Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Jestli existuje bezkonkurenčně nejoblíbenější polévka, je to hovězí vývar s knedlíčky. Vaří se ke svátečnímu obědu, na svatbách, rodinných oslavách, ale také jen tak pro chuť. Vyzkoušejte náš recept na silný vývar jako od babičky.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 404 kJ / 1 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,50 g |
Tuky | 32,38 g |
Vláknina | 7,61 g |
Cholesterol | 2,03 g |
Sodík | 983 mg |
Sůl | 2,81 g |
Sacharidy | 33,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso dáme vařit do tlakového hrnce asi se 2 litry vody. Můžeme tam přidat ještě kost, aby byl vývar silnější. Ještě osolíme a dáme celou cibuli, kvůli barvě i se slupkou. (Ale odkrojíme konce). Maso i s cibulí můžeme uvařit i v klasickém hrnci, jen doba varu bude mnohem delší - 2-3 hodiny, ale nevaříme prudce, spíše jen táhneme kolem bodu varu nebo těsně pod ním.
Krok 2: Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru, nakrájíme na kostičky a dáme zpět.
Krok 3: Nyní připravíme játrové knedlíčky. Játra rozmixujeme, přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce, nasekanou petržel, utřený česnek a zahustíme trochou strouhanky. Lžičkou vykrajujeme kousky a házíme do vroucího vývaru a necháme povařit.
Krok 4: Nyní dáme zvlášť do hrnce vařit mrkev, celer a petržel, očištěné a nakrájené na kostičky. Po uvaření zeleninu scedíme a vložíme ji do hotového vývaru.
Krok 5: Stejně zvlášť uvaříme nudle, přecedíme, propláchneme studenou vodou a pak je teprve vložíme do vývaru. Pokud si polévku připravujeme dopředu nebo ji chcete podávat až druhý den, uvařené nudle necháme zvlášť a do polévky je dáme těsně před podáváním, protože nudle nabydou a polévka je pak moc hustá.
Krok 6: Nakonec dáme do polévky nasekanou petržel, dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 5. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J9P
Moje poznámka
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J9P
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 15 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 16 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 16 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 10 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 12 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 12 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 13 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 13 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 14 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 15 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 16 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 16 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 17 hodinami
Tématické fráze:
hovězí polévka z vývaru,
polevka s jatrovymi knedlicky,
játrové knedlíčky do polévky,
hovězí polévka v tlakovém hrnci,
hovězí polévka,
polevka s jatrovymi knedlicky recept,
hovězí polívka,
polévky recepty,
hovezi polevka s knedlicky,
hovezi polevka recept,
veprovy vyvar,
hovězí consome,
kuřecí vývar podle pohlreicha,
hovězí consomé recept,
consomé recept,
knedlíčky do polévky,
vývar v tlakovém hrnci,
polevka hovezi vyvar,
consomé,
hovězí vývar polévka
Suroviny:
přední hovězí,
mrkev,
celer,
petrželka kořenová,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
nudle vlasové,
nať petrželová,
játra vepřová,
česnek,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
strouhanka,
nať petrželová
Komentáře (32)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
K receptu nejsou žádné komentáře.