Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasická bramboračka

Klasická česká bramboračka patří mezi polévky, které se nikdy neomrzí. Navíc její příprava není složitá. Kořenová zelenina, česnek, brambory a lesní houby jsou osvědčená kombinace, která vám jistě zachutná.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kyslikovic

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min + doba máčení hub

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava, + doba máčení hub)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 040 kJ /
488 kcal
Bílkoviny17,96 g
Tuky3,25 g
Vláknina39,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,77 g
Sůl9,18 g
Sacharidy79,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve s předstihem namočíme sušené houby do vody. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Stroužky česneku oloupeme. Krok 3: V hrnci na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme lžičku drceného kmínu, hladkou mouku a uděláme jíšku. Krok 4: Zalijeme vodou a důkladně promícháme. Krok 5: Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, sůl, 2 prolisované stroužky česneku, předem namočené houby i s vodou, a vaříme 10 minut. Krok 6: Přidáme brambory nakrájené na kostky a pozvolna vaříme ještě dalších 20 minut. Krok 7: Nakonec přidáme zbylé 2 stroužky prolisovaného česneku, trochu pepře, majoránku a pokud je třeba, tak dosolíme. Krok 8: Hotovou polévku zdobíme sekanou petrželkou.

TIP: Jak správně nasušit houby

Zveřejněno 24. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Klasická bramboračka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/168j

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Klasická bramboračka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/168j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vydatná bramboračka je prostě základ. Doma ji děláme často.

Nad fotkou, kde má Eliza ten velký plátek houby se mi začaly sbíhat sliny. Takové plátky tam dáváme doma, ale čerstvých hub. Sušené houby máme, musím polévku uvařit, už jsme dlouho neměli. Dělám hodně podobně, dávám libeček. Teď bude teda jen sušený.

Mňam, mňam. Ještě k cibulce přidávám kousek domácího uzeného nebo pak k zelenině špalíček domácího špeku. Ne moc, jen tak pro šmak😉

Uvařeno :-8 Moc se povedla,díky za recept,mám ho mezi oblíbenými :-*

výborná,dávám bodík a ukládám:-K

Byla výborná, místo pastiňáku jsem dala petržel.
:yes::yes::yes:

MilaH: měl by to být parsnip ;-);-);-)

MilaH:jen si dovolím říci,ano pastinák je něco jako petržel!!!Bílý silnější kořen snad sladší;-)

Marketo muzes mi rict, co je pastinak?? Nevis nahodou jak se to rekne anglicky?? To vis, do sveta jsem sla mlada (20) a neumela varit a neznala vsechny ty mozny veci co jdou do hrnce. Ted jsem se pustila do ceske kuchyne a tak mam problem s mnoha jmeny. Je ten pastinak neco jako dyne, nebo zuccinni, nebo eggplant?? To by tak jeste mozna slo do ty bramboracky. Jinak recept vypada fajn, az jsem zacla slinit; to nez jsem dosla k tomu pastinaku. Anebo to je ta vec, co vypada jako petrzel, ale je sladsi?? Ne tak korenena. Tady se tomu rika parsnip. Prosim porad. Diky MilaH:-O:-K

Tak už je to hotové a musím povedať že je fakt vynikajúca!! :-K :yes: :yes: :yes::-)) :-*

:-))

Akurát ju varíme! napíšem komentár ked dovaríme!! ;-):-)

Tématické fráze:
recept bramboračka s hřiby, bramboracka, bramboračka s hřibama, bramboračka s hřiby, bramboracka recept, recept na klasickou bramboračku, bramboračka z vývaru, recept na bramboracku, recept na bramboračku s hřiby, bramboračka s houbami na 1,5l vody, co je pastinák, recept bramboracka, vanoční bramboračka, klasicka bramboračka s houbami, bramborová polévka klasická, bramboračka susene hriby, bramboracka recepty, klasická bramborová polévka, klasická bramboračka-recept, btamboracka recept

Suroviny:
brambory, houby sušené, cibule, celer, mrkev, pastiňák, mouka hladká, voda, česnek, kmín celý, majoránka, sůl, pepř mletý, petrželka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu