Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Věnečky z odpalovaného těsta patří mezi klasiku českých cukráren a vždy nás vrací zpět do dětství. Tyto věnečky jsou nadýchané a naplněné pudinkovým krémem. Na závěr je můžeme ozdobit tradiční bílou polevou, ale slušet jim bude i poprašek cukru.
Suroviny pro 22 kusů
22 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 17 701 kJ / 4 231 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,49 g |
Tuky | 326,98 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,34 g |
Sacharidy | 244,10 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 9. 2011 13:55
ach jo,takovou chut sem na ne mela me se vubec nepovedly,pri odpalovani se mi zdalo testo moc ridke tak jsem pridala mouku a zdalo se mi dobre a pak po vychladnuti jak jsem davala vejce tak totalne zridlo.takze na plech se to spis lilo,nec nejak vytvarelo a vysly mi ztoho placky
11. 9. 2011 08:21
taky jsem zkoušela, v hrnci mni těsto přišlo dost řídké, tak jsem přidala trochu mouky a pak zase o 2 vejce více, ale povedly se
9. 9. 2011 13:16
zdravím holky, mě to teče jak potvora...je to řídké...té mouky je málo néé???
27. 8. 2011 11:19
Při navštívení těchto stránek, jste mi udělaly chutě, že jsem hned ráno začala "tvořit". Na to, že jsem to nikdy nedělala, tak věnečky mňamka Některé tedy spíš velikostí připomínají větrníky, ale držela jsem se přesně postupu a jsou mňamózní a jednoduché. Takže na poprvé jsem nadmíru spokojená. Příště si musím dát více záležet na tvaru a velikosti, ale... nepočítala jsem s tím, že by se povedly, tak jsem se s tím moc nemazala. Ale výsledek Takže děkuji za receptík. Takže posílám bodíky
10. 7. 2011 20:17
KATIE11, OPRAVDU NEVÍM CO SE STANE S TÍM, KDYŽ JSI TO DALA DO HORKÉHO , SPÍŠ SI MYSLÍM, ŽE JDE JEN O TO, ŽE KDYŽ JE TĚSTO HORKÉ, ABY SE NEZDRCLA VAJÍČKA .-(
9. 7. 2011 22:12
meya.z:prosim mohli by ste mi poradit.ja som tie vajicka zamixovala ked estet bolo horuce, nebude s tym nic???dakujem
30. 6. 2011 22:17
Recept skvělý :)
Jen nechápu, proč si s tím většina z Vás tolik láme hlavu :D.. těsto jsem sice odvážila,ale nijak přesně, spíše "by oko". A s pečením jsem také tolik vědy nenadělala. Po pěti minutách jsem plech otočila a po deseti je vyndala. Zůstaly krásně nadýchané a jsou dobré. :)
Jen nechápu, proč si s tím většina z Vás tolik láme hlavu :D.. těsto jsem sice odvážila,ale nijak přesně, spíše "by oko". A s pečením jsem také tolik vědy nenadělala. Po pěti minutách jsem plech otočila a po deseti je vyndala. Zůstaly krásně nadýchané a jsou dobré. :)
19. 6. 2011 18:24
Tak jsem zkusila vaše věnečky jsou úžasne akorat do krému dám příště mín másla ale opravdu úžasny recept mooc děkuju
19. 6. 2011 16:13
Tak mi to nedalo a také jsem vyzkoušela poprvé udělat takové pěkné věnečky! Těsto je super, povedlo se, akorát to pečení musím ještě vychytat ten první plech nebyl úplně to pravé ořechové, ale i tak když jsem je naplnila potřela krémem, tak super Manžel málem vyjedl celý talíř a ostatní se u nás taky oblizovali Takže děkuji za super receptík
15. 6. 2011 14:04
VĚNEČKY SE ROZKRAJUJÍ IHNED PO VYTAŽENÍ Z TROUBY (JAK JE UVEDENO V POSTUPU) JEŠTĚ HORKÉ, PAK ZMĚKNOU A NEJDOU NEBO JDOU VELICE ŠPATNĚ ROZŘÍZNOUT.
15. 6. 2011 14:00
Rezu vychladle, zoubkovym nozem. Anebo nuzkami - velike kuchynske - napichnu a rozstrihnu kolem.
15. 6. 2011 13:50
k.radulka: Já polevu na věnečky ani větrníky nedávám, nemáme rádi hodně sladké mučníky, ale ta Tvoje se mi líbí, to by šlo použít i jinde...zkoušela jsi to na cukroví?
15. 6. 2011 13:10
Děkám polevu z rozpuštěného cukru na karamel a pak vleju trochu salka a rozvařím, super
15. 6. 2011 13:09
zizala: tak už mám i rozkrojeno, je fakt že ty poslední co už byli studené už šli hůř jinak super, chce to větší teplotu na ně. Dala bych fotku ale bohužel můj malej Adámek mi utopil foťák v bazénu
15. 6. 2011 12:56
k.radulka: já je překrajuju zatepla, ale ne úplně horké
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 1 hodinou
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 6 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 20 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 8 minutami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 47 minutami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 2 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 2 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 2 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 3 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 3 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 5 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gougères aneb sýrové jednohubky z odpalovaného těsta. Pečou se jako věnečky a chutnají famózně
Odpalovaná hmota: Připravte si lahodný korpus jako základ pro žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta stříkáme na připravené plechy ve dvou vrstvách. Video napoví, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: věnečky z odpalovaného těsta odpalované těsto odpalované těsto na věnečky venecky odpalované věnečky věnečky z odpalovaného těsta, které se vždy povedou věnečky recept recept na věnečky z odpalovaneho těsta žloutkové věnečky z odpalovaného těsta kluci v akci žloutkové věnečky venecky z odpal.testa nejlepší odpalované věnečky recept na věnečky věnečky z odpalovaného domácí mini věnečky odpalované těsto věnečky vetrniky z odpalovaneho testa mini věnečky odpalované těsto recept pečení věnečků
Suroviny: voda, máslo, sůl, mouka polohrubá, vejce, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, máslo, rum
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0Xg
286 názorů