Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařování v mikrovlnce

Nevíte co s přebytky letní sklizně nebo ořechů? Zavařte je a i v zimě si tak můžete vychutnat chuť letního ovoce či zeleniny. Tento velice podrobný návod na zavařování v mikrovlnné troubě ušetří nejen váš čas, ale i elektrickou energii.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava)

12. 8. 2009 22:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Návod z knihy A. Balaštíka: Vaříme rádi ( otištěný v Knihovničce receptů 07/09).

Pokud se vyskytne problém - např. obsah sklenice překypí - je vždy problém ve víčku. Měla by se používat vždy víčka nová. Je to běžné, využívat již použitá víčka, jen si vždy vzpomeňte, jak je otevíráte, když nejdou otevřít (poklepáním, loktem atd...). Pokud jsou zohýbaná, určitě tlak v mikrovlnce nevydrží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hubert

14. 6. 2012 23:45

Solidní nápad, a VELKOPLUS tomu, kdo první né zkusil zavařit, ale kdo první ostatním o tym napsal ;-.) Zkusím to s letošní órodó taky, ale jaxe píše o pár desítek příspěvků výše / níže - určitě bez víka (bo ftaláty v qualitní čínské botě taky nejsou vidět a věříte tomu, že tam jsou!) - a pokud s víkem, tak v normál troubě, mw si mrvit nechci. Snížený výkon je znát u starších mwt; blbě ohřívají jídlo/talíře - hlavně ty válečné s hákenkrajcem na dně.

Honza

12. 4. 2012 20:34

zdravím, zkoušel jsem zavařit masozeleninový příkrm pro malou, ale během zavařování to syčelo. Myslíte, že je to špatně? díky H.

Z

29. 10. 2011 17:48

Nikdy jsem nezavařovala, dnes došlo k mé premiéře. Zkoušela jsem to tedy dle tohoto návodu. Dvě sklenice, jedna vydržela, druhá praskla u dna. Tak si říkám, kde se stala chyba?:-K

Zbyněk

3. 9. 2011 01:45

Markéta:No před 40 lety mi zapoměli učitelé vysvětlit, že budu psát jednou něco do počítače i když jedním prstem...Radši sem koukal 9 let ve škole z okna, což je znát...Manželka mi už neporadí, dívá se na mě už skoro deset let shůry.Možná kdybych napsal vždy misto tvrdého Y měkké a opačně bylo by to lepší...Někdy to zkusím,ale aby to nedopadlo ještě hůře.Ale jinak se za to docela stydím.Budu muset nějak řesít,ani nevím kolik sem tam naflákal ted chyb..Zbyněk:-((

Markéta

31. 8. 2011 07:38

Zbyněk:Zbyňku, dobrý, ale co ten pravopis?

Zbyněk:

Zbyněk

30. 8. 2011 16:43

Což to takhle zkusyt bez víček ??Odpadne nebezpečí exploze, a neohřívá se zbytečně kovové vičko !! Dávám je tam až po vyndání z mikrovlnky a potom lahve otočím aby se vysterilovalo víčko.Akorát je potřeba dát pozor na opaření pří vyjímání, talír v mikrovlnce je nestabilní, má většinou jen tři kolečka !!Okurky vypínám když začnou mírně bublat...Jelikož lenost má na svědomí různé vynálazy , tak už to dělám asy 10let, akorát sem sy to zapoměl nechat patentovat, jako u více mích nápadů..Zdravím, Zbyněk ve Slivenci pod pupenci.

jahoda jahoda

20. 8. 2011 17:28

senky: jj, také se mi stalo, že nevlezlo vše do hrnce, tak dám do menšího hrnce a na dno mám takovou děrovanou podložku (aby sklenice nebyla uplně na dně).
Jasně, já také v žádném případě nikomu neberu, co se mu osvědčilo;-)
Jen se mi ta MW nejeví tak výhodná na zavařování, možná i proto, že pokud zavařuji, tak ve větším množství.
Většinou, kdo je na něco zvyklý a je spokojen, tak u toho zůstane:-K

senky senky

20. 8. 2011 16:50

jahoda:Jahůdko,souhlasím s Tebou,nanejvýš,pokud mám něčeho dvě-tři skleničky,použiju obyč kastrol,ale MW mě teda neláká a ani,jak se znám,nezláká.:-p Ale když to někomu vyhovuje..:-p

jahoda jahoda

20. 8. 2011 16:45

na-bena:
Nejsem autorka a také nejsem zastáncem zavařování hokus-pokus v MW.
Mám obyčejný zavař.hrnec - dnes cca za 500,-Kčhttp://www.vseprokuchynadomacnost.cz/domaci-potreb... už několik desítek let a neměnila bych.
Hodím za sporák - na jedné plotýnce (teď na plynu, dříve elektr.), vleze se tam 16 sklenic 0,7l a pokud dám do hrnce vlažnou vodu, je razdva zavařeno. Jak teploměr vyletí na 80st., vypnu sporák a nechám 20min. v horké vodě, potom sklenice vyndám a dám vychladit+přehodím přes sklenice mokrou utěrku. Hotovo, žádné nervy, žádný nepořádek a regál ve sklepě brzy plný;-)

na-bena

20. 8. 2011 14:51

Jana Remkova:
včera jsem zavařovala ryngle - někde jsem četla na netu, že mohou být do MT i klasická víčka nešroubnovací, na okurkách mi to nevadilo, ty se podařily, ale ty ryngle - první sklenice přetekla, dobře,tak zkusím další, zase přetekla a ta třetí - ta mi dala zabrat, hodinu jsem to uklízela ten maglajz, který vystřelené víčko udělalo v troubě.A stejně se mi grilovací a pečící těleso nepodařilo pořádně umýt, protože jak jsem tam dnes pekla maso, myslela jsem, že hořím, kolik z toho šlo ještě kouře po vypálení těch sladkostí. Nechce se mi kupovat sklenice se šroubovacím víčkem, když mám obrovské zásoby klasických sklenic. Tak tpo je má zkušenost - udělal jsem někde chybu ?;-(

Dominik

11. 8. 2011 22:17

Zdravím všechny kuchaře a kuchařky, jsem velký fanda do vaření a chtěl bych se s vámi podělit o možnost, jak číst časopisy na internetu. Na stránkách Publero.com jsou spousty titulů online a některé jsou i zdarma. Pár jich je i o vaření například zde: cs.publero.com/casopisy/life-style Přeji hodně povedených jídel :-)

pes

10. 8. 2011 16:21

:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 8. 2011 22:54

tak jsem to taky zkusila: Taky jsem vyzkoušela a jsem maximálně spokojená;-). Když mám více sklenic, dávám do trouby. Ale 2 sklenice v klidu zavařuji v mikru;-). V myčce to jde taky?:-O Kdysi jsem zavařovala i v malé pračce-neautomatické, pochopitelně:-)), ale v automatické jsem třeba prala okurky:-D. na co lidé nepříjdou, že?;-)

tak jsem to taky zkusila

3. 8. 2011 22:20

v horkovzdušný troubě jsem dnes zavařila nadvakrát po 6 sklenicích okurek na plechu s vodou bez utěrky a jsou úplně parádní
Pak jsem měla ještě dvě sklenice se švestkama a ty jsem dala do mikrovlnky a jsou taky baječný, sice trochu šťávy uteklo, ale dobrý. Největší strach jsem měla z víček, ale držely, používám jen šroubovací. Jediné co jsem nezkusila je zavařovat v myčce, ale asi ani nevyzkouším, protože trouba na více sklenic a mikrovlnka na málo sklenic mi přijdou že vycházejí levněji, než 2,5 hodinový mycí cyklus v myčce. Jinak všem co to nezkusili vzkazuju zkuste, budete okouzleni, je to velmi čisté a časové nenáročné. :-D

Hella Hella

30. 7. 2011 15:56

Wawerlay: moc jsem přemýšlela, jak se taková nehoda může stát. A myslím si, že je to víčkem. Málokdo si kupuje nová víčka, spíš se dokola používají ta stará. A pak záleží, jak se otevírají. A právě u těchto šroubovacích si při otevírání člověk pomůže buď nožem nebo klepnutím o stůl. A to je to, co může způsobit při zavařování v mikrovnce problém. Jinak si to nedovedu vysvětlit.

1 2 3 4 5 6 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařování v mikrovlnné troubě zavařujeme v mikrovlnce zavařování v mikrovlné troubě zavařování broskví zavařujeme ořechy v mikrovlnce zavařování okurek v mikrovlnné troubě okurky v mikrovlnce zavařování masa sterilizace v mikrovlnce zavařování klobás zavařování jablek zavařování ořechů v mikrovlnné troubě zavařování leča zavařování okurek zavařování ořechů zavaření v mikrovlnce zavařujeme okurky v mikrovlnce mikrovlnka zavarovani konzervace vlašských ořechů v mikrovlnce zavaření ořechu v mikrovlnce

Suroviny: meruňky, broskve, jablko, rybíz, jahody, hruška, zelenina

TopRecepty.cz

Zavařování v mikrovlnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQ0r