Houbový nákyp s medvědím česnekem
Nákypy můžeme upéct jak ve sladké, tak i slané verzi. V tomto receptu připravíme druhou zmíněnou variantu. Zapracujeme do něj starší pečivo, houby, slaninu, sýr, lístky medvědího česneku a vyšlehanou vaječnou pěnu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 476 kJ / 2 982 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,95 g |
Tuky | 262,43 g |
Vláknina | 16,70 g |
Cholesterol | 1,87 g |
Sodík | 5,81 g |
Sůl | 14,26 g |
Sacharidy | 33,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kmín, vložíme očištěné a nakrájené houby, osolíme, mírně podlijeme a dusíme do odpaření tekutiny.
Krok 2: Nakrájíme veškeré pečivo na kostičky. Ohřejeme mléko, ale nesmí být horké, rozpustíme v něm máslo nebo sádlo. Tímto zalijeme nakrájené pečivo, ale jen tolik, aby bylo vlhké, nesmíme ho přelít.
Krok 3: Do mísy od robotu vyklepneme všechna vejce a na nejvyšší stupeň je šleháme do té doby, až budou vypadat jako na piškotovou roládu.
Krok 4: Zatímco šleháme vejce, nakrájíme slaninu a sýr na kostičky, drobně pokrájíme medvědí česnek. Toto vše promícháme s houbami a zapracujeme do pečiva. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a promnutou majoránku.
Krok 5: Na úplný závěr vlijeme našlehaná vejce, promícháme a vložíme do pekáče, který jsme vyložili pečicím papírem a potřeným sádlem. Upečeme v troubě na 180 °C, nejprve zakryté, pak dopečeme bez zakrytí na křupavou kůrčičku.
Zveřejněno 16. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbový nákyp s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmZk
Moje poznámka
Houbový nákyp s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmZk
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 10 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 18 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 21 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 22 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 8 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 8 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 8 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 8 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 8 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 9 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 9 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 10 hodinami
Suroviny:
pečivo,
houby čerstvé,
cibule,
česnek,
česnek mědvědí,
kmín celý,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
mléko,
slanina uzená,
sýr tvrdý,
máslo,
vejce
Komentáře (1)