Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 456 kJ / 3 694 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 173,18 g |
Tuky | 300,03 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 990 mg |
Sodík | 2,50 g |
Sůl | 6,17 g |
Sacharidy | 34,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme na úzké proužky a kýtu hustě prošpikujeme. Rozpustíme si polovinu másla, maso ním polijeme a necháme přes noc v chladu.
Krok 2: Druhý den kýtu zprudka opečeme, osolíme,přidáme koření a zeleninu, kterou jsme orestovali, dáme do pekáčku, zalijeme vínem, trochou vody, zakryjeme a pečeme v troubě. Před koncem pekáček odkryjeme.
Krok 3: Měkké maso vyndáme, zbylé máslo promneme s moukou, uděláme kuličky, dáme do výpeku a necháme provařit. Odstraníme koření,vmícháme smetanu a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme.
Zveřejněno 26. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení kýta na víně a smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1rgV
Moje poznámka
Jelení kýta na víně a smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1rgV
Nejnovější recepty
Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Přidáno před 3 hodinami
Cuketové krokety
Přidáno před 5 hodinami
Hrušková marmeláda
Přidáno před 16 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno 18. 8. 2025 09:06:07
Líné koláče
Přidáno 18. 8. 2025 05:03:01
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská omáčka z rajských
majka-24 před 7 minutami
Švestkové knedlíky
malirka před 29 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Nikaba před 1 hodinou
Klasické palačinky
Zbynek Hladik před 1 hodinou
Italská čočková polévka
poirotka před 2 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
OstapBender před 3 hodinami
Ostružinový koláč s tvarohem
Kopici před 3 hodinami
Koláč s blumami a mandlovou drobenkou
DVJU7 před 5 hodinami
Bílkový chlebíček
rybarka007 před 12 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 13 hodinami
Tématické fráze:
jelení kýta,
jeleni kyta recepty,
jelení kýta recept,
jelení maso na víně,
jelení maso recepty,
recepty z jelení kýty,
recepty jelení kýta,
jelení maso kýta recepty,
jelení maso na smetaně,
jelenní kýta,
recept na jelení kýta,
recept na jeleni kytu,
recept jelení kýta,
jelení maso,
jehněčí na smetaně,
recepty na jelení kýtu,
kýta z jelena,
jelenní guláš,
jelenní kýta recept,
kýta
Suroviny:
kýta jelení,
slanina,
víno červené suché,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
šlehačka,
mouka hladká,
pepř celý,
bobkový list,
koření nové koření,
jalovec,
tymián,
sůl,
máslo
Komentáře (28)
Děkuji za radu. Dříve jsem také mixovala. Ale pak jsem zjistila, že pasirovane se lépe ohřívá
Ale vše je výtečné. Vyzkoušeno u svíčkové a rajské.
Ještě si dovolím poznámku, že tyto omáčky se musí dělat s láskou ????
Veronika.Hrozna:
Jujky dneska jsem to vyráběla po včerejší přípravě. Moc děkuji za recept. Loupla jsem tam ještě šípky. Jasně že vykoštěné
Takže znova moc děkuji.
Vše je báječné ????