Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta

Věnečky z odpalovaného těsta patří mezi klasiku českých cukráren a vždy nás vrací zpět do dětství. Tyto věnečky jsou nadýchané a naplněné pudinkovým krémem. Na závěr je můžeme ozdobit tradiční bílou polevou, ale slušet jim bude i poprašek cukru.

Hodnocení receptu je 4,9 (149×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chladnutí

85 min (60 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

8. 5. 2010 15:52

Suroviny pro 22 kusů

22 kusů

Nutriční hodnoty

Energie17 701 kJ / 4 231 kcal
Bílkoviny74,49 g
Tuky326,98 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 1,96 g
Sodík 1,01 g
Sůl2,34 g
Sacharidy244,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

k.radulka k.radulka

15. 6. 2011 12:52

k.radulka:tak holky stal se zázrak:-)) přidala jsem teplotu na 220°C a pak teprve se zvedli, mám horkovzdušnou troubu. Velká omluva a mám je hned říznout nebo až po vychladnutí?:-p

mirca75 mirca75

15. 6. 2011 12:33

k.radulko:-) a měla jsi těsto dostatečně odpálené (tuhé)? A jak velká vejce dáváš? Dělala jsem tento recept už několikrát a vždycky byly super...

k.radulka k.radulka

15. 6. 2011 12:27

tak taky peču jak holky mám stejnej problém, chjooo, těsto je řídké a peču už deset minut a nic nevyběhlo ;-(;-(

hankadc

11. 6. 2011 09:42

Tak udělala jsem mini věnečky a mini větrníky těsto se povedlo a dneska jenom naplním náplněma supr bodík letí:yes::-))

hankadc

10. 6. 2011 14:40

Simona Kucerova:tak ještě uvidim,ale našla jsem recept ještě na rumovou polevu nemusí bejt špatná, ten citron se mi tam moc nehodí.

Simona Skolakova Simona Skolakova

10. 6. 2011 14:34

http://www.toprecepty.cz/recept/14158-citronova-po...hankadc:tam je psáno,že může být citronová poleva,tak udělej tu;-):yes:

hankadc

10. 6. 2011 14:19

Dneska je zkusim,ale potřebovala bych vědět nějaký recept na polevu na vrch, fondán bohužel nemam,poradíte mi?:-?:-)

meya.z

7. 5. 2011 06:05

žižala, nezlobím se, krásně jste podala vysvětlení :yes:;-)

zizala zizala (moderátorka)

6. 5. 2011 19:20

Lendiiik: Než zašleháš vejce, je kaše hodně hustá, asi jako linecké těsto. Po zašlehání vajec zřídne a je taková tahavá.
Peču na 220°C bez ventilátoru, protože ten rychle uzavře póry v těstě a těsto špatně vyskočí. Peču 10 minut na tuto teplotu, pak snížím na 170-150°C a 15-20 minut dopékám. Uvnitř musí být suché pórovité těsto, jinak je málo upečené.
Snad se autorka nebude zlobit, že jsem ji zastoupila:-8

Lendiiik Lendiiik

6. 5. 2011 17:33

mám pár dotazů, jak hustá musí být ta kaše než zašleháš vejce a jaké konzistence je to potom?
Mám z toho takovou kejdu a pořád mi to pouští tuk (to je ale asi tím, že je to teplé), ale i tak mi tam připadá málo mouky. Pak jedině špatná mouka, ale asi nejspíš špatná kuchařka:-//
V troubě to vypadalo docela OK, ale vyběhlo mi to minimálně a to jsem troubu neotevřela až po 15 minutách. Dole skoro připečený a vevnitř,když to rozkrojím ještě takové oslizlé.
No a nakonec se chci zeptat, jestli jsem neudělala blbost, když jsem nechala zaplej ventilátor. :-O
Díky moc:-), snad se "příště?" povedou.

Renča

18. 4. 2011 22:11

VYNIKAJÍCÍ:yes::yes: Právě jsem dodělala a opravdu jsou skvělý:-p DĚKUJI:-)

Hanka

15. 4. 2011 20:00

Věnečky jsou naprosto úžasný :) jsem antitalent na cokoliv :) ale tohle byla hračka a mooooc chutnali, dnes je dělám znova :-K:-K mužskej už se nemůže dočkat :) Díky za opravdu senzační recept, jediné co my přidáváme je karamelová poleva :D

Miloš

9. 4. 2011 11:45

Dobrý den rad bych chtel poradit s mensim problemem jak mam testo zahustit kdyz mi tece odepiste prosim na email: milda150@seznam.cz

dopredu dekuji milos

janatka janatka

26. 3. 2011 22:23

Je to opravdu jednoduché těsto.Moc jsem si na něho netroufala,ale nic to nebylo.Krém vanilkový a přídavkem rumové esence.:yes::-p

meya.z

25. 3. 2011 11:44

ŠKODA, TOHLE TĚSTO JE DOBRÉ.

1 13 14 15 16 17 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: věnečky z odpalovaného těsta odpalované těsto odpalované těsto na věnečky venecky odpalované věnečky věnečky z odpalovaného těsta, které se vždy povedou věnečky recept recept na věnečky z odpalovaneho těsta žloutkové věnečky z odpalovaného těsta kluci v akci žloutkové věnečky venecky z odpal.testa nejlepší odpalované věnečky recept na věnečky věnečky z odpalovaného domácí mini věnečky odpalované těsto věnečky vetrniky z odpalovaneho testa mini věnečky odpalované těsto recept pečení věnečků

Suroviny: voda, máslo, sůl, mouka polohrubá, vejce, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, máslo, rum

TopRecepty.cz

Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0Xg