Suroviny pro 1
4-6
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 814 kJ / 2 345 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,48 g |
| Tuky | 252,17 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 210 mg |
| Sodík | 4,81 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 6,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzený špek nakrájíme na menší kostičky, opatrně a zlehka vyškvaříme a škvarečky uzeného špeku vyndáme.
Krok 2: Do tuku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit, lehce do tmavší barvy. Zalijeme teplým vývarem, pokud nemáme vývar, použijeme vodu a bujón.
Krok 3: Silnější plátky roštěnky okořeníme bohatě kořením „KOTÁNYI Zvěřina“, zlehka posypeme sušeným tymiánem a „oplácneme“ v hladké mouce.
Krok 4: Zprudka opečeme v trošce oleje a po zatažená masa vkládáme do hrnce se špekovou omáčkou, kterou pomalu táhneme – a maso v ní dusíme, dokud není dle naší potřeby dostatečně měkké (velmi záleží, zda jde o krávu nebo býčka – ale tuto pravdu zná jen řezník). Při dušení hlídáme množství omáčky a přidáváme vodu tak, aby byla lehce pod úrovní masa a nedošlo k vyvření a spálení.
Krok 5: Až je maso měkké, tak jej opatrně vyndáme, vložíme do omáčky odložené škvarečky uzeného špeku a rozmixujeme ponorným mixerem do extra-hladké a lesklé omáčky. V případě, že se nám zdá omáčka řidší, než potřebujeme, tak ji dohustíme opatrně instantní tmavou jíškou, vrátíme zpět plátky masa a podáváme s vařeným bramborem, lehce opečeným se směsí cibule, česneku a mleté červené papriky.
Zveřejněno 23. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí roštěná ve špekové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GRA3
Moje poznámka
Hovězí roštěná ve špekové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GRA3
Nejnovější recepty
Kuřecí mleté kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 9 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 9 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 11 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 1 minutou
Řepánky
Jitkazmecka před 5 minutami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 6 minutami
Jablkový křen
cookamater před 19 minutami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 10 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 12 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 12 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 13 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 13 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 14 hodinami
Tématické fráze:
hovězí roštěná omáčka,
roštěna omačka,
spekova omacka,
hovězí roštěná,
hovězí omáčka,
roštěná omáčka hovězí,
omačka hovězí roštěná,
rostena ze zveriny,
hovězí roštěná recept,
omacky rostena,
hovězí roštěná recepty,
hovezi omacky,
roštěnky babičky dáši,
hovězí v omáčce,
tmavá roštěná,
hovězí roštěná plátky recept,
omáčka z hovězí roštěnky,
roštěná s omáčkou,
recepty hovězí roštěnka,
rostena se spekem
Suroviny:
roštěná hovězí,
špek uzený,
cibule,
tymián,
sůl,
pepř,
bujón,
jíška tmavá instantní,
koření na zvěřinu
Komentáře (13)
Fotky máš, Otto, jak jinak, než opět úžasné...