Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta

Věnečky z odpalovaného těsta patří mezi klasiku českých cukráren a vždy nás vrací zpět do dětství. Tyto věnečky jsou nadýchané a naplněné pudinkovým krémem. Na závěr je můžeme ozdobit tradiční bílou polevou, ale slušet jim bude i poprašek cukru.

Hodnocení receptu je 4,9 (149×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chladnutí

85 min (60 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

8. 5. 2010 15:52

Suroviny pro 22 kusů

22 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 701 kJ / 4 231 kcal
Bílkoviny74,49 g
Tuky326,98 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 1,96 g
Sodík 1,01 g
Sůl2,34 g
Sacharidy244,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petra

2. 3. 2014 11:55

Dobrý den, byl by někdo tak laskav a napsal mi, jaké máslo mám použít? V obchodě jich je na výběr hodně a vždycky to dopadne tak, že stojím před regálem a jen koukám, co vybrat bo vůbec nevím a teda nic nekoupím. Jsem úplný začátečník, který za svých 30 let nikdy nic neupekl. Předem moc děkuji za Vaši odpověď.

anemone

8. 1. 2014 20:05

Jaroslava:
asi je to individualni, ja jsem venecky rovnez delala poprve, ale problem s receptem jsem nemela... kdo chce hanit, vzdy si najde neco...

Iveta88

21. 12. 2013 21:43

Tak i krém vyzkoušený a úplně super!!!:-p Stejně jak těsto na věnečky,ale ty už jsem tu chválila:-*:-8:-KProstě super recept:-p

Pája

20. 12. 2013 16:07

šlo by abych je upekla a naplnila až za 4 dny

Iveta88

18. 12. 2013 21:36

Holky,prosím Vás,chtěla jsem se zeptat,drží tento krém tvar,když věnečky budu stříkat hned?Nebo musí chvíli ztuhnout v lednici?Našla jsem stejných krémů jako je tady hromady,ale každej v jiným poměru surovin.Předem děkuji za odpovědi.;-)

simmrova

10. 12. 2013 11:31

meya.z:No ten krém já dělám do dortů bez rumu ;-) a tak co zbude , tak mrazím a když povolí je ok pořád myslím si, že to bude ok dneska to zkusím :-D a napíšu...jinak dort s tímto krémem v pohodě týden .Vyzkouším je dneska zamrazit a pak vyndám a určitě napíši.Já jen , že v Globusu v potravinách prodávají tyto věnečky mražené koupila jsem si jedno bal stojí kolem 34,- a ty si vyndáš a do 15 min povolí a může se mlsat, ale tvému receptu se nic nevyrovná :-D místo rumu jsem zašlehala vaječ.koňak a mňam všichni mi to sežrali :-D měla jsem jen 4 ks :-D.Moc děkuji, že jsem mohla tento výborný recept vyzkoušet :-K a za Váš čas na mou odpověď.Hezký den Zuzka Simmrová :yes:

meya.z

9. 12. 2013 17:35

Ahoj, věnečky budu dělat taky na vánoce, ale dloho dopředu bych je nedělala. Dle mě se zmrazit dají (nikdy jsem nemrazila), ale záleží jak pak budou chutnat :-). Jelikož je to z mléka a másla tak víc jak týden bych jim nedávala, ale myslím, že tak dlouho ani nevydrží :-)

simmrova

8. 12. 2013 22:14

Prosím ty věnečky jsou užasný...mohu se optat jak dlouho vydrží jaká je jejich trvanlivost??Chtěla bych je udělat jako vánoční cukrový nebo se mohou i mrazit .?? Děkuji za Váší odpověď :-K

týna

25. 10. 2013 13:33

výborný recept, pekla jsem již několikrát a mají obrovský úspěch :yes:

casino

21. 10. 2013 11:13

Rád bych se omluvil za část svého předchozího komentáře...
Dělal jsem ŠODÓ CHLEBÍČKY a do šlehačkového krému jsem šlehal pudink. Sice to zřídlo, ale máčka to nebyla... No, byla, ale hustá :-))

Iveta88

21. 10. 2013 01:34

Výborný recept!!!!!:-):-p:-8Vybírala jsem ze všech receptů,co jsou tady uvedeny a tenhle se mi zdál nejlepší.:-*Věnečky upečeny a už i skoro snědeny...:-DTakže tenhle recept můžu doporučit všem,co ještě nemají zkušenost s odpalovaným těstem.Pokud se budete držet uvedeného postupu,věnečky se musí povést.:-*:-K

casino

19. 10. 2013 17:15

V receptu stojí:
"Uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout, pak stáhneme škraloup (rozmícháme mixérem), vmícháme ušlehané máslo, přidáme trochu rumu."

Pudink jsem ještě nemixoval... myslím že to bude máčka.
...a nastované krémy se dělají tak, že do vyšlehaného másla se po částech přidává pudink (moučná kaše). Samozřejmě obě složky vytemperované.
...a škraloupu lze předejít m.j. i zalítím pudinku troškou mléka.

Kavetka

19. 10. 2013 14:18

Kavetka:Pardon teď jsem si teprve všimla těch mini dírek uprostřed :-D:-D:-D

Kavetka

19. 10. 2013 14:17

Nezlobte se že to píšu ale fakt si nemůžu pomoct. Ani v jediném komentáři nezaznělo že tohle nejsou věnečky ale VĚTRNÍKY!!!!Vím že je to maličkost ale jsem už taková pardon :-):-D

hosta hosta

9. 10. 2013 18:37

Alois: dovolím si odpovědět za autorku - pokud v "normální" troubě, tak veprostřed na spodní i horní ohřev, pokud v horkovzdušné, je to v zásadě jedno, tam peču více plechů najednou

1 7 8 9 10 11 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: věnečky z odpalovaného těsta odpalované těsto odpalované těsto na věnečky venecky odpalované věnečky věnečky z odpalovaného těsta, které se vždy povedou věnečky recept recept na věnečky z odpalovaneho těsta žloutkové věnečky z odpalovaného těsta kluci v akci žloutkové věnečky venecky z odpal.testa nejlepší odpalované věnečky recept na věnečky věnečky z odpalovaného domácí mini věnečky odpalované těsto věnečky vetrniky z odpalovaneho testa mini věnečky odpalované těsto recept pečení věnečků

Suroviny: voda, máslo, sůl, mouka polohrubá, vejce, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, máslo, rum

TopRecepty.cz

Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0Xg