Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký jablečný závin

Jablečný závin patří mezi klasiku, která se pravidelně peče v našich kuchyních jako rychlá sladká pochoutka k nedělní kávě. Vyzkoušejme ale tentokrát kupované listové těsto nahradit touto křehkou variantou našich babiček. Mlsné jazýčky naši snahu jistě ocení.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava)

17. 1. 2010 22:10

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Nutriční hodnoty

Energie13 379 kJ / 3 198 kcal
Bílkoviny52,29 g
Tuky231,21 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 133 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy222,39 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

My doma nemáme rádi jablkové záviny, ale tento recept jsem zdědila po mamince, tak ho občas upeču a jen se po něm zapráší. Včera jsem pekla z tohoto těsta tzv. "soukromé záviny", tj. udělala jsem malinké a bylo jich 7.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

anali

15. 3. 2013 17:51

Závin je opravdu výborný a vřele ho doporučuji. Je křehký a těsto se nelepí. Přidávám i fotku :);-) :-):-)

Maja

19. 11. 2012 22:28

Bohužel se mi těsto moc lepilo. Nedalo se vyválet. Asi jsem ho nenechala dostatečně odpočinout :-S

bejby

9. 11. 2012 22:32

Výborný recept, vyzkoušela jsem a slavil úspěch. Jen poznámka: je zbytečné patlat struhadlo, Hera je měkká, takže stačí na pár dílů rozkrájet a těsto se vypracuje také dobře;)

stavicka

12. 9. 2012 17:12

Poprvé jsem dělala štrúdl z jiného než listového těsta a super! Díky za jednoduchý a výborný recept, určitě jsem ho nepoužila naposled:)

jita

12. 9. 2012 17:05

ifča: tak to nevím, jak jste to dělala, protože já jsem receptem absolutně nadšená. Postupovala jsem přesně podle návodu a výsledek byl super. Možná jste těsto moc rozválela...;)

ifča

11. 8. 2011 15:51

absolutní hrůza, nedalo se to přendat na plech a o formě štrúdlu zapomenout. děs

mousinek

26. 3. 2011 19:09

dávám deváté +, tenhle závin je proste nej ;-):yes:

Blansch

1. 9. 2010 22:30

Výborný.Zkoušela jsem několik receptů na štrůdl,ale tento byl bez chyby.Přítel, když viděl čtyři záviny, tak se zděsil,kdo to všechno sní.Nakonec si dal i k večeři a nezbylo nic:-D:yes:http://www.toprecepty.cz/recept/9658-krehky-jablec...

mirca75 mirca75

21. 2. 2010 15:33

Hela22:-) tak jsem si opět sáhla do vaší kuchařky pro dobrotu a byl to dobrý výběr:yes:.Závin je opravdu křehký a krásně šťavnatý.Jen mi jeden na povrchu trošku popraskal - to nevím proč:-O.Ale to nic nemění na tom,že je výborný:-p a tak přidávám boďku č.2 a pár foteček;-).Snad vás potěší:-K.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jablečný zavin jablečný závin recept zavin závin jablečný recept na jablečný závin křehký jablečný štrůdl jablkový závin krehky strudl jablečný závin z listového křehký jablkový závin výborný jablečný závin jablečnýzávin jablečné záviny recepty na jablecny zavin závin z křehkého těsta recepty jablečný zavin závin recept recept jablecný závin jablečný štrůdl jablečný závin

Suroviny: mouka hladká, žloutek, máslo, voda, jablko, rozinky, ořechy, skořice, máslo, strouhanka, vejce

TopRecepty.cz

Křehký jablečný závin

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qnz7