Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 406 kJ / 1 770 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,31 g |
| Tuky | 47,15 g |
| Vláknina | 188,87 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2,73 g |
| Sůl | 7,40 g |
| Sacharidy | 183,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupeme cibuli, česnek a nasekáme najemno. Škrabkou očistíme mrkev i řapíky celeru a nakrájíme na drobné kostičky. Červenou čočku na sítku propláchneme a necháme okapat. Cizrnu slijeme přes sítko, propláchneme a necháme okapat. Do hrnce dáme olej a na něm osmažíme cibuli, přidáme mrkev a ještě chvilku restujeme.
Krok 2: Přidáme česnek, promícháme a po chvilce dáme i celer a ještě pár minut restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme protlak, harissu, citronovou šťávu a cukr. Vše promícháme, vložíme čočku a povaříme asi 10 minut. Když je čočka na skus, přidáme cizrnu a podle chuti osolíme. Přivedeme k varu a odstavíme.
Krok 3: Na talíři doplníme nasekaným koriandrem (kdo nemá rád, dá nasekanou nať cibulky). K polévce se hodí domácí pita chléb.
Zveřejněno 20. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marocká pikantní polévka s harissou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0G73
Moje poznámka
Marocká pikantní polévka s harissou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0G73
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 9 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 16 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 17 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 18 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 18 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 3 hodinami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 4 hodinami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 4 hodinami
Vánočka II
Sojkal před 5 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 6 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 6 hodinami
Uherská pěna
Daami před 8 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 9 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 9 hodinami
Suroviny:
mrkev,
celer,
cibule,
česnek,
olej rostlinný,
vývar zeleninový,
protlak rajčatový,
harissa,
šťáva citronová,
cukr,
čočka červená,
cizrna sterilovaná,
sůl,
koriandr čerstvý
Komentáře (3)
Přidat trochu něčeho od masa a římský kmín (cumin) a máme dobrou a pro Maroko typickou polévku harira.