Jehněčí guláš z tlakáče
Pro milovníky gulášů je tu speciální recept – jehněčí guláš! Díky velkým kusům masa a chutné příloze se po dojedení své porce nebudete moci zvednout od jídelního stolu. Příprava je jednoduchá, jen si na ni musíte vyhradit dostatek času.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 578 kJ / 2 767 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 181,72 g |
| Tuky | 191,02 g |
| Vláknina | 21,00 g |
| Cholesterol | 743 mg |
| Sodík | 3,05 g |
| Sůl | 7,44 g |
| Sacharidy | 59,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nadrobno a slaninu s petrželí na kostičky. Do hrnce dáme sádlo a slaninu. Po vyškvaření přidáme cibuli a restujeme dohněda, nespálit.
Krok 2: Přidáme maso a zprudka a krátce osmahneme. Zasypeme paprikou, vmícháme protlak, petržel, kmín, pepř, sůl a polovinu česneku. Zalijeme pivem a přivedeme k varu.
Krok 3: Podle chuti dáme nakrájenou feferonku a zalijeme vývarem tak, aby maso bylo potopené. Uzavřeme poklicí a po přivedení k varu, plamen snížíme a vaříme cca 45 minut.
Krok 4: Po uvaření zkusíme jestli je maso měkké. Guláš by měl dost hustý, ale kdo chce, může zahustit lžíci mouky rozmíchané ve vývaru nebo jíškou a necháme 20 minut provařit.
Krok 5: Nakonec vmícháme zbylý česnek, dle chuti dochutíme oběma pepři. Guláš podáváme s knedlíky, chlebem, bramboráčky nebo noky.
Zveřejněno 9. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí guláš z tlakáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQ7K
Moje poznámka
Jehněčí guláš z tlakáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQ7K
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Sekaný řízek se sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Ovesné sušenky s jablkem a ořechy
Přidáno před 7 hodinami
Rýžový nákyp
Přidáno před 8 hodinami
Sýrový špíz 4 druhy sýrů
Přidáno před 9 hodinami
Pečená křídla a šťouchačky se slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným s kysaným zelím podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvanáctihodinová kachna
Jitka007 před 2 minutami
Kuřecí přírodní plátek na kmínu
wimra před 4 hodinami
Hrníčkové mini bábovky
Topmnam před 5 hodinami
Křehký jablkový koláč
stanavokr před 6 hodinami
Vajíčkový salát
Coffee.j před 6 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
alex.vacice před 6 hodinami
Pangasius v zelenině
Jan Nemec před 6 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
[email protected] před 7 hodinami
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
Ivanaklimova před 8 hodinami
Mrkvovo-dýňový krém
Eva z HK před 8 hodinami
Suroviny:
maso jehněčí,
cibule,
česnek,
petržel,
slanina anglická,
pivo světlé,
paprika sušená sladká,
sádlo,
protlak,
bobkový list,
feferonka,
pepř cayenský,
vývar masový,
kmín celý,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (4)