Bezmasé thajské kari
Výrazné voňavé koření, pestrá směs dobré zeleniny, svěží citronová tráva a jemné kokosové mléko tvoří toto skvělé thajské kari. Ve směsi nechybí ani pikantní chilli a aromatický koriandr.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 582 kJ / 1 095 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,25 g |
| Tuky | 83,89 g |
| Vláknina | 17,58 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,80 g |
| Sůl | 4,40 g |
| Sacharidy | 61,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žampiony nakrájíme na poloviny, očištěnou mrkev na plátky či kolečka, cuketu na plátky, řapíkatý celer na malé kousky, luskům okrájíme oba konce, zázvor oloupeme a nasekáme najemno. Měkký střed citronové trávy nakrájíme najemno.
Krok 2: Nejprve připravíme rýži. Rozehřejeme troubu na 200 °C. Rýži propláchneme vlažnou vodou, ve velkém hrnci rozpálíme olej a rýži na něm krátce orestujeme. Poté zalijeme vodou, přidáme sůl a počkáme, až bude voda těsně pod povrchem rýže. V tu chvíli hrnec přiklopíme pokličkou a dáme jej do trouby. Troubu vypneme a rýži v ní necháme dojít cca 20 minut.
Krok 3: Mezitím připravíme kari. Ze všeho nejdůležitější je mít pořádně rozpálenou wok pánev. Na ni nalijeme olej a orestujeme kari pastu, zázvor, citronovou trávu a trochu chilli. Poté vsypeme žampiony a pořádně je promícháme s kari pastou. Chvíli poté přidáme vývar, kokosové mléko, cukr, limetkovou šťávu a necháme krátce povařit. Pak vsypeme mrkev, cuketu a celer a necháme zatáhnout. Na závěr přidáme lusky, hrst nasekaného koriandru a thajské bazalky.
Krok 4: Dochutíme cukrem, limetkou a solí nebo rybí omáčkou.
Zveřejněno 12. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezmasé thajské kari
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnQY
Moje poznámka
Bezmasé thajské kari
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnQY
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 18 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 6 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 6 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 7 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 8 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 9 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 11 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 13 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 13 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 14 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 14 hodinami
Suroviny:
rýže jasmínová,
voda,
sůl,
olej slunečnicový,
zázvor,
tráva citronová,
vývar zeleninový,
mléko kokosové,
cukr třtinový,
limetka,
žampióny,
mrkev,
cuketa,
celer řapíkatý,
hrášek cukrový,
chilli paprika čerstvá,
koriandr,
bazalka čerstvá
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.