Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 287 kJ / 69 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,96 g |
Tuky | 0,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do masového výpeku, ve kterém nemusí být ani sádlo, ale spíš ten rosol, dáme 2 na kolečka pokrájené cibule, necháme zesklovatět, přidáme 1 lžíci cukru krupice a ještě chvíli karamelizujeme.
Krok 2: Pak na tento základ vložíme zelí bez nálevu, ale vodou nepropláchnuté, aby si zachovalo svoji kyselou chuť.
Krok 3: Promícháme, trochu ho podlijeme vodou a při vyšší teplotě, velmi krátce, pouhých 10 minut podusíme. Pak ho necháme přikryté dalších 20-30 minut tzv. ("dojít").
Krok 4: Dochutíme podle potřeby solí, octem nebo cukrem, jak máte rádi.
Zveřejněno 2. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vymazlené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZoB
Moje poznámka
Vymazlené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZoB
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 22 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 22 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno 18. 6. 2025 05:00
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 46 minutami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 58 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
chameleon před 1 hodinou
Cibulová polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 11 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 12 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 13 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 16 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 17 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se vari zelí,
tepelná úprava kysaného zelí,
jak se vaři zelí,
jak dlouho se dusí zelí,
německé zelí,
jak ohřát zelí,
jak se dusí zelí,
jak dlouho se vari kysane zeli,
recetář príma nápadů,
receptář prima nápadů archiv 2015,
karamelové zelí,
receptář prima nápadů archiv vari,
receptář prima nápadů kysané zelí,
šunkové závitky v rosolu,
zelí v papiňáku,
německý recept na zelí,
jak dlouho se vari zeli,
jak se vari mlade zeli,
proč je kysané zelí měkké,
jak dlouho se dusí zelí?
Suroviny:
zelí kysané,
cibule,
cukr krupice,
sůl,
výpek z masa
Komentáře (17)
A tobě Janull nestačím děkovat.
Zelí je má důležitá potravina. Mám doma ještě několik sklenic německého zelí, dobrého a kvašeného, už tedy vím co s další sklenicí. Včera jsem cvičně spáchal Boršč v pomalém hrnci, a jako vždy z pomalého hrnce, znamenitý. Jen tu myslím už je, přidávat dvoják se nemá.
Každá nová cesta začíná prvním krokem a učit se musíme celý život
Největší můj kuchařský šok do dnešního dne je ten, když jsem zjistila, že kapra na rybí polévku vaří také hodinu v papińáku