Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčin falešný hruščák

Že nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám v kuchyni zavoní hrušky s kořením na nadýchaném koláči.

Hodnocení receptu je 5,0 (72×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

28. 9. 2009 15:38

Suroviny pro 3 kusy

3 kusy

3 koláče

Nutriční hodnoty

Energie35 765 kJ / 8 548 kcal
Bílkoviny130,26 g
Tuky419,48 g
Vláknina52,80 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 3,38 g
Sůl8,35 g
Sacharidy975,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Proč falešný hruščák? Tak jsme dělali vždy, když došly sušené hrušky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

4. 8. 2012 20:34

Zdenka1: Zdeničko, já jdu do nich zítra;-) fotečku máš nádhernou:-8:-):yes::yes:
všichni to máte pěkné a já se už těším na zítřek:-8:-D;-)

Zuzka

30. 10. 2011 10:23

Lastonka: Když použijete bílek, těsto bude tvrdší, ale určitě to jde

eva hubova eva hubova

6. 8. 2011 20:37

Zaujala mě ta náplň až budou hrušky určitě vyzkouším:-p:yes:+37jen si myslím,že je to kynutý koláč tak do řezů s ovocem nepatří:-))

Lastonka

6. 8. 2011 16:30

Koláč jsem dneska dělala a je fakt výborný. Akorát jsem ho dělala na velký plech, tak jsem dala více povidel a více hrušek, ale přišlo mi, že povidla ty hrušky docela přebily, ale i tak je koláč výborný. Ráda bych se zeptala, jelikož nemám s pečením takové zkušenosti, proč se musí dávat 3 žloutky a né celá vejce? A popřípadě jestli by šlo dát mín vajec, ale za to celé. Takhle mi zbyly bílky a já nevim co s nimi. Díky za odpověd

Ivka

14. 1. 2011 22:27

Tento koláč jsem dělala už po několikáté. Jenom jsem naposledy neměla hrušky, tak jsem dala místo hrušek jablka a bylo to taky výborné. Mělo to obrovský úspěch. Určitě vyzkoušejte

teniska teniska

6. 10. 2010 19:00

úžasné:yes::yes: takový koláček si nechám líbit:-p zrovna teď se náramně hodí:yes::yes:

Zdenka1

6. 10. 2010 16:28

Opět nastává sezona hrušek, tak jsem upekla tvůj koláč. Nešla by tato výborná nádivka zamrazit na horší časy ? Přidala jsem fotku, pokud to nebude vadit. Bodovat už bohužel nemohu:yes::-p

janatka janatka

2. 2. 2010 00:15

Tak, tak už jsem zjistila,že toho těsta je více,nějak jsem si nepřečetla poznámku:-S,no jo chybama se člověk učí.Použila jsem hruškový kompot,1/2badyánu(roztloukla),1 hřebíček(roztloukla)a vše ostatní do sebe zamýchala,trošku drcených piškot na zahuštění náplně.Jinak je to vynikající:yes: a příště budu číst až do konce.:-p

Zdenka1

4. 11. 2009 17:08

Posílám plusový bodík. Upekla jsem přesně podle návodu, těsto vypracovala pekárna. Super, vláčné a nadýchané. Příště dám víc náplně, ale možná se mi jí zdálo málo proto, že těsto nádherně nakynulo. V každém případě chválím a doporučuji vyzkoušet.

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 10. 2009 21:45

Jendo, musela jsem toho udělat víc. Měla jsem mnohem víc hrušek, než máš psáno, ale brala jsem to, jako ty, že od oka a to těsto mi stačilo na jeden kulatý a jeden obdélníkový plech. Byla to taková mňamka, že jsem raději hned všechny podělila, abych to nesnědla já:-D:-D. To těsto sice dělávám na koláče taky, jak píšeš, taky ho používáš třeba na klobásníky, nebo co to. Ale i na druhý den můžu říct, že bylo, jak vatička, ale samozřejmě, já ho dělala v pekárně.;-) To je teda "PAN" Koláč:yes::yes::yes::yes: Jen bych ho snad zařadila mezi moučníky a ne k sladkým jídlům, ale to už nechám na tobě. Díky za recept, určitě jsem ho nedělala naposledy!;-)

zrzecka

28. 10. 2009 21:14

Jeníku, koláče mám moc ráda a za recept posílám plusový bod;-):yes::-K.

Jenda1 Jenda1

28. 10. 2009 17:39

Jani, díky za hezkou fotečku a nebuď tak skromná. Mě potěšilo, žes koláč vyzkoušela a chutnal:-p;-):yes:.

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 10. 2009 19:32

No, Jendo, věř mi, že přidat fotku k tvým výtvorům, je docela odvaha;-), tak snad to nebude vadit:-). Taky já jsem spolu s Angel měla stejný nápad. A taky jsem bodík dala předem. Díky za inspiraci;-)

Angel 666 Angel 666

1. 10. 2009 23:06

Tak, dneska na něj došlo:-p, nevím, co mám napsat, takovou lahůdku by měl občas ochutnat každý, hned by bylo na světě víc klidu:-D:yes::-D. Dovolím si přidat foto, bodík jsem dala už předem:-8

Paprika Paprika

29. 9. 2009 17:33

Mňam :-p:-p ... to je pro mně opravdu sebemrskačství sem chodit :-( +:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: maminčiny recepty hrušková nádivka hrušky recepty hrušková nádivka do koláčů sušené hrušky na frgále sušení hrušek maminčiny recepty cz sušené hrušky recept valaske frgaly náplň ze sušených hrušek kolac ze susenych hrusek sušené hrušky hruškový koláč na plech recept na posypku frgály recept hrušková povidla ze sušených hrušek nádivka ze sušených hrušek klobasník recept mamincin hruskovy kolac hrušková náplň

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, droždí, olej, žloutek, sůl, cukr, cukr vanilkový, hruška, cukr, povidla švestková, badyán, skořice, koření hřebíček, šťáva citronová, rum, mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, rum

TopRecepty.cz

Maminčin falešný hruščák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQNp