Zavařování v mikrovlnce
Nevíte co s přebytky letní sklizně nebo ořechů? Zavařte je a i v zimě si tak můžete vychutnat chuť letního ovoce či zeleniny. Tento velice podrobný návod na zavařování v mikrovlnné troubě ušetří nejen váš čas, ale i elektrickou energii.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Návod z knihy A. Balaštíka: Vaříme rádi ( otištěný v Knihovničce receptů 07/09).
Pokud se vyskytne problém - např. obsah sklenice překypí - je vždy problém ve víčku. Měla by se používat vždy víčka nová. Je to běžné, využívat již použitá víčka, jen si vždy vzpomeňte, jak je otevíráte, když nejdou otevřít (poklepáním, loktem atd...). Pokud jsou zohýbaná, určitě tlak v mikrovlnce nevydrží.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 7. 2011 10:45
Wawerlay:
Ahoj všichni, koukám jako blázen, kolik lidí zavařuje v mikrovnlce. A to ta víčka nic nedělají? Jak to? Já myslela, že jakýkoli kov v mikrovlnce způsobí katastrofu. Normálně nezavařuji, ale teď jsem jako slepá k houslím přišla k meruňkám a hledám rychlou a nenáročnou variantu. To vlnění se mi líbí, ale bojím se, abych si snahou o úlevu nezpůsobila starost navíc. Děkuju za rady a poučení. PS. Beru zpět, vyzkoušela..šlo to. Teď ještě, jak dlouho ty meruňky vydrží.
Ahoj všichni, koukám jako blázen, kolik lidí zavařuje v mikrovnlce. A to ta víčka nic nedělají? Jak to? Já myslela, že jakýkoli kov v mikrovlnce způsobí katastrofu. Normálně nezavařuji, ale teď jsem jako slepá k houslím přišla k meruňkám a hledám rychlou a nenáročnou variantu. To vlnění se mi líbí, ale bojím se, abych si snahou o úlevu nezpůsobila starost navíc. Děkuju za rady a poučení. PS. Beru zpět, vyzkoušela..šlo to. Teď ještě, jak dlouho ty meruňky vydrží.
7. 7. 2011 12:43
Tak se musím přiznat, že jsem včera dopadla jako Paprika Ale ani nevim proč - sklenice mi utahoval chlap a zavařuju v mikrovlnce už poněkolikáté a doposud vždy úspěšně
Zavařovala jsem marmeládu z černýho bezu a angreštu - tak, že by souvislost v malých bobulích?
Zavařovala jsem marmeládu z černýho bezu a angreštu - tak, že by souvislost v malých bobulích?
20. 9. 2010 12:46
Hello, díky. Zavařovala jsem v mikrovlnce okurky. Zhruba před měsícem a čekala, co to udělá. Super. Okurky si zachovaly krásnou barvu, zavařování bylo velmi rychlé a nic se nekazí Jsem nadšená.
6. 9. 2010 18:08
Teda, Papriko, až se mi zastavilo srdce, když jsem tu spoušť viděla. Ty mě tedy musíš proklínat. Fakt si nedovedu představit, jak je to možné? To jsi měla málo nebo špatně utažené víčko? Nebo vyšší teplotu? Já už s tím zkoušela všechno možné, i použitá víčka, i vysokou teplotu i delší čas atd. a fakt se mi nikdy nic nestalo. Tak promiň, zase jsem jednou dráždila hada bosou nohou
6. 9. 2010 16:54
já zkoušela okurky a v pohodě...proč se to stalo paprice?
6. 9. 2010 16:16
papriko, ty si komik, já z tebe umřu smíchy takovej masakr ovocnou pilou se jen tak nevidí
6. 9. 2010 15:24
Hello - jsem TELE Z JETELE. Přidávám fotku, jak dopadl můj pokus o zavaření brusinek v MW po 1,5 min. . Tuším, kde jsem udělala chybu, ale neměla jsem sílu to zkoušet znovu. Snad někdy jindy a s něčím jiným.
Recept nezavrhuji, chyba byla u mně.
Recept nezavrhuji, chyba byla u mně.
15. 8. 2010 20:22
Soni,já bych maso v mikr.nezavařovala.Zavařuji tam okurky,zeleninu,ap.věci,které se zavařují kratší dobu.Maso zavařujeme 1.den 2 hod.,necháme vychladnout a 2.den znovu 1hod.Maso je třeba vařit dlouho.Ale možná má někdo jinou zkušenost.Zavařujeme syrové maso.To je moje zkušenost.
15. 8. 2010 16:56
Prosím, může mi někdo poradit, zda můžu zavařovat v mikrovlnce i maso ? Má s tím někdo zkušenost. Děkuji Soňa
15. 8. 2010 13:55
Zavařuji podle p.Balaštíka a vše funguje k naší spokojenosti!!!
12. 8. 2010 17:31
Zdravím všechny chci se zeptat jak se zavařujou houby. Jestli je to stejné jako např. okurkya nebo ovoce.Díky za radu.
7. 8. 2010 15:06
Dočetla jsem se,že lze sterilizovat okurky v mikrovlnce.Přemýšlela jsem o tom a dnes jsem to hned vyzkoušela.Jsem velice spokojená,je to hned a okurky vypadají velice pěkně.Nic se nestalo a víčka drží.Zvláště to ocenuji při sterilizaci menšího množství skleniček.
30. 7. 2010 10:26
dneska jsem zavařovala pastu z feferonek a povedlo se, ikdyž jsem se toho bála, je to super způsob a hlavně je to rychlovka, takže dávám bodík
27. 7. 2010 21:43
I já zavařuju v MT a jsem s tím velmi spokojená.
Ovšem když jsem zavařovala poprvé, pečlivě jsem si vypočítala čas a vlnila. Před koncem vlnění se MT sama vypla a nešla zapnout . Myslela jsem si, že je po ní a nadávala jsem si, že kvůli blbejm kompotům jsem ji zničila . Po nějaké době se trouba zase zapla - nejspíš ji vypla nějaká pojistka, protože kompoty bublaly ještě asi hodinu! po vytažení (skutečně nepřeháním). Prostě byla trouba asi přehřátá.
Takže chyba byla v délce vlnění, přestože to bylo vypočítáno správně. Příště jsem snížila čas a bylo vše OK, ovšem také odcházím radši do jiné místnosti a opatrně nakukuji .
Ovšem když jsem zavařovala poprvé, pečlivě jsem si vypočítala čas a vlnila. Před koncem vlnění se MT sama vypla a nešla zapnout . Myslela jsem si, že je po ní a nadávala jsem si, že kvůli blbejm kompotům jsem ji zničila . Po nějaké době se trouba zase zapla - nejspíš ji vypla nějaká pojistka, protože kompoty bublaly ještě asi hodinu! po vytažení (skutečně nepřeháním). Prostě byla trouba asi přehřátá.
Takže chyba byla v délce vlnění, přestože to bylo vypočítáno správně. Příště jsem snížila čas a bylo vše OK, ovšem také odcházím radši do jiné místnosti a opatrně nakukuji .
27. 7. 2010 20:36
Hella já to včera taky zkoušela se sedmičkami a s víčky na závit. Popravdě, vždycky mám strach a jdu raději vedle do pokoje, ale dopadlo to dobře. No, ještě třeba vyzkoušet ta klasická, nešroubovací víčka. Ty už to máš za sebou.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 5 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 18 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 21 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Šlehačkový beránek
Macek13 uvařila před 16 minutami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 40 minutami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 44 minutami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 1 hodinou
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 1 hodinou
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 2 hodinami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 2 hodinami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 2 hodinami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Naše chalupářská kuchařka: Knižní novinka, do které se budete chtít zakousnout, je konečně na trhu
Vyzkoušeli jsme aprílové žertíky s jídlem: Sladkým volským okem, falešnými vajíčky i colou ze sójovky napálíte koledníky
Pečená švestková povidla bez zavařování: Zkaramelizovaný cukr se postará o božskou chuť, octová lázeň ochrání před zkažením
Další recepty
Tématické fráze: zavařování v mikrovlnné troubě zavařujeme v mikrovlnce zavařování v mikrovlné troubě zavařování broskví zavařujeme ořechy v mikrovlnce zavařování okurek v mikrovlnné troubě okurky v mikrovlnce zavařování masa sterilizace v mikrovlnce zavařování klobás zavařování jablek zavařování ořechů v mikrovlnné troubě zavařování leča zavařování okurek zavařování ořechů zavaření v mikrovlnce zavařujeme okurky v mikrovlnce mikrovlnka zavarovani konzervace vlašských ořechů v mikrovlnce zavaření ořechu v mikrovlnce
Suroviny: meruňky, broskve, jablko, rybíz, jahody, hruška, zelenina
Zavařování v mikrovlnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQ0r
110 názorů