Houbový nákyp s medvědím česnekem
Nákypy můžeme upéct jak ve sladké, tak i slané verzi. V tomto receptu připravíme druhou zmíněnou variantu. Zapracujeme do něj starší pečivo, houby, slaninu, sýr, lístky medvědího česneku a vyšlehanou vaječnou pěnu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 476 kJ / 2 982 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,95 g |
| Tuky | 262,43 g |
| Vláknina | 16,70 g |
| Cholesterol | 1,87 g |
| Sodík | 5,81 g |
| Sůl | 14,26 g |
| Sacharidy | 33,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kmín, vložíme očištěné a nakrájené houby, osolíme, mírně podlijeme a dusíme do odpaření tekutiny.
Krok 2: Nakrájíme veškeré pečivo na kostičky. Ohřejeme mléko, ale nesmí být horké, rozpustíme v něm máslo nebo sádlo. Tímto zalijeme nakrájené pečivo, ale jen tolik, aby bylo vlhké, nesmíme ho přelít.
Krok 3: Do mísy od robotu vyklepneme všechna vejce a na nejvyšší stupeň je šleháme do té doby, až budou vypadat jako na piškotovou roládu.
Krok 4: Zatímco šleháme vejce, nakrájíme slaninu a sýr na kostičky, drobně pokrájíme medvědí česnek. Toto vše promícháme s houbami a zapracujeme do pečiva. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a promnutou majoránku.
Krok 5: Na úplný závěr vlijeme našlehaná vejce, promícháme a vložíme do pekáče, který jsme vyložili pečicím papírem a potřeným sádlem. Upečeme v troubě na 180 °C, nejprve zakryté, pak dopečeme bez zakrytí na křupavou kůrčičku.
Zveřejněno 16. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbový nákyp s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmZk
Moje poznámka
Houbový nákyp s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmZk
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 2 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 3 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno 6. 12. 2025 19:03:50
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí langoše
BTKILI před 1 hodinou
Vymazlené raffaello
Talskal před 1 hodinou
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 2 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 2 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 2 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 3 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 3 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 3 hodinami
Kuře s divokým kořením
Merylas před 3 hodinami
Suroviny:
pečivo,
houby čerstvé,
cibule,
česnek,
česnek mědvědí,
kmín celý,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
mléko,
slanina uzená,
sýr tvrdý,
máslo,
vejce
Komentáře (1)