Jitrnice
Jitrnice je populární i tradiční jídlo, které přináší domácí zabijačky i průmyslové masny. Můžete si jej připravit doma přesně takové, jaké milujete vy i vaše rodina. Už přemýšlíte, s čím si ji dáte?
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené maso obereme od kosti a pomeleme na mlýnku, ochutíme kořením, přidáme namočené rohlíky v polévce, zamícháme a ochutnáme.
Krok 2: Pokud je vše podle naší chuti, přidáme pomletá syrová játra a naplníme hmotu do střev.
Krok 3: Vložíme do hrnce s polévkou a při teplotě cca 85-90 °C vaříme do doby, než jitrnice vyplavou na povrch. Necháme asi 5 minut v polévce, pak vyjmeme.
Krok 4: Jitrnice opláchneme studenou vodou a rozložíme na chladném místě.
Zveřejněno 5. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mO0R
Moje poznámka
Jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mO0R
Nejnovější recepty
Polévka z červených paprik
Přidáno před 2 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou a smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Bezinkový sirup
Přidáno před 4 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Aronie griotka a sirup
Přidáno před 6 hodinami
Dýňová marmeláda s džusem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Miroslav73 před 1 hodinou
Moje vaječná pomazánka
Miroslav73 před 1 hodinou
Naložená sušená rajčata ze sušičky
petvset před 3 hodinami
Cizrnový salát se zeleninou a tuňákem
TondaJ před 3 hodinami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
Hanka6677 před 3 hodinami
Tříbarevný tvarohový koláč
marunda před 3 hodinami
Vepřové maso s kapustou
LucieBicanova před 5 hodinami
Pestrý zeleninový salát s nivou a lehce pikantní zálivkou
Eva z HK před 6 hodinami
Medové kokosové rohlíčky
Danna před 6 hodinami
Kynutý knedlík
RadkaaK před 7 hodinami
Tématické fráze:
jitrnice recept,
jitrnice,
výroba jitrnic,
recept na jitrnice,
jitrnice, jelito recept,
pečené jelito,
recept jitrnice,
pečení jelit,
jak se dělají jitrnice,
příprava jitrnice,
jitrnice a jelita recept,
pečená jitrnice,
jitrnice výroba,
peceni jelita,
pečená jelita,
vyroba jelit,
pečení jitrnic,
pečené jitrnice a jelita,
příprava jitrnic,
jitrnice a jelita
Suroviny:
hlava vepřová,
koleno vepřové,
nožička vepřová,
kůže vepřová,
játra vepřová,
vývar masový,
rohlík,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek
Komentáře (35)
No, je to podle regionu...
...u nás by vás hnali oba dva!
Zdravím . Milan P.
prostlý nebo podbrušnicí, která je v místě bradavek, ale tu používám k výrobě paštiky.