Guláš Samuraj
Skoro každý pátek se doma vedou vášnivé diskuze o tom, co bude o víkendu k obědu. Pokud máte rádi pálivé, uvařte guláš tak ostrý, jako je samurajský meč. Máme pro vás osvědčený recept, který se vám zaručeně povede.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 150 kJ / 753 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,76 g |
| Tuky | 28,58 g |
| Vláknina | 2,94 g |
| Cholesterol | 235 mg |
| Sodík | 419 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 10,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na trošce rozehřátého oleje.
Krok 2: Až se maso zatáhne, přidáme k němu utřený česnek, sůl, pepř, mletou papriku, 3 feferonky (nebo kdo jak snese), worcester a promícháme. Podlijeme troškou vody a dusíme doměkka.
Krok 3: Jelikož nejde o klasický guláš, tak přidáváme k dušení jen trochu vody, aby bylo maso jen zlehka ponořené, na konci musí být jen sosík.
Krok 4: Když je maso měkké, přidáme kečup v množství podle chuti, necháme provařit a je hotovo.
Krok 5: Podáváme s hranolky nebo americkými brambory.
Zveřejněno 18. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš Samuraj
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qQRp
Moje poznámka
Guláš Samuraj
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qQRp
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 3 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 5 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 17 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 19 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:05:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová kýta se zeleninou a klobásou
Leni1970 před 23 minutami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Janousek před 30 minutami
Slepice na paprice
vladhn před 48 minutami
Medovníkové koule
milhausz1984 před 57 minutami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
milhausz1984 před 57 minutami
Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
Rebeca před 1 hodinou
Lázeňské rohlíky
kunananuk před 1 hodinou
Knedlík z domácí pekárny
Rebeca před 1 hodinou
Chutné vafle
GitaV před 2 hodinami
Sedlácké fondue
vitula1 před 5 hodinami
Tématické fráze:
samuraj recept z vepřového,
samurajský guláš,
hovězí samuraj,
hovězí guláš recept,
hovězí samuraj recept,
samuraj z hoveziho masa,
vepřový samuraj,
kuřecí samuraj,
jídlo samuraj,
samuraj recept z hovězího,
samuraj jídlo,
samuraj z vepřového masa,
samuraj recept z kuřecího masa,
samuraj z roštěné,
hovězí nudlicky samuraj,
veprovy samuraj recept,
samuraj z kureciho masa,
samuraj z hovězího,
recepty gulas,
samurajský guláš recepty
Suroviny:
maso hovězí,
olej,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
feferonka,
omáčka worcesterová,
kečup sladký
Komentáře (39)
A casto se zapomina, ze by maso melo mit pokojovou teplotu, u steakoveho to plati dvojnasob. Myslim, ze to je pro vyslednou krehkostu minutkove upravy dulezitejsi, nez treba nakladani do oleje atd. (coz treba ja nedelam).
No, když se může dělat tatarák z kýty, tak proč nevařit guláš ze svíce, že
Ona "Minutka je minutka" mi připomněla jistý hotel, kde ke klasické svíčkové podávali minutkový
Přidávám bod
AniCiz - na gulášek je roštěnky i falešné svíčkové škoda, navíc takový krk nebo kližka je super