Bezmasé thajské kari
Výrazné voňavé koření, pestrá směs dobré zeleniny, svěží citronová tráva a jemné kokosové mléko tvoří toto skvělé thajské kari. Ve směsi nechybí ani pikantní chilli a aromatický koriandr.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 582 kJ / 1 095 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,25 g |
| Tuky | 83,89 g |
| Vláknina | 17,58 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,80 g |
| Sůl | 4,40 g |
| Sacharidy | 61,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žampiony nakrájíme na poloviny, očištěnou mrkev na plátky či kolečka, cuketu na plátky, řapíkatý celer na malé kousky, luskům okrájíme oba konce, zázvor oloupeme a nasekáme najemno. Měkký střed citronové trávy nakrájíme najemno.
Krok 2: Nejprve připravíme rýži. Rozehřejeme troubu na 200 °C. Rýži propláchneme vlažnou vodou, ve velkém hrnci rozpálíme olej a rýži na něm krátce orestujeme. Poté zalijeme vodou, přidáme sůl a počkáme, až bude voda těsně pod povrchem rýže. V tu chvíli hrnec přiklopíme pokličkou a dáme jej do trouby. Troubu vypneme a rýži v ní necháme dojít cca 20 minut.
Krok 3: Mezitím připravíme kari. Ze všeho nejdůležitější je mít pořádně rozpálenou wok pánev. Na ni nalijeme olej a orestujeme kari pastu, zázvor, citronovou trávu a trochu chilli. Poté vsypeme žampiony a pořádně je promícháme s kari pastou. Chvíli poté přidáme vývar, kokosové mléko, cukr, limetkovou šťávu a necháme krátce povařit. Pak vsypeme mrkev, cuketu a celer a necháme zatáhnout. Na závěr přidáme lusky, hrst nasekaného koriandru a thajské bazalky.
Krok 4: Dochutíme cukrem, limetkou a solí nebo rybí omáčkou.
Zveřejněno 12. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezmasé thajské kari
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnQY
Moje poznámka
Bezmasé thajské kari
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnQY
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 6 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 13 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 14 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 15 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 15 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 57 minutami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 1 hodinou
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 1 hodinou
Vánočka II
Sojkal před 2 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 3 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 3 hodinami
Uherská pěna
Daami před 5 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 6 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 6 hodinami
Suroviny:
rýže jasmínová,
voda,
sůl,
olej slunečnicový,
zázvor,
tráva citronová,
vývar zeleninový,
mléko kokosové,
cukr třtinový,
limetka,
žampióny,
mrkev,
cuketa,
celer řapíkatý,
hrášek cukrový,
chilli paprika čerstvá,
koriandr,
bazalka čerstvá
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.