Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 406 kJ / 1 770 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,31 g |
| Tuky | 47,15 g |
| Vláknina | 188,87 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2,73 g |
| Sůl | 7,40 g |
| Sacharidy | 183,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupeme cibuli, česnek a nasekáme najemno. Škrabkou očistíme mrkev i řapíky celeru a nakrájíme na drobné kostičky. Červenou čočku na sítku propláchneme a necháme okapat. Cizrnu slijeme přes sítko, propláchneme a necháme okapat. Do hrnce dáme olej a na něm osmažíme cibuli, přidáme mrkev a ještě chvilku restujeme.
Krok 2: Přidáme česnek, promícháme a po chvilce dáme i celer a ještě pár minut restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme protlak, harissu, citronovou šťávu a cukr. Vše promícháme, vložíme čočku a povaříme asi 10 minut. Když je čočka na skus, přidáme cizrnu a podle chuti osolíme. Přivedeme k varu a odstavíme.
Krok 3: Na talíři doplníme nasekaným koriandrem (kdo nemá rád, dá nasekanou nať cibulky). K polévce se hodí domácí pita chléb.
Zveřejněno 20. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marocká pikantní polévka s harissou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0G73
Moje poznámka
Marocká pikantní polévka s harissou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0G73
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 3 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 4 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 4 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 5 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 26 minutami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 44 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 3 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 4 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 4 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 5 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 5 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 5 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 6 hodinami
Suroviny:
mrkev,
celer,
cibule,
česnek,
olej rostlinný,
vývar zeleninový,
protlak rajčatový,
harissa,
šťáva citronová,
cukr,
čočka červená,
cizrna sterilovaná,
sůl,
koriandr čerstvý
Komentáře (3)
Přidat trochu něčeho od masa a římský kmín (cumin) a máme dobrou a pro Maroko typickou polévku harira.