Suroviny
Porce: 4 litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 422 kJ / 1 535 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,75 g |
| Tuky | 14,94 g |
| Vláknina | 66,16 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 1,69 g |
| Sůl | 4,10 g |
| Sacharidy | 246,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do většího hrnce si dáme trošku oleje, na kterém osmahneme nakrájenou cibuli s plátky česneku, vhodíme papriku a na malé kousky nakrájené brambory s fazolema, zamícháme a zalijeme vývarem.
Krok 2: Pak ještě přidáme bobkové listy, pepře a nové koření, osolíme a vaříme. Až začnou fazole měknout, přidáme překrájené kyselé zelí, nasypeme hlívu, dáme libeček, nakrájenou papriku na proužky, nakrájená rajčata na kousky, klobásku na kolečka a přidáme cukr, dál vaříme.
Krok 3: Do kysané smetany zamícháme mouku a ke konci varu přidáme do polévky a převaříme.
Zveřejněno 1. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelnice "Všudybylka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pzj4
Moje poznámka
Zelnice "Všudybylka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pzj4
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 1 hodinou
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 1 hodinou
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 11 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Tématické fráze:
zelnice,
zelnice s fazolemi,
zelnice z kysaného zelí,
zelnice se smetanou,
zelnice s fazolema,
zelnice recept,
ricanska klobasa,
zelnice s klobásou,
všudobylka,
špagety s fazolema,
zellnice,
zelnice s klobásou a smetanou,
příprava zelnice,
recept na kyselou zelnici,
zelnice bez smetany,
zelnice ze smetany nejlepší recept,
recept kyselá zelnice,
bezlepková zelnice,
zelnice s fazoli,
fazolovo zelná polévka
Suroviny:
fazole,
zelí kysané,
cibule,
brambory,
česnek,
klobása,
paprika čerstvá červená,
rajče,
paprika sušená sladká,
hlíva ústřičná,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
smetana zakysaná,
cukr,
masox,
mouka hladká,
libeček,
sůl,
olej
Komentáře (14)
IvankoCh, tak to máš s polévkama jako já, snažím se je vařit na 2 dny, ovšem mnohdy se sní všechna, tak je to denně a pak právě dělám 4 litry, jako tuhle co nám hodně chutnají a máme je i 3 dny, tahle myslím ty 3 nevydrží
Máš to moc pěkné