Pečená jelení kýta nebo plecko
Zvěřina má velmi hodnotné maso, ale ne každý je jí přivyklý. Odležením masa v marinádě a následným dušením se směsí koření získá výbornou chuť, které neodolá ani zapřísáhlý odpůrce takových pokrmů.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 881 kJ / 2 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,12 g |
Tuky | 178,98 g |
Vláknina | 8,50 g |
Cholesterol | 724 mg |
Sodík | 2,22 g |
Sůl | 5,50 g |
Sacharidy | 29,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso vykostíme, prošpikujeme slaninou, potřeme rozpuštěným máslem a na 2 dny uložíme do lednice.
Krok 2: Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky.
Krok 3: Do kastrolu dáme máslo, slaninu a cibuli, hřebíček, malou lžičku zázvoru, pepř, cukr a podusíme do zhnědnutí.
Krok 4: Vložíme maso ke směsi, osolíme, přidáme bobkový list, citronovou kůru, šťávu ze čtvrtky citronu, ocet a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme.
Krok 5: Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.
Vyjmeme koření. Krok 6: Necháme provařit asi 20 minut. Podle chuti můžeme přidat ještě citronovou kůru a šťávu. Krok 7: Maso nakrájíme na porce a vložíme zpět do omáčky, aby se do masa nasákla. Krok 8: Podáváme nejlépe s knedlíkem.
Vyjmeme koření. Krok 6: Necháme provařit asi 20 minut. Podle chuti můžeme přidat ještě citronovou kůru a šťávu. Krok 7: Maso nakrájíme na porce a vložíme zpět do omáčky, aby se do masa nasákla. Krok 8: Podáváme nejlépe s knedlíkem.
Zveřejněno 5. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená jelení kýta nebo plecko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pjN
Moje poznámka
Pečená jelení kýta nebo plecko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pjN
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 9 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 12 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 12 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 13 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 11 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 12 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 12 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 12 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 13 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 13 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 14 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 14 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 16 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 16 hodinami
Tématické fráze:
recepty jelení maso,
jelení maso recepty,
pečené jelení maso,
jelení maso,
recepty z jeleního masa,
recepty na jelení maso,
úprava jeleního masa,
jeleni recepty,
recepty z jelena,
jelení maso recept,
jelen recepty,
recept na jelení maso,
recepty jelen,
jelení maso pečené,
vepřové plecko recepty,
jelen recept,
pecene veprove plecko,
bratislavské plecko,
veprove plecko pecene,
bratislavská pečeně
Suroviny:
kýta jelení,
slanina,
máslo,
sůl,
cibule,
cukr,
koření hřebíček,
pepř,
zázvor čerstvý,
bobkový list,
kůra citronová,
šťáva citronová,
ocet
Komentáře (9)