Bramborové placky plněné masovou směsí
Ochutnejte tyto bramborové placky, které v sobě ukrývají výtečnou masovou směs z kvalitního masa. V každé z nich se mísí chuť křupavého smaženého povrchu a bohaté, pikantní náplně.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 530 kJ / 2 039 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 123,35 g |
| Tuky | 52,88 g |
| Vláknina | 27,16 g |
| Cholesterol | 451 mg |
| Sodík | 3,57 g |
| Sůl | 8,61 g |
| Sacharidy | 255,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme nasekaný česnek, nadrobno nakrájené maso, osolíme, opepříme a orestujeme.
Krok 2: Přidáme nakrájenou kapii, worcester, sójovou omáčku, kari, chilli a za stálého míchání restujeme. Pak trošku podlijeme vodou a dusíme doměkka. Šťávu vydusíme, odstavíme a necháme vychladnout.
Krok 3: Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme sůl, vejce, prosátou mouku a propracujeme těsto.
Na mírně pomoučeném vále uděláme z těsta váleček a nakrájíme na stejné kusy. Mělo by jich být asi 10-12. Krok 4: Každý kousek těsta vytvarujeme na placičku o velikosti cca 10 cm.
Na každou dáme lžíci náplně, přehneme, uzavřeme a pevně stiskneme okraje. Krok 5: Klademe do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran. Na ubrousku necháme okapat.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Na mírně pomoučeném vále uděláme z těsta váleček a nakrájíme na stejné kusy. Mělo by jich být asi 10-12. Krok 4: Každý kousek těsta vytvarujeme na placičku o velikosti cca 10 cm.
Na každou dáme lžíci náplně, přehneme, uzavřeme a pevně stiskneme okraje. Krok 5: Klademe do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran. Na ubrousku necháme okapat.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 3. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové placky plněné masovou směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0XB
Moje poznámka
Bramborové placky plněné masovou směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0XB
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 19 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 21 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 1 hodinou
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 2 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 5 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 6 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 6 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 13 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 16 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 16 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 16 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibule,
česnek,
kapie,
chilli,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
koření kari,
sůl,
pepř mletý,
olej,
brambory,
sůl,
vejce,
mouka hrubá,
mouka polohrubá
Komentáře (3)