Vymazlené zelí
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 287 kJ / 69 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,96 g |
Tuky | 0,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vím, že je tu receptů na zelí dost, kladné ohlasy byly i na můj předchozí recept karamelové zelí, http://www.toprecepty.cz/recept/9316-karamelove-ze...,ale chci se s vámi všemi podělit o tu fintu, že se dusí pouhých 10 minut, za což se nám odmění výbornou chutí. Není ani měkké, ani tvrdé, je prostě vymazlené:-)) A nejlepší výpeček, na kterém ho lze dělat, je ten, kdy pečeme něco s kůží, já jsem měla uzený bůček a nebo by také mohla být pěkná vepřová kolena, ale může být prakticky cokoliv. Tady byla ta výhoda, že se zelí vůbec nemusí ničím zahušťovat,vypeče se tam ta kližka a je zcela akorát. Nechte si chutnat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 12. 2010 23:42
+10
2. 2. 2010 19:14
Já si to také neumím představit, tam snad už nemohly být ani ty kosti
2. 2. 2010 17:36
vybusna dělám si samozřejmě legraci. Tak dlouho se vaří v tlakáči slazené mléko na karamel, tak si neumím představit, co se stane z toho kapra po hodině varu.
2. 2. 2010 17:30
jana r...z kapra karamel? ale asi nie som v obraze...tiez neviem, co sa stariem ked necitam
2. 2. 2010 17:29
yanull kapra hodinu, jo? V papiňáku.. a nemá z toho pak karamel?
2. 2. 2010 17:10
Tady recepty.labuznik.com/recipe.php?ID=31801 jsem tepelnou neúpravu zelí posunul ještě kousek dál... )
2. 2. 2010 16:33
Jako všechny geniální vynálezy - jednoduché, jen to nikoho předtím nenapadlo. Jsem jen rád, že si takhle můžeme předávat poznatky a vědomosti, zkrátka šířit osvětu. Takž, ať žije bratrstvo/sesterstvo TopReceptů
A tobě Janull nestačím děkovat.
Zelí je má důležitá potravina. Mám doma ještě několik sklenic německého zelí, dobrého a kvašeného, už tedy vím co s další sklenicí. Včera jsem cvičně spáchal Boršč v pomalém hrnci, a jako vždy z pomalého hrnce, znamenitý. Jen tu myslím už je, přidávat dvoják se nemá.
A tobě Janull nestačím děkovat.
Zelí je má důležitá potravina. Mám doma ještě několik sklenic německého zelí, dobrého a kvašeného, už tedy vím co s další sklenicí. Včera jsem cvičně spáchal Boršč v pomalém hrnci, a jako vždy z pomalého hrnce, znamenitý. Jen tu myslím už je, přidávat dvoják se nemá.
2. 2. 2010 14:36
Jani, no právě, a vo vo vo tom to je, že se tady všichni navzájem hezky inspirujeme
2. 2. 2010 14:24
Jani, nápadů není nikdy dosti, dělám jinak, ale toto vyzkouším5.bodík
2. 2. 2010 14:15
Jani, já také ne, ale protože mi včera jedna holčina říkala, že ho vaří hodinu, tak jsem se rozhodla takto šířit osvětu
Každá nová cesta začíná prvním krokem a učit se musíme celý život
Největší můj kuchařský šok do dnešního dne je ten, když jsem zjistila, že kapra na rybí polévku vaří také hodinu v papińáku
Každá nová cesta začíná prvním krokem a učit se musíme celý život
Největší můj kuchařský šok do dnešního dne je ten, když jsem zjistila, že kapra na rybí polévku vaří také hodinu v papińáku
2. 2. 2010 13:54
No, Jani, já zelí ani jinak nevařím o mnoho déle, ale ten výpek mi kolikrát zbyde, takže snad si na to vzpomenu
2. 2. 2010 12:36
´mp (neregistrovaný/á) : pro Tebe objev určitě ne, ale jsou tu mezi námi mladé maminky a začínající kuchařky a těm se to třeba bude v této úpravě hodit. Jestli Ty jsi vše věděl a uměl hned, tak já tedy ne
2. 2. 2010 12:33
Jani, takto dělávala zelí babička.Den dopředu si upekla bůček a v neděli už jen dodělala zelí a knedlíky.Plátky bůčku pak nakrájené nechávala ohřát(a opéct) na zelí.Dávám bodík
2. 2. 2010 12:29
žádný objev
2. 2. 2010 12:26
Simonko, myslím si, že nebudeš litovat, kdyby mi to nebylo hloupé, tak jsem si ho nechala jen sama pro sebe, tak moc bylo dobré
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 15 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 16 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 57 minutami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 1 hodinou
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 1 hodinou
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 1 hodinou
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 2 hodinami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 3 hodinami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 5 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 14 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
Pět znamení, která nepatří na zahradu: Střelec doslova umoří jahody, Beran ať dá ruce pryč od rajčat a Blíženci od salátu
Další recepty
Tématické fráze: jak dlouho se vari zelí tepelná úprava kysaného zelí jak se vaři zelí jak dlouho se dusí zelí německé zelí jak ohřát zelí jak se dusí zelí jak dlouho se vari kysane zeli recetář príma nápadů receptář prima nápadů archiv 2015 karamelové zelí receptář prima nápadů archiv vari receptář prima nápadů kysané zelí šunkové závitky v rosolu zelí v papiňáku německý recept na zelí jak dlouho se vari zeli jak se vari mlade zeli proč je kysané zelí měkké jak dlouho se dusí zelí?
Suroviny: zelí kysané, cibule, cukr krupice, sůl, výpek z masa
Vymazlené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZoB
16 názorů