Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Věnečky z odpalovaného těsta patří mezi klasiku českých cukráren a vždy nás vrací zpět do dětství. Tyto věnečky jsou nadýchané a naplněné pudinkovým krémem. Na závěr je můžeme ozdobit tradiční bílou polevou, ale slušet jim bude i poprašek cukru.
Suroviny pro 22 kusů
22 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 17 701 kJ / 4 231 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,49 g |
Tuky | 326,98 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,34 g |
Sacharidy | 244,10 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 6. 2011 12:52
k.radulka:tak holky stal se zázrak přidala jsem teplotu na 220°C a pak teprve se zvedli, mám horkovzdušnou troubu. Velká omluva a mám je hned říznout nebo až po vychladnutí?
15. 6. 2011 12:33
k.radulko a měla jsi těsto dostatečně odpálené (tuhé)? A jak velká vejce dáváš? Dělala jsem tento recept už několikrát a vždycky byly super...
15. 6. 2011 12:27
tak taky peču jak holky mám stejnej problém, chjooo, těsto je řídké a peču už deset minut a nic nevyběhlo
11. 6. 2011 09:42
Tak udělala jsem mini věnečky a mini větrníky těsto se povedlo a dneska jenom naplním náplněma supr bodík letí
10. 6. 2011 14:40
Simona Kucerova:tak ještě uvidim,ale našla jsem recept ještě na rumovou polevu nemusí bejt špatná, ten citron se mi tam moc nehodí.
10. 6. 2011 14:34
http://www.toprecepty.cz/recept/14158-citronova-po...hankadc:tam je psáno,že může být citronová poleva,tak udělej tu
10. 6. 2011 14:19
Dneska je zkusim,ale potřebovala bych vědět nějaký recept na polevu na vrch, fondán bohužel nemam,poradíte mi?
7. 5. 2011 06:05
žižala, nezlobím se, krásně jste podala vysvětlení
6. 5. 2011 19:20
Lendiiik: Než zašleháš vejce, je kaše hodně hustá, asi jako linecké těsto. Po zašlehání vajec zřídne a je taková tahavá.
Peču na 220°C bez ventilátoru, protože ten rychle uzavře póry v těstě a těsto špatně vyskočí. Peču 10 minut na tuto teplotu, pak snížím na 170-150°C a 15-20 minut dopékám. Uvnitř musí být suché pórovité těsto, jinak je málo upečené.
Snad se autorka nebude zlobit, že jsem ji zastoupila
Peču na 220°C bez ventilátoru, protože ten rychle uzavře póry v těstě a těsto špatně vyskočí. Peču 10 minut na tuto teplotu, pak snížím na 170-150°C a 15-20 minut dopékám. Uvnitř musí být suché pórovité těsto, jinak je málo upečené.
Snad se autorka nebude zlobit, že jsem ji zastoupila
6. 5. 2011 17:33
mám pár dotazů, jak hustá musí být ta kaše než zašleháš vejce a jaké konzistence je to potom?
Mám z toho takovou kejdu a pořád mi to pouští tuk (to je ale asi tím, že je to teplé), ale i tak mi tam připadá málo mouky. Pak jedině špatná mouka, ale asi nejspíš špatná kuchařka
V troubě to vypadalo docela OK, ale vyběhlo mi to minimálně a to jsem troubu neotevřela až po 15 minutách. Dole skoro připečený a vevnitř,když to rozkrojím ještě takové oslizlé.
No a nakonec se chci zeptat, jestli jsem neudělala blbost, když jsem nechala zaplej ventilátor.
Díky moc, snad se "příště?" povedou.
Mám z toho takovou kejdu a pořád mi to pouští tuk (to je ale asi tím, že je to teplé), ale i tak mi tam připadá málo mouky. Pak jedině špatná mouka, ale asi nejspíš špatná kuchařka
V troubě to vypadalo docela OK, ale vyběhlo mi to minimálně a to jsem troubu neotevřela až po 15 minutách. Dole skoro připečený a vevnitř,když to rozkrojím ještě takové oslizlé.
No a nakonec se chci zeptat, jestli jsem neudělala blbost, když jsem nechala zaplej ventilátor.
Díky moc, snad se "příště?" povedou.
18. 4. 2011 22:11
VYNIKAJÍCÍ Právě jsem dodělala a opravdu jsou skvělý DĚKUJI
15. 4. 2011 20:00
Věnečky jsou naprosto úžasný :) jsem antitalent na cokoliv :) ale tohle byla hračka a mooooc chutnali, dnes je dělám znova mužskej už se nemůže dočkat :) Díky za opravdu senzační recept, jediné co my přidáváme je karamelová poleva :D
9. 4. 2011 11:45
Dobrý den rad bych chtel poradit s mensim problemem jak mam testo zahustit kdyz mi tece odepiste prosim na email: milda150@seznam.cz
dopredu dekuji milos
dopredu dekuji milos
26. 3. 2011 22:23
Je to opravdu jednoduché těsto.Moc jsem si na něho netroufala,ale nic to nebylo.Krém vanilkový a přídavkem rumové esence.
25. 3. 2011 11:44
ŠKODA, TOHLE TĚSTO JE DOBRÉ.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 1 hodinou
Bramborový bochníček
Přidáno před 6 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 6 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Fit salát
Přidáno před 18 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 10 minutami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 23 minutami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 37 minutami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 3 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 4 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 4 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 4 hodinami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Francouzské éclairs z odpalovaného těsta s námi zvládnete jako nic
Deset odpovědí na nejčastější otázky k odpalovanému těstu. Jak dlouho se odpaluje a jak jej zachránit?
Věnečky s karamelovou šlehačkou: Nadýchané odpalované těsto není vůbec složité a krém nahradí ochucená šlehačka
Další recepty
Tématické fráze: věnečky z odpalovaného těsta odpalované těsto odpalované těsto na věnečky venecky odpalované věnečky věnečky z odpalovaného těsta, které se vždy povedou věnečky recept recept na věnečky z odpalovaneho těsta žloutkové věnečky z odpalovaného těsta kluci v akci žloutkové věnečky venecky z odpal.testa nejlepší odpalované věnečky recept na věnečky věnečky z odpalovaného domácí mini věnečky odpalované těsto věnečky vetrniky z odpalovaneho testa mini věnečky odpalované těsto recept pečení věnečků
Suroviny: voda, máslo, sůl, mouka polohrubá, vejce, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, máslo, rum
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0Xg
286 názorů