Bezmasé thajské kari
Výrazné voňavé koření, pestrá směs dobré zeleniny, svěží citronová tráva a jemné kokosové mléko tvoří toto skvělé thajské kari. Ve směsi nechybí ani pikantní chilli a aromatický koriandr.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 582 kJ / 1 095 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,25 g |
Tuky | 83,89 g |
Vláknina | 17,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,80 g |
Sůl | 4,40 g |
Sacharidy | 61,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žampiony nakrájíme na poloviny, očištěnou mrkev na plátky či kolečka, cuketu na plátky, řapíkatý celer na malé kousky, luskům okrájíme oba konce, zázvor oloupeme a nasekáme najemno. Měkký střed citronové trávy nakrájíme najemno.
Krok 2: Nejprve připravíme rýži. Rozehřejeme troubu na 200 °C. Rýži propláchneme vlažnou vodou, ve velkém hrnci rozpálíme olej a rýži na něm krátce orestujeme. Poté zalijeme vodou, přidáme sůl a počkáme, až bude voda těsně pod povrchem rýže. V tu chvíli hrnec přiklopíme pokličkou a dáme jej do trouby. Troubu vypneme a rýži v ní necháme dojít cca 20 minut.
Krok 3: Mezitím připravíme kari. Ze všeho nejdůležitější je mít pořádně rozpálenou wok pánev. Na ni nalijeme olej a orestujeme kari pastu, zázvor, citronovou trávu a trochu chilli. Poté vsypeme žampiony a pořádně je promícháme s kari pastou. Chvíli poté přidáme vývar, kokosové mléko, cukr, limetkovou šťávu a necháme krátce povařit. Pak vsypeme mrkev, cuketu a celer a necháme zatáhnout. Na závěr přidáme lusky, hrst nasekaného koriandru a thajské bazalky.
Krok 4: Dochutíme cukrem, limetkou a solí nebo rybí omáčkou.
Zveřejněno 12. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezmasé thajské kari
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnQY
Moje poznámka
Bezmasé thajské kari
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnQY
Nejnovější recepty
Bezinkový sirup
Přidáno před 28 minutami
Dýňová marmeláda s džusem
Přidáno před 12 hodinami
Pečený hruškový čaj
Přidáno před 12 hodinami
Hrušková povidla se skořicí
Přidáno před 13 hodinami
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 13 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso s kapustou
LucieBicanova před 1 hodinou
Pestrý zeleninový salát s nivou a lehce pikantní zálivkou
Eva z HK před 2 hodinami
Medové kokosové rohlíčky
Danna před 3 hodinami
Kynutý knedlík
RadkaaK před 3 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
oldvlk před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Anche před 4 hodinami
Pečené nudličky z kapra
ZboSy před 5 hodinami
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 6 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 6 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 11 hodinami
Suroviny:
rýže jasmínová,
voda,
sůl,
olej slunečnicový,
zázvor,
tráva citronová,
vývar zeleninový,
mléko kokosové,
cukr třtinový,
limetka,
žampióny,
mrkev,
cuketa,
celer řapíkatý,
hrášek cukrový,
chilli paprika čerstvá,
koriandr,
bazalka čerstvá
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.