něj se mi Worchester hodí, ale některým hatla patla receptům, kde se těmito dochucovadly nedochucuje, ale přebíjí chuť základních surovin. :-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Ale no tak ;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Eja57: To já vím, že casino nekecá. Já bych přidala ještě grilovací koření nebo jinou podobnou směs! :-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Dajda: :-D ono se Casino nezdá, ale recepisy čte celkem podrobně, a fakt kombinaci worchester + sojovka + balsamico v nějaké masové směsi už jsem tady taky zahlídla...

    Ale se do receptu worchester bezpochyby patří, 8g na kilo salátu udělá jen nepatrný chuťový "ocásek"

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    casino: :-O

    Odpovědět

  • casino casino

    Dajda:
    Jj, do salátu patří, ale pro mou chuť je worstr (jak prý říkají Angláni) větší utrejch než běžná sojovka8-(
    A vaši poslední větu bych doplnil, že je tu hafo receptů se sojovkou i vorčestrem současně...
    No a někteří fajnšmekři k tomu přidají ještě i balzamický ocet

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    janky3: Worchestru bych se určitě nebála, do salátu tohoto typu se dobře hodí. To není jako sojovka, kterou nacpe leckdo leckam! :-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pochoutkový salát dle čsn retro pochoutkový salát pochoutkový rok retro pochoutkový salát recept parizsky salát dle čsn co patri do pochoutkoveho salátu parizsky salat recept pochoutkovy salát retro pochoutkovy salat recept retro pochoutkový salát csn pochoutkový rok recepty pochoutkový salát recept parisky salát retro recepty www pochoutkový rok pařížský salát pochoutkový salát retro salaty pochoutkový rok 2020 recept na retro pochoutkovy salát pochputkový salát dle dle čsn

Zapomněl/a jsem heslo