Povařená čalamáda
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 16 441 kJ / 3 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,00 g |
Tuky | 212,17 g |
Vláknina | 112,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16,26 g |
Sůl | 40,00 g |
Sacharidy | 417,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept není můj, je od mé kamarádky Heleny.Čalamádu dělám skoro 20let.Nekazí se, je dobrá i pod maso,francouzských brambor ap.Když není květák,nevadí,zkoušela jsem místo něj cuketu a bylo to též dobré.
Bohužel, foto nemám, protože se musím teprve naučit,dát fotku do PC,tak mi to prosím promiňte - jsem babka důchodkyně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 9. 2009 16:02
Maruško, to určitě udělej. Mi se to stává často, ale díky Bohu ne na tomhle webu. Obávám se, že jsem i heslo zapoměla
21. 9. 2009 15:58
Jani, sama nevím, jak se stalo, že jsem odhlášená.Já jsem se neodhlašovala,už jsem chtěla několikrát vložit recept,ale vždy mi to hlásilo kombinace jména a hesla neexistuje a nešlo to, až včera se mi podařilo recept vložit, ale objevila se poznámka nepřihlášený.Budu se muset zeptat na kontaktu, co jsem udělala špatně.
20. 9. 2009 17:54
Díky za informaci a jak to, že jsi zas odhlášená
20. 9. 2009 17:04
Jani,v čalamádě jsou rozvařená jen rajčata,ostatní ne.Já to totiž vařívám po dvou dávkách ve 20l velkém kastrolu, který zabere celý sporák,na 2 hořácích.Zelenina začne brzy vařit.Ze dvou dávek je 22 - 24 skleniček obsah 0,375 l.Dle toho, jak je vodnatá zelenina.Nejdelší přípravu zabere očištění a nakrájení zeleniny + nachystání sklenic +víček
20. 9. 2009 16:00
Maruško, vítám tě na Toprecepty a děkuji za super čalamádu. Fotku časem určitě někdo přidá, neboj a určitě se i ty časem naučíš je vkládat Jen ještě dotaz,. Píšeš, že se všechna zelenina má ještě 13-15 minut vařit, nerozvaří se to?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 8 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Právě bylo uvařeno:
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 3 minutami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 15 minutami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 32 minutami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 1 hodinou
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 1 hodinou
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 3 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 4 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak postupovat proti praskání těsta. Poradíme, jak mu předejít a jak ho napravit
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: čalamáda s květákem čalamada z kvetaku čalamáda z rajských čalamáda květáková čalamáda domácí čalamáda se zelím calamada kvetak nejlepší čalamáda domácí čalamáda nej čalamáda fazolová čalamáda francouzská čalamáda zeleninová čalamáda s květákem čalamáda z květáku recept calamada z fazolovych lusku květák čalamáda čalamáda ze salátových okurek čalamáda recept pikantní čalamada z okurek a květáku čalamáda z okurek
Suroviny: květák, okurka salátová, paprika čerstvá červená, jablko, cibule, lusky fazolové, sůl, cukr krystal, voda, ocet, olej
Povařená čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BLwY
5 názorů