Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 287 kJ / 69 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,96 g |
Tuky | 0,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do masového výpeku, ve kterém nemusí být ani sádlo, ale spíš ten rosol, dáme 2 na kolečka pokrájené cibule, necháme zesklovatět, přidáme 1 lžíci cukru krupice a ještě chvíli karamelizujeme.
Krok 2: Pak na tento základ vložíme zelí bez nálevu, ale vodou nepropláchnuté, aby si zachovalo svoji kyselou chuť.
Krok 3: Promícháme, trochu ho podlijeme vodou a při vyšší teplotě, velmi krátce, pouhých 10 minut podusíme. Pak ho necháme přikryté dalších 20-30 minut tzv. ("dojít").
Krok 4: Dochutíme podle potřeby solí, octem nebo cukrem, jak máte rádi.
Zveřejněno 2. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vymazlené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZoB
Moje poznámka
Vymazlené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZoB
Nejnovější recepty
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 2 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drůbková polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 1 hodinou
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 2 hodinami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 2 hodinami
Makronky Danča
Malickakucharka před 3 hodinami
Rebarborový koláč
JitkaJS před 4 hodinami
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 5 hodinami
Čočka na kyselo
el.mencl před 5 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 5 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 7 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se vari zelí,
tepelná úprava kysaného zelí,
jak se vaři zelí,
jak dlouho se dusí zelí,
německé zelí,
jak ohřát zelí,
jak se dusí zelí,
jak dlouho se vari kysane zeli,
recetář príma nápadů,
receptář prima nápadů archiv 2015,
karamelové zelí,
receptář prima nápadů archiv vari,
receptář prima nápadů kysané zelí,
šunkové závitky v rosolu,
zelí v papiňáku,
německý recept na zelí,
jak dlouho se vari zeli,
jak se vari mlade zeli,
proč je kysané zelí měkké,
jak dlouho se dusí zelí?
Suroviny:
zelí kysané,
cibule,
cukr krupice,
sůl,
výpek z masa
Komentáře (16)
A tobě Janull nestačím děkovat.
Zelí je má důležitá potravina. Mám doma ještě několik sklenic německého zelí, dobrého a kvašeného, už tedy vím co s další sklenicí. Včera jsem cvičně spáchal Boršč v pomalém hrnci, a jako vždy z pomalého hrnce, znamenitý. Jen tu myslím už je, přidávat dvoják se nemá.
Každá nová cesta začíná prvním krokem a učit se musíme celý život
Největší můj kuchařský šok do dnešního dne je ten, když jsem zjistila, že kapra na rybí polévku vaří také hodinu v papińáku