Daněk v trávě
Příprava zvěřiny se zdá býti náročná, ale nemusí tomu tak být. Přes noc naložené daňčí maso zprudka opečeme a podlijeme červeným vínem. K němu pak podáváme v páře vařené brambory a blanšírovaný špenát s pórkem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 710 kJ / 1 365 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,39 g |
Tuky | 65,71 g |
Vláknina | 20,28 g |
Cholesterol | 437 mg |
Sodík | 1,37 g |
Sůl | 2,91 g |
Sacharidy | 85,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso z daňka nakrájíme na slabé plátky, zalejeme citronovou šťávou, rybí omáčkou a řepkovým olejem a necháme v lednici 24 hod marinovat.
Krok 2: Marinovanou zvěřinu prudce osmahneme na pánvi, zalijeme červeným vínem a přidáme bobkový list. Necháme dusit, než je maso měkké. Těsně před koncem pak přidáme nakrájený ananas.
Krok 3: Na druhé pánvi roztopíme ghí, osmahneme na něm cibulku do zlatova a přidáme na kostičky nakrájený pór (bílou část). Přidáme muškátový ořech a sůl s pepřem, s citem dle chuti. Orestujeme a přidáme blanšírovaný špenát. Dál již nevaříme, špenát by ztratil svou barvu.
Krok 4: Servírujeme na talíř blanšírovaný špenát dokola, doprostřed vrstvíme dušené maso. Na okraj dáme dva malé brambory a na protější stranu půlku vařeného vejce. Ozdobíme cherry rajčátky.
Zveřejněno 26. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Daněk v trávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6MV8
Moje poznámka
Daněk v trávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6MV8
Nejnovější recepty
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 10 hodinami
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Čalamáda
Přidáno před 11 hodinami
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno před 12 hodinami
Cizrnový teplý salát s rybou
Přidáno před 13 hodinami
Muffiny se švestkami a mákem
Přidáno 12. 9. 2025 20:48:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou
esso před 4 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Theodora před 7 hodinami
Smažená rýže s vejci a krevetami
DagmarK před 7 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
Nikijaho před 7 hodinami
Polévka z hlívy
MichaelaKulova před 7 hodinami
Banánové muffiny s kousky čokolády
kacaba10 před 9 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 11 hodinami
Karamelové zelí
Jaroslav.gois@gmail.com před 11 hodinami
Suroviny:
maso,
šťáva citronová,
omáčka rybí,
víno červené suché,
ananas,
olej řepkový,
špenát listový,
pórek,
cibule,
ghee,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
bobkový list,
brambory,
vejce,
rajče cherry
Komentáře (3)